α7R III

Verkligheten realiseras, upptäck nya världar

Förbättra verklighetskänslan med α7R III – en perfekt följeslagare med överlägsen hastighet, högupplöst bildbearbetning, användning i proffsklass och tillförlitliga prestanda även under tuffa förhållanden.

Bild av hund med autofokusram som visas för ena ögat
Få ögonautofokus för djur med en programvaruuppdatering

Få den nya funktionen för ögonautofokus för djur i realtid med en programvaruuppdatering från Sony. Med funktionen upptäcks och spåras ögonen på djuren du fotar automatiskt så att du kan ta perfekta porträtt av husdjur och naturfoton.

Inspirerande maximal kreativitet

Välkommen till en ny värld av bildbearbetning med bättre upplösning, känslighet, dynamiskt omfång, processorhastighet och svarstider. α7R III har professionella funktioner i ett kraftfullt och kompakt kamerahus som ger dig större flexibilitet att ta fantastiska bilder i alla lägen. När du har tillgång till så mycket kraft, precision och potential kan du föreviga oförglömliga ögonblick. 

Bild av användare som håller kamera i vilt berglandskap med dimma, moln och glaciäris
En portal till nya världar

Tillsammans kan en bildsensor med 42,4 effektiva megapixel (ca) och en förbättrad bildprocessor ta bildbearbetningen hur långt som helst.

Bild av användare i siluett mot naturlandskap och himmel som tittar genom sökaren med ett stort monterat objektiv
Fånga ögonblick med snabb precision

Med fördubblad effektivitet för AF-spårning, även under kontinuerlig bildtagning med upp till 10 bilder/s, tar utvecklingen med stabila, blixtsnabba kameraprestanda ett steg längre.

Bild av kvinnlig modell i fokus som tittar på kamera som hålls vertikalt av användaren i förgrunden med bokeh
Ny potential för porträtt

Klart förbättrad ögonautofokus fokuserar på och spårar ett öga med större precision och hastighet, även när ett motiv rör sig, tittar ned eller bort eller är bakbelyst.

Bild visar modell i studio med användare i förgrundsbokeh och bild som visas på datorskärm intill
Smidigt arbetsflöde i studio

SuperSpeed USB 5 Gbit/s (USB 3.2) aktiverad med en USB Type-C®-kontakt som möjliggör snabbare fjärröverföring av data till datorn och smidig hantering av stora RAW-datafiler.

Bild visar kamera på stativ bakifrån i historisk byggnad med bild på LCD-skärm och kabel ansluten till kameran
Olika dimensioner för upplösning

Funktionen flerbildstagning med skiftande bildpunkter ger en otrolig upplösning, trogen färgåtergivning och enastående strukturåtergivning, vilket fångar motivets och miljöns atmosfär.

Bild visar användare med kamera på stativ i utomhusmiljö med mikrofon, vindskydd och extern bildskärm
Mer realistiska filmer

Med stöd för nyskapande 4K HDR-bilder med hög upplösning, brett dynamiskt omfång och ett brett färgspektrum kan du skapa filmer med otrolig närvaro.

En portal till nya världar
Avbildar motiv in i minsta detalj

Bildbearbetningssystemet har utvecklats för att erbjuda hög upplösning och lågt brus över ett bredare ISO-intervall. Kameran avbildar stämningen i motivets omgivning och detaljernas textur.

Bild på Exmor R CMOS-bildsensorn
Exmor R™ CMOS-fullformatssensor på 42,4 MP

Exmor R-sensorns bakupplysta, inbyggda objektiv utan mellanrum ger mycket hög ljuskänslighet och dynamiskt omfång, trots den höga upplösningen på 42,4 MP.

Bild på kretskortet med LSI IC och BIONZ X-bildprocessorn
Avsevärt förbättrad bildbearbetning

Ny och avancerad LSI ökar BIONZ X™-bearbetningshastigheten och används tillsammans med Exmor R™-sensorn för att ge ett dynamiskt omfång på upp till 15 stopp vid låg ISO för stillbilder, vilket möjliggör ett mer nyanserat uttryck.

