afrikansk leopard sitter i solen och hennes två ungar myser med henne
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

”Bilder är kraftfulla. En enda bild kan fånga eller väcka en känsla”

Chris Schmid är en schweizisk fotograf, filmare och filmfotograf som specialiserat sig på naturhistoriska motiv och avlägsna platser, och speciellt då de stora kattdjuren. Han är en Sony Europe Ambassador och National Geographic Explorer, som finns med i National Geographic Image Collection och har ägnat sitt liv åt att fånga planetens naturliga skönhet. Hans mål är alltid detsamma: att fånga naturens väsen för att belysa hur känslig den är och få oss att bevara den.

Med sin erfarenhet som filmfotograf har Chris mycket kunskap om fotografering med långa objektiv, vackra kompositioner, höga hastigheter och djurbeteenden. Arbetets kvalitet märks på erkännandena han fått under åren. Men dessa priser har aldrig varit motivationen. Hans outtröttliga arbete med att dokumentera och skydda de få återstående vildmarkerna motiveras av hans kärlek till naturen och en önskan om att skydda det som finns kvar.

Chris är djupt engagerad i djurskyddsarbete och har ett nära samarbete med WildAid, en miljöorganisation baserad i San Francisco vars mål är att minska efterfrågan på olagliga produkter från vilda djur. Under 2019 startade Chris Stay Wild™, en juvelbutik online där 50 procent av vinsten doneras till ideella organisationer som stöttar djurskyddsprojekt.

Chris utrustning

Chris berättelser