Ögonautofokus: hemligheten bakom oförglömliga porträtt

Med den exklusiva ögonautofokusfunktionen från Sony får du bra skärpa och kan ta bättre porträttbilder. Ett revolutionerande verktyg för både professionella fotografer och entusiaster.

Ögonen är fönstret till ett porträtts själ 

Glimten i ögonen. Det är det som kännetecknar ett bra porträtt och ger inblick i personens själ. Med den unika ögonautofokusfunktionen från Sony får alla möjligheten att ta sådana porträttbilder. Den spårar inte bara motivet utan även ögonen, vilket leder till häpnadsväckande bilder – både till vardags och vid professionella fotosessioner. 

Nyckeln till fantastiska porträtt

Proffsen älskar den

Med ett snabbt objektiv kan skillnaden mellan ett prisbelönt porträtt och en medelmåttig bild vara hårfin. Professionella fotografer vet att glimten i ett perfekt fokuserat öga kan vara det som gör hela bilden. Det är därför ögonautofokusfunktionen från Sony är så revolutionerande.

  • SportSport
  • SportSport

Kraften hos ögonautofokus från Sony

Pålitlig ögonigenkänning i alla situationer

Fokusera på ögonen och ta vackra porträttbilder. Ögonautofokus utnyttjar det breda AF-området och ögonigenkänningen, vilket ger dig stor frihet att komponera bilden som du vill och utforska nya kreativa uttryck.

Delvis dolt ansikte

Delvis dolt ansikte

Tittar nedåt

Tittar nedåt

Bakbelyst

Bakbelyst

Med glasögon

Med glasögon

Inomhusbilder

Inomhusbilder

Små motiv

Små motiv

Autofokus med ögonigenkänning

En spegellös design möjliggör innovation

[1] Traditionella DSLR-kameror [2] Spegellösa kameror från Sony

En spegellös design möjliggör innovation

Sony är den ledande tillverkaren av bildsensorer och har utvecklat processorer och sensorer som kan spåra motiv i realtid, se ögonens exakta position och ge perfekt skärpa. AF-punkter med hög precision, mycket bredare än i traditionella DSLR-kameror, hjälper dig spåra motiven i bilden och ger verklighetstrogna bilder – varje gång.

Utvecklad med hjälp av samlad kunskap

Alla spegellösa kameror har inte samma förutsättningar. Ögonautofokustekniken från Sony har blivit möjlig tack vare banbrytande utvecklingar inom bildteknik. Vi har utvecklat allt ifrån bildsensorer, processorer och objektiv till algoritmer för ögonspårningsprogram.

Utvecklad med hjälp av samlad kunskap

 [1] Objektiv [2] Bildsensor [3] Bildprocessor [4] Algoritm för programvara 

Läs om kameror från Sony med ögonautofokus

Kameror med utbytbart objekt

Kompaktkameror