Ett objektiv som matchar fantasin

Det omfattande utbudet av objektiv från Sony gör det enkelt att släppa fram kreativiteten.

teckning av objektiv med A-fattning
Objektiv med A-fattning

Bakom systemet med A-fattning ligger omfattande erfarenhet om objektiv. Det ger bättre flexibilitet hos alla våra kameror med A- och E-fattning, t.ex. den populära α77IIoch proffskameran α99.

teckning av objektiv med E-fattning
Objektiv med E-fattning

Urvalet är konstruerat för att fungera med våra kompakta och spegellösa kameror med E-fattning och har olika APS-C- och fullformatsalternativ.

G-objektiv från Sony och Zeiss®

Precisionsobjektiv för proffs

G Master
G Master

Hög upplösning och vacker bokeh med objektiv som kommer att fortsätta att ge oslagbara resultat med de mest avancerade kamerahusen i många år.

G-objektiv (”G” är ett varumärke och har ingen pluralform)
G-objektiv

I G-objektiven med stor bländare kombineras ett antal förbättringar som ger oöverträffade resultat. Specialglas minimerar de färgskiftningar som kan uppkomma med stora bländare. Den cirkelformade bländaren ger snygg bakgrundsoskärpa.

ZEISS®-objektiv
ZEISS®-objektiv

Tillsammans med legendariska ZEISS har Sony utvecklat en serie objektiv baserad på över 160 års optikexpertis. Specialglas, ytbeläggningar och avancerad tillverkning kombineras för att ge dig riktigt proffsiga och kreativa verktyg.

Se den. Föreställ dig den. Fånga den.

En skicklig fotograf ser ett motiv, föreställer sig hur det skulle kunna bli ett fantastiskt foto och tar itu med utmaningen att komponera och ta bilden. Om du har olika objektiv har du de precisionsverktyg som krävs för att förvandla en fantasi till bilder.

Porträtt

Bra porträttobjektiv har stora bländare för snabbare slutartider vilket underlättar vid fotografering inomhus och i dålig belysning. Stora bländare ger större skärpedjup så att motivet sticker ut från bakgrunden. Porträttobjektiv har ofta en brännvidd på 50–135 mm och bländare på f5,6 eller mer.

Djur och natur

Få en bra bild även på långt håll. Det bästa sättet att ta riktigt bra bilder av vilda djur är att använda teleobjektiv med hög zoom, och helst med en brännvidd på 200–500 mm.

Landskap

Riktigt bra landskapsbilder är klara och detaljerade med bra färgspel. De bästa objektiven för landskap har en kort brännvidd (20–35 mm) och en bred bildvinkel så att hela landskapet kommer med. Ett stativ höjer detaljrikedomen när du fotograferar med lägre f-tal.

Makro- + närbilder

Till de bästa närbilderna använder du ett makroobjektiv, som har hög förstoringsgrad för att återskapa bilder av motivet i naturlig storlek. Bra makroobjektiv har ett plant bildfält som gör att både mitten och hörnen av små motiv som t.ex. poststämplar blir skarpa.

Sport

Det viktigaste hos ett bra objektiv för sportfoto är stor zoom och ett brett eller "snabbt" objektiv. Vi har en rad olika teleobjektiv med A- eller E-fattning både i mellanklass och med zoom för sportactionmotiv.

Bild på objektiv
Terminologiguide för objektiv
Bild för supportsida
Objektivsupport

FÖR ÄGARE