Bild av en segelbåt på en sjö mot mönstrad himmel och mörkare kullar vid solnedgång
Brett standard-ISO-intervall på ISO 100–32000

Standard-ISO-intervallet har utökats till ISO 100–32000 (kan utökas till ISO 50–102400), och bruset har minskats med så mycket som ett helt stopp i det mellersta ljuskänslighetsintervallet.

Diagram över dataflödet från Exmor R-sensorn till den främre LSI- och BIONZ X-bildprocessorn, med JPEG- och RAW-utdata
14-bitars RAW-kapacitet för stort nyansomfång

14-bitars RAW-utmatningsformat ger fylliga nyanser för allt från högdagrar till skuggor och kan även användas vid lägen för tyst och kontinuerlig bildtagning .

[1] Bildsensor
[2] Den senaste främre höghastighets-LSI:n
[3] 16-bitars bildbehandling

Stark, ljus, tillförlitlig design tar dig ett steg längre

Med en högupplöst Quad-VGA OLED Tru-Finder får du en naturlig sökarbild med hög precision. De funktionella fördelarna med EVF, som bra visning i mörker och autofokus vid förstorad skärm, förbättras ytterligare för ett kraftfullt stöd vid fotografering. α7R III-kamerans lilla, lätta kamerahus är tillräckligt stabilt och tåligt för tuff användning, vilket ökar flexibiliteten.

Fånga ögonblick med snabb precision
Kont. bildtagning av upp till 10 bilder/s

Fånga ett ögonblick med kontinuerlig bildtagning av upp till 10 bilder/s med AF-/AE-spårning. Bilddata på hela 42,4 megapixel bibehåller en hög bildkvalitet som tillåter kreativ beskärning.

Bild av älg i siluett mot en skogsbakgrund
Kontinuerlig bildtagning i absolut tystnad

Med den här kameran kan du fotografera ljudlöst upp till 10 bilder/s med AF-/AE-spårning. Tystnad är avgörande vid fotografering av vilda djur där även det minsta ljudet kan innebära att den perfekta bilden går förlorad.

Kraftigt utvecklade AF-prestanda

AF-prestanda har förbättrats genom att utveckla de AF-prestanda som används i α9 och tillämpa dem på bästa möjliga vis, så att när du tar en bild av ett vilt djur som rör sig oförutsägbart med α7R III förlorar du inte djuret ur sikte i första taget.

Bild av rovfågel som avtecknar sig mot himlen
Omfattande täckning för snabb hybrid-AF

399 AF-punkter för fasdetektion täcker ca 68 % av bildområdets bredd och höjd, och 425 tätt placerade AF-punkter med kontrastavkänning förbättrar skärpan som annars kan vara ouppnåelig.

Bild av björn i gräsbevuxen skogsmiljö
Upp till 2x snabbare (ca) AF-svarstid

Tack vare mycket mer responsiv och förbättrad snabb hybrid-AF uppnås upp till två gånger högre AF-hastighet i svagt ljus.

Bild av en stor katt på väg att ta ett språng
AF-spårningen ca 2x så bra

AF-algoritmen har hämtats från α9 och ger dubbelt så hög precision för AF-spårning för kontinuerlig bildtagning, även vid komplexa eller plötsliga rörelser.

4D FOCUS
Mer om 4D FOCUS
Tillförlitlig AF ned till en ljusstyrka på EV-3

Avancerade AF-algoritmer bidrar till hög AF-precision även vid lägre ljusstyrka ned till EV-3, för tillförlitligare autofokus för mörkare motiv.

Bild visar björn i svagt upplyst skogsmiljö
Ta vara på varje stund

Med en ny flerväljare, AF-ON-knapp och pekskärmsfokus kan du fokusera snabbt och intuitivt. Med α7R III kan du även garanterat spela in med färre störningar eftersom du inte behöver byta media och batteri lika ofta, tack vare inbyggda dubbla platser och kompatibilitet med det laddningsbara batteriet NP-FZ100 med hög kapacitet.

Bild som illustrerar 76 bilder från kontinuerlig bildtagning
Ta upp till 76 bilder kontinuerligt

Ta upp till 76 komprimerade RAW- eller JPEG-bilder i en kontinuerlig serie. På så sätt kan du med säkerhet koncentrera dig på seriebildtagning utan att behöva tänka på annat.

