Artikel-ID : S700026793 / Senast ändrat : 12/07/2018

Vilka USB-enheter kan jag använda med min Xperia-surfplatta?

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

Vilka USB-enheter kan jag använda med min Xperia-surfplatta?

Själva Xperia-surfplattan har inte någon USB-port, men den kan upprätta USB-anslutningar via olika typer av tillvalsutrustning. Nedan finns en översikt över denna utrustning och vilka anslutningsmöjligheter som erbjuds:

USB-kabel SGPUC2

Den här 1 meter långa kabeln kan sättas in i Xperia-surfplattans multiport och tillhandahåller då en USB-kontakt av typ A. Den medföljer nätadaptrarna SGPAC5V5 och SGPAC5V6 och kan även köpas separat. En av dessa nätadaptrar och en USB-kabel medföljer surfplattan.

Ger stöd åt följande funktioner:
  • ansluter surfplattan till nätadaptern för laddning
  • ansluter surfplattan som en USB-masslagringsenhet till endator
  • laddar surfplattan via en dators USB-port, om porten ger ström med 1,5 A .
    Obs! Laddning via en USB-port är eventuellt inte möjligt på alla datorer, eller enbart via portar som är märkta i enlighet med detta syfte. Mer information om hur du laddar andra enheter via USB-portar finns i datorns bruksanvisning.

USB-värdadapterkabel SGPUC3

Den här 15 cm långa kabeln kan sättas in i Xperia-surfplattans multiport och tillhandahåller då en USB-ingång av typ A.

Ger stöd åt följande funktioner:
  • ansluter en USB-masslagringsenhet till surfplattan, till exempel
    Obs! Det finns ingen garanti för att en viss enhet fungerar med din surfplatta!
    • en digitalkamera eller
    • ett USB-minne
  • ansluter USB-inmatningsenheter till surfplattan, till exempel
    Obs! Det finns ingen garanti för att en viss enhet fungerar med din surfplatta!
    • tangentbord, möss och
    • spelhandkontroller

HDMI-adapterkabel SGPHC1

Den här 15 cm långa adapterkabeln kan anslutas till Xperia-surfplattans multiport och ger en HDMI-utgång och en ingång med flera portar som kan användas med den USB-kabel som medföljer strömadaptern (SGPUC2, se ovan).

Ger stöd åt följande funktioner:

• ger en HDMI-utgång så att surfplattan kan anslutas till en tv eller annan visningsenhet
  • ansluter via SGPUC2 till nätadapter SGPAC5V5 eller SGPAC5V6
  • ansluter surfplattan  som en USB-masslagringsenhet via SGPUC2 till en dator

Obs! Det går inte att ansluta USB-värdadapterkabeln (SGPUC3) eller en annan HDMI-adapterkabel (SGPHC1) till adapterns ingång med flera portar.

Hållare SGPDS2

Hållaren kan anslutas till surfplattans multiport och ger en multiportsanslutning som kan användas med nätadapterkabeln för anslutning till nätadaptern eller en dator.

Ger stöd åt följande funktioner:
  • ansluter via SGPUC2 till nätadapter SGPAC5V5 eller SGPAC5V6
  • ansluter surfplattan  som en USB-masslagringsenhet via SGPUC2 till en dator

Dockningsställ SGPDS3

Det här dockningsstället levereras med en nätadapter och ger en HDMI-utgång och 3 USB-portar av typ A.

Ger stöd åt följande funktioner:
  • ger en HDMI-utgång så att surfplattan kan anslutas till en tv eller annan visningsenhet
  • ansluter en USB-masslagringsenhet till surfplattan, till exempel
    Obs! Det finns ingen garanti för att en viss enhet fungerar med din surfplatta!
    • en digitalkamera eller
    • ett USB-minne
  • ansluter USB-inmatningsenheter till surfplattan, till exempel
    Obs! Det finns ingen garanti för att en viss enhet fungerar med din surfplatta!
    • tangentbord, möss och
    • spelhandkontroller
  • laddar och ger surfplattan ström via nätadaptern som medföljer dockningsstället

Skydd med tangentbord SGPSK1

Det här skyddet har ett inbyggt USB-tangentbord. Surfplattan dockas i skyddet som ansluts till surfplattans multiport. Tangentbordet kräver inte någon trådlös anslutning och kan därför användas i flygplansläge. Skyddet levereras med en mikro-USB-kabel och har en ingång för denna kabel på höger sida.

Ger stöd åt följande funktioner:
  • ansluter via SGPUC2 till nätadapter SGPAC5V5 eller SGPAC5V6

Högtalardocka SGPSPK1

Den här högtalardockan ger en extra ljudingång och levereras med en nätadapter och fjärrkontroll, men till skillnad från hållaren och dockningsstället ovan har den inga USB-portar.