Perfekt autofokus varje gång

Med 4D FOKUS tar du foton med bättre skärpa.

Vad är 4D FOKUS?

Traditionell autofokus har hittills endast hanterat rymd. 4D FOKUS tar det ett steg längre i form av en innovativ bildsensor som både fångar upp rymd och tid och på så sätt fångar rörliga motiv med ny skärpa. På så sätt får du skarpare bilder än någonsin. Den gamla vanliga autofokusen ligger bakom oss. Framtidens fotografi handlar om rörelse.

BRETT – Område (2D)

Fånga händelserna i ett brett område, till och med utanför bildens mittpunkt. 

SNABBT – Djup (3D)

Fokusera snabbt, oavsett om motivet flyttar sig närmare eller längre bort.

STADIGT – Tid (4D)

Den fjärde dimensionen hos 4D FOKUS är tid. Motivets nästa rörelse förutses exakt och stabilt.

Brett AF-område

Fånga motivet var det än är i bilden. Vårt 4D FOKUS aktiverar AF-punkter i ett brett område, så att du kan ställa in skärpan på motiv som ligger utanför bildens mitt.

Ultrasnabb fokus

Med 4D FOKUS missar du aldrig ett avgörande ögonblick. En avancerad AF-algoritm hjälper dig att identifiera avståndet till motivet och fokuserar snabbt och korrekt.

Stabil spårning

Förlora aldrig det perfekta motivet ur sikte. Vår AF-algoritm håller koll på vad som händer och kan till och med förutse hur motivet kommer att röra sig, utan att några hinder kommer i vägen.

4D FOCUS-galleri

Titta igenom skarpa actionbilder som har tagits med 4D FOKUS, och se hur du kan ta dem på egen hand, med detaljerad information som sträcker sig från modellnummer till bländarstorlek och brännvidd.

Sony fotogalleri
Ta en titt på Sony fotogalleri

Se foton som tagits med kameror från Sony.

Titta närmare på Sony kamerakanal
Titta närmare på Sony kamerakanal

Se filmer om våra produkter och kolla in deras funktioner.