α7R IV

Ännu en milstolpe

Mästerligt uttryck. Den kompakta α7R IV-fullformatskameran utan spegel har kapacitet och hastighet som normalt bara förväntas av vanliga kameror i mediumformat. Med bättre hållbarhet och anslutningsmöjligheter ökar din produktivitet.

Ännu mer inspirerande

Träd in i en helt ny värld av fotografiskt uttryck med enastående bildkvalitet och bearbetningshastighet. Ett nytt, kraftfullt alternativ i α7R-serien med ännu mer avancerade anslutningsmöjligheter och högre tillförlitlighet.

Bild av en man som är vänd från kameran med rödfärgade sanddyner i bakgrunden
Utmärkt upplösning och nyansomfång
Bild av en man som tittar genom en stativmonterad kamera som är fäst vid ett superteleobjektiv
Smidig och responsiv
Bild av en kvinnlig fotograf och en kvinnlig modell i en fotostudio
Snygga porträtt, smart arbetsflöde
Kameran sedd bakifrån med oskarp kyrkointeriör i bakgrunden
Föreställ dig det som ännu inte har skådats
Handhållen kamera sedd bakifrån som visar en menyskärm på kamerans skärm
Hög användarbarhet och tillförlitlighet
Bild av en man som använder en kamera ansluten till en extern mikrofon och en extern bildskärm, med lövverk i bakgrunden
Videoinspelning bemästrad
Ojämförbar återgivning
Oanad finess

61,0 MP Exmor R™ CMOS-fullformatssensorn tillsammans med BIONZ X™-bildprocessorn ger oöverträffad upplösning, utmärkt nyansomfång och låg brusnivå för en ny dimension av detaljrikedom som proffsen uppskattar. Med α7R IV fångas motivens stämning och struktur.

Bild på Exmor R CMOS-bildsensorn
61,0 MP bakbelyst CMOS-fullformatssensor

Den nyutvecklade bildsensorn Exmor R CMOS har oöverträffad upplösning. Den bakbelysta utformningen har hög känslighet och låg brusnivå, trots det extremt höga pixeltalet på 61,0 megapixel.

Bild på BIONZ X-bildprocessorn
Den senaste bildprocessorn

Den senaste BIONZ X-bildprocessorn och LSI:n maximerar den högupplösta sensorns prestanda och har ett dynamiskt omfång på upp till 15 stopp vid låg ISO-känslighet.

Nattbild av stadsvy med en upplyst rödfärgad bro i förgrunden
Brett standard-ISO-intervall på ISO 100–32000

Trots det höga pixelantalet har α7R IV ISO 32000 av högsta kvalitet och minskar brus i det låga till medelhöga känslighetsintervallet för att uppnå hög bildkvalitet.

Faktorer som maximerar superb upplösning

Trådskiss som visar kamerans inbyggda system med femaxlad bildstabilisering
Inbyggd bildstabilisering i fem riktningar i kamerahuset

Bildstabilisatoralgoritmen med fem axlar ger högsta möjliga upplösning från 61,0 MP-bildsensorn. Tillförlitligheten vid fotografering utan stativ blir lika effektiv som 5,5 stopps kortare slutartid.

Porträtt av gepard
Bildtagning i absolut tystnad

Tyst fotografering är perfekt i många situationer. Dessutom undviks vibrationer som kan orsaka kameraskakningsoskärpa. Den vibrationsfria slutaren förbättrar den mycket höga α7R IV-upplösningen och ger knivskarpa bilder.

Trådskiss över kamerans interna struktur
Konstruktion som motverkar oskärpa

En nykonstruerad mekanism gör att slutaren motverkar små kameraskakningar, och en förbättrad bildstabiliseringsalgoritm minskar effektivt oskärpa. Överlag bibehålls kamerans höga upplösning mycket framgångsrikt.

En mans hand håller kamerans fjärrutlösare
Fjärrstyrd slutarknapp för skarpa bilder

Med den trådlösa fjärrkontrollen (RMT-P1BT) kan du styra kameran på avstånd och ta snygga stillbilder utan att kameran skakar när du trycker på slutarknappen. Det maximerar bildsensorns höga upplösning.