Bild på sidan/baksidan av kameran med öppet medieskydd och två kort i båda medieplatserna
Två medieplatser, stöd för UHS-II

α7R III har två medieplatser, varav en är UHS-II-kompatibel för snabb dataskrivning. På enheten kan du använda samtidig inspelning eller reläinspelning, separera RAW-data från JPEG-data eller stillbilder ur filmer och kopiera data mellan kort.

Bild på baksidan av kameran med högkapacitetsbatteriet anslutet
Fotografera lika länge som proffsen

I α7R III kan du använda ett NP-FZ100-batteri, vilket har ca 2,2 gånger högre kapacitet än NP-FW50-batterier. Via USB Type-C®- och multi/mikro-USB-portar kan du ansluta externa batterier och förlänga inspelningstiden.

Bild på LCD-skärmen som illustrerar hur klassificeringsfunktionen fungerar
Betygssättningsfunktion

Med betygssättningsfunktionen kan du betygsätta stillbilder med 1 till 5 stjärnor direkt och var som helst. Gör det från uppspelningsskärmen om funktionen är tilldelad till en anpassad knapp.

Bild av LCD-skärm med gruppvisning för kontinuerliga bilder
Gruppvisning för kontinuerliga bilder

En serie foton som har tagits i kontinuerligt läge kan visas som grupper, uppspelningsindex har förbättrats och kontinuerliga grupper kan raderas eller skyddas på en gång.

Bild med exempel på skärmen My Menu med meny med anpassade funktioner
My Menu (min meny): snabbare till favoriterna

Registrera upp till 30 poster du använder ofta på vår nya My Menu (min meny) för direktåtkomst. Du kan skapa och anpassa en meny som är optimal för dig.

Ny potential för porträtt
Ögonautofokus med fördubblade prestanda

Med α7R III är ögonautofokus utvecklat så att ögondetekteringen och spårningen är två gånger så snabb och effektiv, även när du spelar in ett rörligt porträttmotiv.

Bild av modell mot bakgrundsbokeh som visar att ögonautofokus fungerar även när ögat är delvis slutet
Även om ansiktet är delvis dolt
Bild av modell mot bakgrundsbokeh som visar att ögonautofokus fungerar även om ansiktet är riktat nedåt och bort från kameran
Även när någon tittar ner
Bild av modell mot bakgrundsbokeh som visar att ögonautofokus fungerar även i svagt ljus
Även i svagt ljus
Förbättrad bildstabilisering: friare fotografering

Tack vare förbättrad bildstabilisering i fem axlar i kameran kan du lita på α7R III-kamerans höga upplösning och bärbarhet när du vill röra dig och fotografera fritt. Du kan koncentrera dig på motivet utan att oroa dig för olika typer av oskärpa på grund av kameraskakningar.

Bilder av bildstabilisering med oskarp bild (överst) och bild med rotations-/girkompensation (nederst)
Kompensation för rotation och gir
Bilder av stabilisering med oskarp bild (överst) och bild med horisontell/vertikal växlingskompensation (nederst)
Horisontell/vertikal växlingskompensation
Bilder av bildstabilisering med oskarp bild (överst) och bild med rullningskompensation (nederst)
Rullningskompensation
Optisk bildstabilisator i fem axlar i kameran

En ny bildstabiliseringsenhet/gyrosensorer/algoritmer ger effektivt 5,5 stopp. Fem typer av kameraskakningar – vinkelskakning (rotation/gir), X/Y-justering och rotationsskakning (rullning) – kompenseras.

Diagram som visar den optiska bildstabiliseringen med fem axlar i kamerahuset som används till att kompensera för fem olika kameraskakningsaxlar
Smidigt arbetsflöde i studio
Stor anslutningsmöjlighet för professionellt arbetsflöde

I α7R III ingår SuperSpeed USB 5 Gbit/s (USB 3.2) som är kompatibel med USB Type-C®-port och synkroniseringsterminaler som gör att kameran kan anslutas direkt till externa enheter utan dröjsmål. Anslutningarna gör arbetsflödet smidigare och stressfritt, även vid studiofotografering där datoransluten fotografering eller blixt används.

SuperSpeed USB 5 Gbit/s (USB 3.2) för snabb dataöverföring

Tack vare det här kan du fotografera datoranslutet och smidigt hantera stora RAW-bildfiler, så att du snabbt kan granska bilder på datorn och fortsätta fotografera utan större fördröjning på grund av filöverföring.

