Artikel-ID : S700025025 / Senast ändrat : 07/06/2013

Windows 8 - Så utför du en systemåterställning

Så utför du en systemåterställning

Obs
    -    Att trycka på F10-tangenten under uppstart öppnar inte längre VAIO Care Rescue-läget
    -    Att trycka på F2 key during boot under uppstart öppnar inte längre BIOS-inställningsmenyn

Utföra en systemåterställning utanför Windows (endast för modeller med Windows 8 förinstallerat)
    1. Se till att datorn är avstängd
    2. Tryck på “Assist-knappen”
      Läs Användarhandboken för att hitta “Assist-knappen” för din dator
    3. VAIO Care Rescue-läget öppnas nu
    4. Det finns 6 alternativ:
      1. Återställa eller utföra underhåll på ditt system [F10]
        Med detta alternativ kan användaren utföra en systemåterställning till fabriksinställningarna
      2. Start från media (USB-enhet/optisk skiva) [F11]
        Med detta alternativ kan användaren starta från en CD/DVD eller från en USB-enhet
      3. Starta BIOS [F2]
        Med detta alternativ kan användaren gå in i BIOS och utföra ändringar i systemet
      4. Stäng av [F4]
        Detta alternativ stänger av datorn
      5. Starta Windows [Esc]
        Med detta alternativ kan användaren starta Windows
      6. Välj språk [F1]
        Med detta alternativ kan användaren välja ett annat språk
    5. Välj “Återställa eller utföra underhåll på ditt system [F10]”
    6. Välj tangentbordslayout i menyn “Välj tangentbordslayout”
    7. Välj “Felsökare” i menyn “Välj ett alternativ”
    8. Välj “Återställning och underhåll” i menyn “Felsök”
    9. Välj “Windows 8” i menyn “Felsökningsverktyg”
    10. VAIO Care Rescue-menyn visas nu
    11. Välj “Starta återställningsguiden” (recovery wizard)
    12. Välj “ Hoppa över rädda filer” (Skip rescue)
    13. Välj “Ja, jag är säker.” och välj sedan “Starta återställning"