[1] Ultra-XGA OLED Tru-Finder [2] Quad-VGA OLED Tru-Finder

UXGA OLED Tru-Finder med 5,76 miljoner punkter

Den elektroniska sökaren med 5,76 miljoner punkter återger fina detaljer med ca 1,6 gånger högre upplösning än α7R III. Om du väljer kvaliteten ”High” får du en verklighetstrogen bild med hög precision samtidigt som moaré och ojämnheter minskar. Jämnare bild med en bildhastighet på 120/100 bilder/s gör det enkelt att följa rörliga motiv.

Snabb svarstid
Seriebildtagning med högst hastighet i sin klass

Trots den otroliga bildupplösningen bibehåller α7R IV sin fotohastighet på upp till 10 bilder/s med en mekanisk slutare (upp till 8 bilder/s i kontinuerlig bildtagning med Live View). Det gör att du kan fota avgörande ögonblick (som vilda djur i rörelse) med detaljer som bara är möjliga att se med en så hög upplösning som 61,0 megapixel.

Bild på en flygande fågel som illustrerar den höga bildupplösning som innebär att det går att beskära bilder för att förstora dem
26,2 MP med APS-C-beskärning

Tack vare den enastående bildupplösningen kan du få högupplösta bilder på cirka 26,2 megapixel även när du beskär en fullformatsbild till APS-C-storlek. Det innebär att du med α7R IV kan fota i fullformat med 61,0 megapixel även om du fotar till exempel fåglar, då det ofta krävs att man beskär bilderna för att förstora dem.

Bild av AF-sensorområden som täcker nästan hela bilden
Bredare AF-täckning

Ny bildsensor har bred AF-täckning med hög densitet och 567 AF-punkter med fasdetektion (cirka 99,7 % höjd och 74,0 % bredd). AF med kontrastavkänning och 425 punkter ger skärpa med hög precision.

Bild av ett lejon i skugga
Snabb autofokus trots högre upplösning

Tack vare en responsiv och förbättrad snabb hybrid-AF har α7R IV snabb autofokus i svagt ljus trots den stora datamängden. Den har en enastående förmåga att fånga motiv som du riktar kameran mot.

Bild av två zebror vända mot varandra med de främre hovarna uppe i luften
Ännu bättre AF-spårning

Fler AF-punkter, bredare täckning i AF-sensorn och en förbättrad AF-algoritm har gjort kameran ännu bättre på att följa motiv, även vid komplexa eller plötsliga rörelser.

4D FOCUS
Läs mer om AF från Sony
Bild av en elefant i svagt upplyst miljö
Autofokus med hög precision i svagt ljus

Avancerade AF-algoritmer bidrar till autofokus med hög precision i så låga ljusnivåer som EV-3. Alternativet ”Focus Priority in Aperture Drive” (fokusprioritet i bländarenhet) ger mer exakt skärpa i svagt ljus med stängd bländare.

Bild på flera naturbilder som har tagits efter varandra
Ta upp till 68 bilder kontinuerligt

Eftersom bufferminnet är 1,5 gånger större kan kameran ta cirka 68 bilder med seriebildtagning. I APS-C-läget kan du ta cirka tre gånger fler bilder än i fullformatsläget.

Bild på baksidan av kameran med två SD-kort
Två medieplatser som båda stöder UHS-II

Platserna 1 och 2 är kompatibla med UHS-I och UHS-II för snabb skrivning av stora datavolymer. Du kan använda samtidig inspelning eller reläinspelning, separera RAW-data från JPEG-data eller stillbilder ur filmer och kopiera data mellan kort.

Bild på baksidan av kameran med två Z-batterier
Fotografera lika länge som proffsen

α7R IV har ett NP-FZ100-batteri med hög kapacitet. Få ännu längre användningstid med tillvalet vertikalt grepp VG-C4EM, med plats för upp till två NP-FZ100-batterier, som möjliggör tagning av två gånger fler bilder.

Bild på ett hundansikte med en autofokusram över ena ögat
Ögonautofokus i realtid med spårning av djurögon

Tack vare en förbättrad algoritm stöds nu spårning av både människo- och djurögon av α7R IV, vilket ger snabb och precis automatisk avkänning och spårning. Det blir därför mycket enklare att ta bra bilder av djur ute i det fria och av husdjur hemma när ett hinder hamnar i vyn eller kamerans horisontella och vertikala orientering ofta ändras.

