Artikel-ID : S700026789 / Senast ändrat : 12/07/2018

Versionsmeddelande för säkerhetsuppdateringsprogrammet till VAIO-datorer

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

20 januari 2012
Sony Corporation
Sony Marketing of Japan Corporation
Sony Customer Service of Japan Corporation

Bästa Sony-kund,

Sony har nyligen upptäckt en brist i programvaran som innebär ett buffertöverskott i det nätverksanslutna programmet som är installerat på VAIO-datorer, som har sålts under perioden juni 2011 till januari 2012. Ett säkerhetsuppdateringsprogram som löser problemet har släppts och Sony rekommenderar alla kunder som har VAIO-modeller som berörs av detta att omedelbart använda uppdateringsprogrammet.

Berörd programvara:
VAIO Easy Connect Ver.1.0.0 och Ver.1.1.0

Berörda produkter:
VAIO-datorer där den ovan nämnda programvaran är förinstallerad.
Klicka på ett serienamn i listan nedan för att visa berörda modeller för den serien.
  • CA-serien
  • CB-serien
  • EG-serien
  • EH-serien
  • EJ-serien
  • EK-serien
  • EL-serien
  • F2-serien
  • J2-serien
  • L2-serien
  • SA-serien
  • SB-serien
  • SE-serien
  • YB-serien
  • Z2-serien
Potentiell påverkan
Bristen kan eventuellt tillåta att en godtycklig kod körs på berörda produkter när man söker på en webbplats som har skapats av en skadlig attackerare.

Lösning
Sony har släppt ett uppdateringsprogram för den berörda programvaran som löser problemet. Alla kunder med berörda produkter rekommenderas att omedelbart uppgradera till den senaste versionen av programvaran genom att använda VAIO Update (uppdateringen installeras automatiskt om VAIO Update körs med standardinställningar) eller genom att ladda ner och installera uppdateringsprogrammet manuellt.
Hur kontrollerar du om din dator använder en bristfällig version av VAIO Easy Connect?

Kontaktfönster
Om du har fler frågor kan du kontakta Sony Support.

Tack till:
Sony vill tacka High-Tech Bridge SA Security Research Lab för att de rapporterade detta problem och för att de arbetar tillsammans med Sony för att skydda våra kunder.