Artikel-ID : S700026744 / Senast ändrat : 12/07/2018

VAIO Care-översikt

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

VAIO Care är ett lättanvänt program som låter dig trimma, uppdatera och felsöka din VAIO-dator med bara ett par klick.

svårighetsgrad Svårighetsgrad:
Mycket lätt
tid som behövs Tid som behövs:
Ej tillämpligt

VAIO Care

Funktioner i VAIO Care:
One Click Care Undersöker och trimmar din VAIO så att den fungerar säkert med bästa möjliga prestanda.
Troubleshooting Hjälper dig att lösa problem på din VAIO automatiskt på några minuter.
Recovery & Restore Säkerhetskopierar och återställer dina data.
Återställer din VAIO till ursprungligt skick.
VAIO Support Ansluter till VAIO Support när du behöver professionell hjälp.

Så här startar du VAIO Care i Windows

• Tryck på Assist-knappen: då öppnas avdelningen Troubleshooting i VAIO Care.
  • Klicka på ikonen VAIO Care i VAIO Gate: då öppnas avdelningen One Click Care i VAIO Care.
  • Navigera till VAIO Care på Start-menyn: då öppnas avdelningen One Click Care i VAIO Care.
Så här gör du om Windows inte startar längre
Du kan starta VAIO Recovery Center genom att trycka på ASSIST-knappen när VAIO-datorn är avstängd. Med hjälp av VAIO Recovery Center kan du rädda dina data och återställa din VAIO till ursprungligt skick.

One Click Care

Avdelningen One Click Care innehåller:
  • One Click Care
  • System Tune-up
One Click Care

One Click Care kontrollerar VAIO-datorns säkerhet, säkerställer att den har de senaste uppdateringarna, bedömer om den behöver trimmas och avger en VAIO-hälsorapport med resultaten – ett lätt sätt för dig att se till att din VAIO håller sig i toppform.
  • Letar efter och installerar uppdateringar från Sony och Microsoft.
  • Kontrollerar säkerhetsinställningar och rapporterar problem
  • Undersöker och löser prestandaproblem
  • Skapar en omfattande VAIO-hälsorapport
System Tune-up

System Tune-up (Systemtrimning) är en delfunktion i One Click Care. Med System Tune-up defragmenteras och rensas hårddisken och Windows-registret för att förbättra systemets prestanda.

Exempel: Du har intrycket att din VAIO inte är lika snabb som den brukade vara.

One Click Care Options

One Click Care är förkonfigurerat att utföra en hälsokontroll och generera en rapport en gång i månaden. Du kan ändra det här intervallet efter dina egna behov på menyn Options (Alternativ). Du öppnar menyn Options genom att klicka på verktygslådan  uppe till höger i fönstret VAIO Care.

Exempel: Du vill schemalägga att VAIO Care ska göra hälsokontroll en gång i veckan.

Troubleshooting

Avdelningen Troubleshooting (Felsökning) innehåller:
  • VAIO Advisor
  • Diagnostics

VAIO Advisor

Felsökningsguiden VAIO Advisor löser automatiskt problem på din VAIO på några minuter, till exempel ljud- och nätverksproblem. Välj kategorin som du har svårigheter med. VAIO Advisor identifierar möjliga orsaker och ger en eller flera lösningar.

Exempel: Du tittar på en video som en vän har skickat dig, men det saknas ljud.
Du vill ansluta till Internet via en trådlös hotspot, men det går inte att visa några som helst landningssidor på webbplatser i Internet Explorer.

Diagnostics

Denna funktion låter dig utföra diagnostik på en mängd olika maskinvaruenheter, till exempel processor, hårddisk och minne.

Recovery & Restore

Avdelningen Recovery & Restore (Hitta och återställa) innehåller:
  • Restore Windows (Återställ Windows)
  • Launch VAIO Recovery (Starta VAIO Recovery)
Restore Windows

Du kan använda Systemåterställning för att återställa din VAIO:s systemfiler till en tidigare tidpunkt. Detta är ett sätt att ångra nyligen gjorda systemändringar i datorn utan att påverka dina personliga filer, som till exempel e-post, dokument och bilder.

Mer information om Systemåterställning finns:
  • I Hjälp och support: Klicka på StartHjälp och support, och skriv Systemåterställning i sökrutan.
  • I den tryckta Felsöknings- och återställningsguide som medföljde din VAIO.
Launch VAIO Recovery

Detta startar VAIO Recovery Center, en uppsättning programverktyg som hjälper dig att:
  • Säkerhetskopiera och återställa data
  • Skapa återställningsmedia
  • Installera om program och drivrutiner
  • Återställa din VAIO till ursprungligt skick
Mer information om VAIO Recovery Center finns:
  • I Hjälp och support: Klicka på Start – Hjälp och support – Återställning.
  • I den tryckta Felsöknings- och återställningsguide som medföljde din VAIO.
Exempel: Du vill skapa återställningsmedia.
Det visas ett gult utropstecken för Intel Wireless LAN-drivrutinen i Enhetshanteraren.
Du råkade av misstag avinstallera VAIO Gate och vill installera om det.
Du installerade flera nedladdade program i går, och i dag är din VAIO mycket instabil: den hänger sig och kraschar ideligen.
Du försöker starta Windows, men processen avbryts hela tiden precis efter att VAIO-logotypen visas. Du kommer inte in i Windows längre. Du vill säkerhetskopiera dina data innan du återställer enheten.

VAIO Support

Avdelningen VAIO Support innehåller modell- och serienummerinformation om din VAIO. Där finns också länkar till VAIO Support och lösningar från kvalificerade partners.

Klicka på VAIO Support för att navigera till webbplatsen VAIO Support, där du hittar de senaste lösningarna, uppdateringarna, drivrutinerna och kontaktuppgifterna.

Exempel: Du vill titta på de senaste supportnyheterna för din VAIO men kan inte hitta webbplatsen för europeiska VAIO Support.