Högproduktiv vid professionell porträttfotografering
Ögonautofokus i realtid: porträttens evolution

Ögonautofokus i realtid representerar porträttfotograferingens evolution. Den AI-styrda tekniken känner av och spårar motivets ansikte snabbt och exakt för att ge klar skärpa, även när man fotar en modell som rör sig snabbt. Fotografen kan koncentrera sig på kompositionen och få ett enklare arbetsflöde.

Bild av kvinnlig modell som håller en hatt framför en del av ansiktet, med en AF-ram över ena ögat
Snabb fokusering på ett öga

När ögon- och ansiktsfokusering i AF är aktiverat trycker du ned slutarknappen halvvägs och trycker på AF-ON-knappen eller en anpassad knapp. Kameran fokuserar på ett av motivets ögon.

Skärmbild av en modell med en AF-ram över ena ögat och synliga kontroller för att välja vänster eller höger öga
Välj mellan höger och vänster öga

Nu kan du även välja mellan vänster och höger öga via en anpassad knapp innan du fotar. Det gör att du kan fokusera på komposition, ljus och andra detaljer.

Bild av kvinnlig modell med en byggnad i oskärpa i bakgrunden
Fungerar med realtidsspårning för iögonfallande porträtt

Du kan använda ögonautofokus i realtid och realtidsspårning samtidigt, så att kameran svarar på dynamiska motivrörelser. Tillsammans spårar de motivet exakt så att du enkelt kan ta porträttbilder.

Effektivare arbetsflöde

Trådlösa och trådbundna anslutningslösningar för dig med höga krav

α7R IV har stöd för olika alternativ för fjärrstyrning via dator och dataöverföringssätt, bl.a. 5 GHz Wi-Fi. Dra full nytta av fler val och större bekvämlighet vid fjärrfotografering och säkerhetskopiering av data.

Bild av en person som arbetar på en bärbar dator i en fotostudio
Trådlös datoransluten fotografering

Använd fjärrstyrning för att styra α7R IV eller överför data till datorn via programvaran Imaging Edge™ ”Remote” (ver. 2.0 eller senare). Snabbare Wi-Fi på 5 GHz finns som tillval för mer fotoflexibilitet.

Kameran sedd bakifrån monterad på ett stativ med trådbunden anslutning
Snabb fjärrstyrning via dator med USB-anslutning

Använd SuperSpeed USB 5 Gbit/s (USB 3.2) som är kompatibel med USB Type-C®-port för snabbare överföring med ny algoritm för trådbunden fjärrfotografering via datorn. Överför stora okomprimerade RAW-bilder smidigt utan avbrott i arbetsflödet.

Bild av kamerans menyskärm för serverinställningar
Stöd för FTP-bakgrundsöverföring

För att uppfylla yrkesverksammas krav på snabb leverans stöder α7R IV FTP-överföring av data i bakgrunden under och efter fotografering för JPEG och RAW-filer. Upp till nio FTP-servrar kan tilldelas i förväg.

Bild av en blixtenhet monterad på kameran
För fullskalig fotografering med blixt

Minimal fördröjningstid ger smidig, responsiv kontinuerlig fotografering med blixt av upp till 10 bilder/s. Långsam synkronisering eller synkronisering av bakre ridåvibrationer med trådlös extern blixt ger mångsidighet.

Bild på standardsynkroniseringsterminal på kameran för synkronisering av externa blixtar
Standardsynkroniseringsterminal

En standardsynkroniseringsterminal möjliggör synkronisering med blixtenheter och annan extern ljussättningsutrustning så att du får perfekta förhållanden vid studiofotografering.

Bild på en bärbar dator i en fotostudio
Programmen Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla fotograferingen med Imaging Edge. Använd ”Remote” för att styra fotograferingen i realtid på datorskärmen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder för leverans.

Taktil realism
En annan dimension av återgivning

Sätt samman 16 bilder med flerbildstagning med skiftande bildpunkter

Med den förnyade funktionen ändras sensorn växelvis i steg om en halv eller en bildpunkt i en vald ordning för att ta 16 bilder med skiftande bildpunkter som sätts samman till en bild med ca 240,8 MP från originaldata med ca 963,2 MP (motsvarande). Stillbilder av arkitektur och konst återges verklighetstroget vad gäller detalj, textur, färg, stämning, miljö och 3D-liknande realism.

