Artikel-ID : S700025056 / Senast ändrat : 06/11/2012

Information om VAIO-nedladdningar

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

Den här artikeln ger en översikt över de nedladdningar som finns på vår webbplats.

Du kan alltid hitta alla tillgängliga drivrutiner och uppdateringar för din VAIO-modell i avsnittet Nedladdningar för din modell.
Beroende på din VAIO-modell och dess förinstallerade operativsystem kan olika flikar vara synliga i detta avsnitt. Nedan en liten översikt.

Senaste nedladdningar

Det här avsnittet innehåller alla tillgängliga uppdateringar för ditt förinstallerade operativsystem.  Uppdateringar kan vara program, drivrutiner, uppdateringar av inbyggda komponenter eller BIOS-uppdateringar.
Dessa läggs till baserat på tillgänglighet och har som främsta ändamål att lösa problem eller lägga till funktioner.

De flesta av dessa drivrutiner tillhandahålls även genom det förinstallerade hjälpprogrammet VAIO Update eller Vaio Care.  Vi rekommenderar att du alltid installerar uppdateringar som erhålls genom VAIO Update/VAIO Care.
Obs: VAIO Update är endast tillgängligt för det förinstallerade operativsystemet och stöds inte om ett annat operativsystem installeras på VAIO:n.

Förinstallerade drivrutiner och hjälpprogram

Det här avsnittet innehåller alla drivrutiner och grundläggande hjälpprogram på VAIO:n.  Dessa kan användas för att installera om en korrupt drivrutin eller om du vill installera ditt eget operativsystem.
Vi strävar efter att göra dessa tillgängliga för alla VAIO-modeller.

Observera att de ursprungliga drivrutinerna också kan finnas på hårddisken, vanligtvis i mappen C:\Windows\Drivers eller C:\Drivers.  På äldre modeller kan du hitta dem på återställningsskivorna.

Anm. 1:  Det är inte möjligt att ge stöd för dessa drivrutiner.
Anm. 2:  vi får inte publicera originalinstallationsfiler för tredjepartsprogram i denna sektion.  Drivrutinerna och verktygen som vi publicerar är avsedda för att din VAIO ska fungera på rätt, inte för att återskapa den ursprungliga förinstallerade miljön.

Nedgradering / uppgradering av operativsystem

För endast vissa modeller finns drivrutiner och instruktioner för nedgradering eller uppgradering av operativsystemet.    För att se vilka alternativ som är tillgängliga besöker du sektionen Nedladdningen och kontrollerar vilka operativsystem som nämns där.

Alla drivrutiner som finns tillgängliga nu kan hittas i nedladdningssektionen för din VAIO.  Om ett operativsystem inte nämns där betyder det att drivrutiner inte existerar för den här modellen.
För modeller med Windows 8 förinstallerat: Drivrutiner för nedgradering finns inte tillgängliga.

Linux

Tyvärr kan vi inte ge stöd eller tillhandahålla drivrutiner för Linux.  Du kan kanske hitta hjälp från andra användare i diskussionsforumen för VAIO.