Artikel-ID : S700025051 / Senast ändrat : 20/05/2010

VAIO Update-översikt

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

VAIO Update-översikt

Den här artikeln ger en introduktion till VAIO Updates syfte och funktion. Vi rekommenderar att du tittar i den inbyggda hjälpfilen om du vill ha mer information.

OBS! Om du vill ge oss feedback om särskilda funktioner i eller problem med VAIO Update 5 ber vi dig att använda rutan för feedback till vänster och ange serienumret för din VAIO, som du hittar under
Start – Alla Program – VAIO Control Center eller
Start – Program – Sony Notebook Setup).

Vad är VAIO Update?

VAIO Update ger dig viktig produktrelaterad information och enkel tillgång till uppdateringar för VAIO-program och drivrutiner, som rekommenderas för att VAIO:n ska fungera effektivt.

Programmet tillhandahåller endast uppdateringar för medföljande maskinvara och program. Använd Windows Update för att uppdatera Windows operativsystemfiler.
VAIO Update finns installerat på VAIO-datorer förinstallerade med Windows XP, Vista eller 7, och de som levererades efter juni 2004. Programmet finns INTE tillgängligt för äldre modeller.

VAIO Update 5 har släppts för alla VAIO-datorer som levererats efter juni 2004. Det gjordes tillgängligt i december 2009. När du har uppdaterat från en tidigare version måste du starta om ditt system.

Några allmänna kommentarer

• När automatiska uppdateringar installeras raderas de nedladdade filerna automatiskt som en del av processen. Filer som du laddat ned för manuella uppdateringar ligger kvar i katalogen C:\Update. När en manuell uppdatering väl installerats korrekt kan du radera de nedladdade filerna.
  • Det är inte möjligt att dölja uppdateringar från den här listan utan att installera dem. Om du inte vill installera vissa uppdateringar bör du inte markera dem. De kommer att ligga kvar i listan så att du kan installera dem om du eventuellt skulle behöva det.

Komma åt VAIO Update

kan du göra på något av följande sätt:

• Från Aktivitetsfältet
    • Klicka på Start,
    • Peka på Alla program och
    • klicka på VAIO Update 5.
  • Högerklicka på ikonen för VAIO Update i systemfältet och välj Check for Updates (Leta efter uppdateringar).

VAIO Update-fönstret

Check for Updates (Leta efter uppdateringar)

I det här fönstret får du en överblick över uppdateringsprogram som finns tillgängliga för ditt system.
Vi rekommenderar att du har datorn ansluten till elnätet när du installerar uppdateringar.

Avdelningen Update Programs (uppdateringsprogram) består av två delar: Automatic Updates (Automatiska uppdateringar) och Manual Updates (Manuella uppdateringar). Nedanför dessa delar hittar du en länk till uppdateringar som redan har installerats och en beskrivning av ikonerna.

Automatiska uppdateringar
Börja med att markera de uppdateringar som du vill installera och klicka sedan på knappen Update Now (Uppdatera nu). De markerade uppdateringarna laddas ned och installeras automatiskt på datorn. Följ alla eventuella anvisningar på skärmen under denna process.

Manuella uppdateringar
Börja med att markera de uppdateringar som du vill installera och klicka sedan på knappen Download (Ladda ned). Programmet VAIO Update laddar ned alla markerade uppdateringsfiler till följande plats på datorn: C:\update\[uppdateringsfilnamn].
Klicka på uppdateringens namn på VAIO Update-sidan för att se installationsinstruktionerna för varje uppdatering.
När filerna väl laddats ned kan du klicka på knappen Install (Installera). Windows Utforskaren öppnas och visar installationsfilen.

Important Info (Viktig information)

I den här avdelningen publiceras angelägna support- och säkerhetsnyheter.

Successful Updates (Slutförda uppdateringar)

Den här avdelningen innehåller en översikt över tidigare installerade uppdateringar.