2 bilder av arkitekturdetaljer som visar normal bild och sammansatt bild gjord med flerbildstagning med skiftande bildpunkter

[1] En normal bild (förstorad med 200 %)
[2] Sammansatt bild från 16 bilder som tagits med flerbildstagning med skiftande bildpunkter (100 %)

Godkänn Youtube-cookies för att se videon

Gå till cookie-inställningar under och se till att aktivera YouTube-cookies under avsnittet ”Functional” (Funktionella cookies).

Byggd för yrkesproffs
Kamerameny för "Save" (Spara), med pekaren på "CAMSET10"
Spara och läsa inställningar

Med en ny funktion för att spara och läsa inställningar kan du spara kamerainställningarna på ett SD-minneskort och sedan läsa dem från kortet för delning med andra kameror.

Kamerameny för "Image Jump Method" (Bildhoppmetoden), med pekaren på "By 100 images" (Vid 100 bilder)
Effektivt bildval

Praktiska funktioner gör att du kan betygsätta bilder och ge dem bildskydd på uppspelningsskärmen, hoppa till och visa var tionde eller var hundrade bild och granska kontinuerliga bilder i grupp.

Anpassad inställningsmeny för kontrollhjulet med pekaren på "1 Aperture" (1 Bländare)
Bättre menygränssnitt

Illustrationer av anpassade knappinställningar på menyskärmen förenklar förståelse och användning, och du kan växla mellan menyflikarna med den främre ratten eller Fn-knappen med en hand.

Proffsiga filmfunktioner
Stabil AF-spårning ger fantastiska filmer

Möt de rigorösa autofokuskraven för 4K-filmer med förbättrad Snabb hybrid-AF. Hög hastighet, precision och spårningsfunktion gör AF-videoinspelningen jämn och stabil. Justera AF-spårningens känslighet för att få ett stabilt fokus.

Kvinnoporträtt som visar tillgången till ögonautofokus i realtid när du filmar
Ögonautofokus i realtid för videoinspelning

Ögonautofokus i realtid kan nu användas under videoinspelning eftersom det spårar motivets ögon och fortsätter att spåra ett öga. Eftersom α7R IV hela tiden fokuserar på det ögat kan du koncentrera dig på kompositionen.

Finger som rör vid menyskärmen
Fokusera på motivet med fingerspårning

När du filmar kan du trycka på ett motiv på LCD-skärmen. Då börjar α7R IV att fokusera på motivet och följa det. Om α7R IV upptäcker ett mänskligt öga aktiveras även ögonautofokus i realtid, som också spårar motivet.

Extern mikrofon fäst på α7R IV
Digitalt ljudgränssnitt för bra ljudinspelningar

Ett digitalt ljudgränssnitt förstärker multigränssnittsskon (MI-skon). Använd den nya ECM-B1M Shotgun-mikrofonen eller XLR-adapterpaketet för att spela in högkvalitativt ljud med minimal kvalitetsförsämring.

Miniatyrbild av broschyren
Hämta broschyr

Specifikationer och funktioner

Otroligt hög CMOS-sensorupplösning som maximeras av bildprocessorn med minsta möjliga vibration och bildstabilisator i fem axlar. Utmärkt AF-täckning, -hastighet och -spårning. Ögonautofokus i realtid följer nu djurögon. Fångar avgörande ögonblick med seriebildtagning av upp till 10 bilder/s. Perfekt för proffs: Det robusta kamerahuset ger tillförlitlighet, flexibilitet och frihet.
  • 61,0 MP 35 mm Exmor R CMOS-fullformatssensor och BIONZ X-bildprocessor

  • Standardintervallet ISO 100–32000

  • Snabb hybrid-AF med 567 punkters AF med fasdetektion på fokusytan och 425 punkters AF med kontrastavkänning

  • Kontinuerlig bildtagning i hög hastighet på upp till 10 bilder/s med AF/AE-spårning

  • Praktisk, bekväm användning underlättar det professionella arbetsflödet

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
35 mm (35,7 × 23,8 mm) Exmor R CMOS-fullformatssensor
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 61,0 megapixlar
ISO-känslighet
Stillbilder: ISO 100–32000 (ISO-tal mellan ISO 50 och ISO 102400 kan ställas in som utökat ISO-intervall), AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och övre gräns), Filmer: Motsvarande ISO 100–32000, AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och övre gräns)
Batteritid (stillbilder)
Ca 530 bilder (sökare)/ca 660 bilder (LCD-skärm) (CIPA-standard)
Sökartyp
1,3 cm (0,5-typ) elektronisk sökare (färg), UXGA OLED
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger