Artikel-ID : 00254188 / Senast ändrat : 28/12/2020

Varför blir texten på tv:n suddig när den tar emot en signal på 4K 120 Hz från en annan enhet?

Det finns ett programvaruproblem i videobearbetningen när tv:n används i spel-/grafikläge. Det här problemet löstes med tv-programvaruuppdateringen version 6.0414 från Sony.

Så här hämtar du den senaste programvaruuppdateringen för Android TV

Om du vill ta emot programvaruuppdateringar måste du se till att inställningen Automatically check for update (Sök automatiskt efter uppdateringar) eller Automatic software download (Automatisk hämtning av programvara) i tv:n är inställd på ON (På). Så snart en uppdatering är tillgänglig för din enhet hämtas den på så sätt automatiskt. Om du har satt inställningen på OFF (Av) måste du kontrollera om det finns tillgängliga uppdateringar för tv:n manuellt.

Du kan hämta uppdateringen från hämtningssidan för din tv-modell och installera den manuellt.

Jag har hämtat den senaste programvaruuppdateringen, men texten på tv:n är fortfarande suddig när 4K120 Hz-signalen matas in

Stöd för 4K 120 Hz är en relativt ny tv-funktion som har utformats för videoinnehåll snarare än stillbild. Fördelarna med 120 Hz-uppdateringsfrekvensen, såsom jämn och flimmerfri video, märks därför mest när du använder tv:n i spel-/grafikläge.

När du visar stillbilder rekommenderar vi att du ändrar signalinställningen på utgångsenheten till 4K 60 Hz för att få optimal bildbehandling.