Artikel-ID : S700026756 / Senast ändrat : 12/07/2018

Så här använder du ett inbyggt WWAN

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

WWAN-teknik (Wireless Wide Area Network), även kallat mobilt bredband, ger internetåtkomst via ett mobiltelefonnätverk. Du får fördelarna med ett vanligt bredband, som ADSL eller kabel, plus fördelarna med trådlös rörlighet.

svårighetsgrad Svårighetsgrad:
Medel
tid som behövs Tid som behövs:
15-30 minuters aktivitet

Innehållsförteckning

Det här behöver du för att kunna använda WWAN

WWAN-modem

Om din VAIO har ett inbyggt WWAN-modem behöver du ingen annan maskinvara för att konfigurera en mobil bredbandsanslutning. Om du är osäker på om din VAIO har ett inbyggt WWAN-modem kan du se onlinespecifikationerna för din modell.
(Obs! Om din VAIO inte har något inbyggt WWAN-modem kan du köpa en extern WWAN-adapter, t.ex. ett USB 3G-modem. Kontakta din mobiloperatör för information och support.)

SIM-kort

För att WWAN-nätverket ska kunna fungera behöver du ett SIM-kort som är aktiverat för data. Om du inte har ett giltigt SIM-kort kontaktar du din mobiloperatör för information och för att köpa ett.

WWAN-anslutningshanterare

Den förinstallerade WWAN-anslutningshanteraren på din VAIO kan skilja sig åt beroende på din VAIO-modell och landet där den köptes. Vilken anslutningshanterare du ska använda beror på vilken typ av SIM-kort du har:
  • Om din VAIO levereras med WebToGo® OneClick Internet förinstallerat kan du använda denna allmänna anslutningshanterare med SIM-kort från alla mobiloperatörer. Alternativt kan du använda Windows 7 Network Connections för att konfigurera din WWAN-anslutning.
  • Om din bärbara dator levereras med en operatörsspecifik anslutningshanterare förinstallerad (t.ex. Orange® Internet EveryWhere, Vodafone® Mobile Connect osv.) kan du endast använda denna anslutningshanterare med ett SIM-kort från samma operatör. Om du vill kunna använda ett SIM-kort från en annan operatör använder du Windows 7 Network Connections för att konfigurera din WWAN-anslutning.

Obs!
  • Om du har nedgraderat din bärbara dator till Windows XP ska du använda OneClick Internet. Denna anslutningshanterare medföljer i nedgraderingspaketet för XP som finns tillgängligt i Windows XP-nedladdningsavsnitt för din VAIO-modell.
  • Vi rekommenderar att du inte använder en anslutningshanterare som inte medföljde VAIO-datorn eftersom vi inte kan garantera att den fungerar med det inbyggda WWAN-modemet.

Så här sätter du i SIM-kortet

SIM-kortsfacket i din bärbara dator finns i batterifacket. Följ instruktionerna nedan för att sätta i ett SIM-kort. Se användarhandboken som medföljde din VAIO-modell för mer information.
  1. Stäng av datorn
  2. Ta bort batteripaketet
  3. Sätt i SIM-kortet med kontaktytorna nedåt i datorns SIM-kortfack
  4. Sätt i batterifacket igen och se till att det är ordentligt anslutet och låst.
    (Anmärkning: WWAN-nätverket fungerar inte om batteriet inte är ordentligt isatt.)

Så här aktiverar du WWAN i Windows 7

1. Se till att knappen för TRÅDLÖST är inställd på ON (PÅ).  (Om du inte vet var knappen för TRÅDLÖST sitter på din bärbara dator kan du se användarhandboken som medföljde din VAIO-modell.)
  2. Se till att batteriet är ordenligt isatt i den bärbara datorn. WWAN-nätverket fungerar inte om batteriet inte är (ordentligt) isatt.
  3. Klicka på VAIO Smart Network-ikonen () i meddelandeområdet i Windows aktivitetsfält. (Alternativt klickar du på Start > Alla program > VAIO Control Center > Nätverksanslutningar > VAIO Smart Network > Avancerat)
  4. Se till att alternativet Wireless WAN (Trådlöst WWAN) är aktiverat. (För hjälp om VAIO Smart Network klickar du på knappen ‘?’ i den här programmet)

Så här aktiverar du WWAN i Windows 8

1. Om din enhet är utrustad med en TRÅDLÖS switch ska du se till att den är   inställd på PÅ.
      2. Se till att batteriet är ordentligt isatt i den bärbara datorn.
          Beroende på modell så kanske inte WWAN fungerar om batteriet inte är installerat (korrekt).
      3. Anslut till Trådlöst under  PC-inställningar.

Trådlös anslutning

4. Se till att det mobila bredbandet är påslaget.

Mobilt bredband aktiverat

Specifika instruktioner för anslutningshanterare

Så här ansluter du till mobilt bredband med OneClick Internet (Windows 7)

Så här ansluter du till mobilt bredband med OneClick Internet (Windows 8)

Konfigurera WWAN med Windows 7 Network Connections