Sony och miljön

Strävar efter att uppnå noll miljöpåverkan

Miljöfunktioner i produkter från Sony

På Sony strävar vi alltid efter att minska miljöpåverkan från vårt stora utbud av produkter. Vårt arbete syns i våra kompakta, lätta och energieffektiva konstruktioner som ger minskad resursåtgång och strömförbrukning, samt i vår strävan att använda återvunna material. 

Verkligt energisparande i en virtuell värld

Med PlayStation® kan vi uppleva nya världar tack vare marknadens bästa prestanda. Men i den verkliga världen är det ett faktum att vi behöver minska vår miljöpåverkan. Här kan du få en inblick i vad Sony gör för att spara energi och resurser.

Se fler av våra produkter med miljöfunktioner

Miljöteknik från Sony

På Sony arbetar vi med att utveckla miljöteknik för att minska vår påverkan på miljön.

Minska våra fabrikers miljöpåverkan

Sony har startat initiativ i Japan och på andra platser för att ta reda på hur våra produkter presterar och hur de tillverkas ur miljösynpunkt.

Se fler av våra produkter med miljöfunktioner

Globala miljöinitiativ inom Sony

Alla företag runt om i världen som ingår i koncernen Sony deltar i miljöaktiviteter som är anpassade efter det lokala samhället.

Söker ett nytt slags genombrott

Strävar efter att förändra världen utan att lämna några spår

Sony vill nu utveckla ett arbetssätt som förändrar världen. Under räkenskapsåret 2017 ökade Sony sin användning av förnybar energi, vilket gjorde att koldioxidutsläppen minskade med lika mycket som 16 000 japanska singelhushåll producerar på ett år.

Aktiviteter på Världsmiljödagen i Kina och ökad medvetenhet genom sociala medier

Kina

Aktiviteter på Världsmiljödagen i Kina och ökad medvetenhet genom sociala medier

Hållbarhet är en ny tradition på Sony Open i Hawaii

Nordamerika

Hållbarhet är en ny tradition på Sony Open i Hawaii

Stödjer evenemanget 3 Rivers Clean Up i Storbritannien

Europa

Stödjer evenemanget 3 Rivers Clean Up i Storbritannien

Officiell partner till International Year of the Reef 2018

Japan

Officiell partner till International Year of the Reef 2018

Sony Inter-American, S.A. deltar återigen i ”Festi Harpia” 2018, ett evenemang som betonar vikten av biologisk mångfald.

Latinamerika

Sony Inter-American, S.A. deltar återigen i ”Festi Harpia” 2018, ett evenemang som betonar vikten av biologisk mångfald.

Bild på Projekt med donationsträd för återvinning

Asien-Stillahavsregionen

Projekt med donationsträd för återvinning

Video om miljöaktiviteter på Sony

Skydd av äggläggningsplats för den utrotningshotade oäkta karettsköldpaddan i Japan

På Kunisaki Satellite-avdelningen på Oita Technology Center inom Sony Semiconductor Manufacturing Corporation har man arbetat med att städa Kurotsuzaki-stranden i över 20 år. Efter att ha varit försvunnen i årtionden återvände den utrotningshotade oäkta karettsköldpaddan till stranden 2009 för att leka, och har stannat sedan dess.

Meddelande från CEO

Vi intensifierar våra miljöinitiativ när vi går vidare till nästa nivå

En av de viktigaste frågorna för Sony just nu är miljöinitiativ, vilket också är en av de saker kunderna tittar på när de köper produkter.

Sony har fortsatt att främja miljöinsatser utifrån miljöplanen "Road to Zero", där syftet är att uppnå noll miljöpåverkan. För att höja våra miljöinsatser har vi nu upprättat miljömålen "Green Management 2020" (verkställandeår: 2020). Medan vi arbetar mot de här målen gör hela koncernen, inklusive underhållningsområdet och elektronikområdet, sitt bästa av sina respektive styrkor för att genomföra insatserna.

Sony-koncernen har nu tagit steget upp till nästa nivå med sina miljöinsatser. Sony har åtagit sig att göra mer än att bara erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger spännande användarupplevelser genom att väcka och stilla kundernas nyfikenhet runt om i världen. Vi arbetar också mot målet att uppnå noll miljöpåverkan för hela verksamheten med vår miljöplan "Road to Zero".

Undertecknat av Kenichiro Yoshida

Kenichiro Yoshida

Vd och CEO, Representative Corporate Executive Officer, på Sony Corporation

Regler och annan information för ditt land

Läs mer om vilka regler som gäller i ditt land för produkter från Sony.