Ögonautofokus: hemligheten bakom oförglömliga porträtt

Med den exklusiva ögonautofokusfunktionen från Sony får du bra skärpa och kan ta bättre porträttbilder. Ett revolutionerande verktyg för både professionella fotografer och entusiaster.

Ögonen är fönstret till ett porträtts själ 

Glimten i ögonen. Det är det som kännetecknar ett bra porträtt och ger inblick i personens själ. Med den unika ögonautofokusfunktionen från Sony får alla möjligheten att ta sådana porträttbilder. Den spårar inte bara motivet utan även ögonen, vilket leder till häpnadsväckande bilder – både till vardags och vid professionella fotosessioner. 

Ögonautofokus för djur i realtid
Ögonautofokus för djur i realtid

Nu är det enklare än någonsin att fota husdjur och vilda djur! Funktionen för ögonautofokus i realtid från Sony har vidareutvecklats och upptäcker och spårar nu ögon på djur och människor automatiskt. 

Nyckeln till fantastiska porträtt
Proffsen älskar den

Med ett snabbt objektiv kan skillnaden mellan ett prisbelönt porträtt och en medelmåttig bild vara hårfin. Professionella fotografer vet att glimten i ett perfekt fokuserat öga kan vara det som gör hela bilden. Det är därför ögonautofokusfunktionen från Sony är så revolutionerande.

Kraften hos ögonautofokus från Sony
Pålitlig ögonigenkänning i alla situationer

Fokusera på ögonen och ta vackra porträttbilder. Ögonautofokus utnyttjar det breda AF-området och ögonigenkänningen, vilket ger dig stor frihet att komponera bilden som du vill och utforska nya kreativa uttryck.

Delvis dolt ansikte
Delvis dolt ansikte
Tittar nedåt
Tittar nedåt
Bakbelyst
Bakbelyst
Med glasögon
Med glasögon
Inomhusbilder
Inomhusbilder
Små motiv
Små motiv
Förbättrad ögonautofokus i realtid
Förbättrad ögonautofokus i realtid

Motivets ögon spåras så fort slutarknappen trycks ned halvvägs och spårar sedan ögonen kontinuerligt i AF-C-läge med överlägsen precision. Med ögonautofokus i realtid kan du koncentrera dig på motivet i stället för skärpan när du filmar.

Välj motivets vänstra eller högra öga
Välj motivets vänstra eller högra öga 

Nu kan du välja Left Eye (vänster öga), Right Eye (höger öga) eller Auto från menyn på förhand, så att du kan koncentrera dig på att komponera bilden. Du kan tilldela dessa alternativ till anpassade knappar, så att du snabbt kan bläddra mellan dem. 

Autofokus med ögonigenkänning
En spegellös design möjliggör innovation

[1] Traditionella DSLR-kameror [2] Spegellösa kameror från Sony

En spegellös design möjliggör innovation

Sony är den ledande tillverkaren av bildsensorer och har utvecklat processorer och sensorer som kan spåra motiv i realtid, se ögonens exakta position och ge perfekt skärpa. AF-punkter med hög precision, mycket bredare än i traditionella DSLR-kameror, hjälper dig spåra motiven i bilden och ger verklighetstrogna bilder – varje gång.

Utvecklad med hjälp av samlad kunskap

Alla spegellösa kameror har inte samma förutsättningar. Ögonautofokustekniken från Sony har blivit möjlig tack vare banbrytande utvecklingar inom bildteknik. Vi har utvecklat allt ifrån bildsensorer, processorer och objektiv till algoritmer för ögonspårningsprogram.

Utvecklad med hjälp av samlad kunskap

 [1] Objektiv [2] Bildsensor [3] Bildprocessor [4] Algoritm för programvara 

Läs om kameror från Sony med ögonautofokus

Kameror med utbytbart objekt

Kompaktkameror