Bild som illustrerar snabb dataöverföring där sidan/baksidan av kameran visas med USB-kabeln ansluten
Närbild på kameran från sidan med synkroniseringsterminalen
Tillgänglig synkroniseringsterminal

En standardsynkroniseringsterminal finns för bekväm anslutning till blixtenheter i studio och annan extern blixtutrustning.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla fotograferingen med Imaging Edge. Använd ”Remote” för att styra fotograferingen i realtid på datorskärmen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera produktionerna mer effektivt.

Bild på en studio som visar datorprogrammet Imaging Edge, med kameran på ett stativ och en dator med kamerabilden på skärmen
Imaging Edge™ Webcam
Imaging Edge™ Webcam

Appen Imaging Edge Webcam gör det lätt att använda din kamera från Sony som avancerad webbkamera (bred kompatibilitet) för imponerande liveströmning och videokonferenser.

Olika dimensioner för upplösning
Flerbildstagning med skiftande bildpunkter

Den nya funktionen för flerbildstagning med skiftande bildpunkter återger stillbilder med verklighetstrogna detaljer, texturer, färg och allmänt fin stämning.

Bilder visar flerbildstagning med skiftande bildpunkter med vanlig bild (vänster) och mer detaljerad sammansatt bild (höger)

[1] Normal enskild bild [2] Sammansatt bild med flerbildstagning med skiftande bildpunkter

Godkänn Youtube-cookies för att se videon

Gå till cookie-inställningar under och se till att aktivera YouTube-cookies under avsnittet ”Functional” (Funktionella cookies).

Mer realistiska filmer
Högupplöst 4K HDR

Utöver möjligheten att spela in hänförande 4K-filmer med hög upplösning via 5K-översamling (15 MP) har kameran den nya bildprofilen HLG (Hybrid Log-Gamma). Den gör att du får direktåtkomst till HDR och ett brett dynamiskt omfång för mycket skarpa och verklighetstrogna filmbilder utan färggradering.

Stöd för olika behov vid HDR-produktion

α7R III har S-Log för flexibelt uttryck av bilder vid efterbearbetning och HLG för direktåtkomst till HDR – en kombination som uppfyller olika krav för HDR-produktion.

Bild på HDR-arbetsflöden med (överst) S-Log och färgradering och (underst) HLG utan färggradering

[1] Hög flexibilitet att finjustera bilder efter önskemål (färggradering krävs)
[2] Direkt bild med hög kvalitet (färggradering krävs inte)

Hämta broschyr
Hämta broschyr

Specifikationer och funktioner

Dessutom får du bättre bildkvalitet med ett förnyat bildbearbetningssystem. Fånga fler avgörande ögonblick tack vare upp till två gånger högre AF-hastighet, AF-spårning, ögonautofokus och kontinuerlig bildtagning av upp till 10 bilder/s. Tillförlitliga professionella funktioner i ett kraftfullt och kompakt kamerahus ger överlägsen flexibilitet och rörlighet.
  • 42,4 megapixels 35 mm Exmor R™ CMOS i fullformat och förbättrat bearbetningssystem

  • Standard-ISO-intervallet är 100–32000 (och kan utökas till 102400)

  • Snabb hybrid-AF med 399 punkters AF-sensor med fasdetektion på fokusytan och 425 punkters AF med kontrastavkänning

  • Kontinuerlig bildtagning i hög hastighet på upp till 10 bilder/s med AF-/AE-spårning

  • Bildstabilisator med fem axlar och exponering med 5,5 stopp

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
35 mm fullformat (35,9 x 24,0 mm) Exmor R CMOS-sensor
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 42,4 megapixel
ISO-känslighet
AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och över gräns), Film: Motsvarande ISO 100–32000, AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och övre gräns), Stillbild: ISO 100–32000 (ISO-tal mellan ISO 50 och ISO 102400 kan ställas in som utökat ISO-intervall),
Batteritid (stillbilder)
Ca 530 bilder (sökare)/ca 640 bilder (LCD-skärm) (CIPA-standard)
Sökartyp
1,3 cm (0,5-typ) elektronisk sökare (färg), Quad-VGA OLED
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger