afrikansk leopard sitter i solen och hennes två ungar myser med henne

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

”Bilder är kraftfulla. En enda bild kan fånga eller väcka en känsla”

Chris Schmid är en väletablerad frilansfotograf, producent/regissör och filmfotograf. Han är specialiserad på naturhistoria och har över 10 års erfarenhet. Som Sony-ambassadör och National Geographic Explorer skapar Chris verk som är visuellt häpnadsväckande och tilltalande med en unik kombination av filmisk estetik och dokumentär stil, i några av världens mest utmanande miljöer. Ett av hans favoritmotiv är stora kattdjur och hans mål är alltid detsamma: att närma sig naturen och öka medvetenheten kring hur bräcklig vår planet är – samt att inspirera till ansträngningar att bevara den.

Chris har erfarenhet som fotograf inom många olika stillbilds- och filmprojekt som han arbetat med från idé till slutförande. Han har stora kunskaper angående arbete med långa objektiv, vackra bildkompositioner och höga hastigheter, samt att förutsäga djurs beteende.

Chris har ett djupt engagemang för att bevara djurliv och har ett nära samarbete med WildAid, en miljöorganisation i San Francisco som vill minska efterfrågan på illegala djurprodukter. Under 2019 startade Chris Stay·Wild™, ett exklusivt utbud av naturliga och 100 procent handgjorda produkter som är inspirerade av naturen, där 50 procent av vinsten doneras till ideella organisationer för att stödja projekt för att bevara djurliv.

Genom att kombinera sin skicklighet och sitt intresse för naturhistoria planerar Chris att lyfta fram frågor om bevarande och beskyddande av djurliv med hjälp av innehåll som är både engagerande och lärorikt.

Chris utrustning

Chris berättelser