WM1ZM2

Ren tillfredsställelse för öronen

WM1ZM2, som är en del av Signature Series, sätter en ny standard för rent ljud och sofistikerade lyssnarupplevelser. WM1ZM2 har utvecklats med fina material och högsta noggrannhet för detaljer och enkelheten att hämta och streama musik gör allt ytterst tillfredsställande. 

MUSIKSTREAMING

WM1ZM2 Walkman® Signature Series

NW-WM1ZM2
Bild framifrån på WM1ZM2 Walkman

Rek. Ca-pris

38 000,00 kr

(VAT)
Signature Series

One Signature Sound

Förbättra upplevelsen med högupplöst ljud från något du lyssnar på till något du känner.Ljud med hög kvalitet

Wi-Fi-hämtning och -streaming


Ta en närmare titt på WM1ZM2
Renare material för renare ljud

Trots att det är ökänt svårt att maskinbearbeta syrefri koppar har WM1ZM2 ett guldpläterat hölje i syrefri koppar – precis som sin föregångare. Nu har dock den syrefria kopparns renhet ökats till 99,99 %, vilket medför ännu större fördelar vad gäller ljudkvalitet och hög styvhet. Basen är tydlig och kraftfull, trycket i ljudet är mer expansivt och mellan- och högregistrets toner lämnar ett vackert bestående intryck.

Trogen ljudåtergivning

Den digitala förstärkaren S-Master™ HX, som utvecklats fristående för Walkman®, stöder det inbyggda DSD-formatet samt en balanserad och hög uteffekt. Distorsion och brus minskas över många olika frekvenser, för fylligt och rikt ljud, vilket vidare förstärks via den nya blyfria lödmetallen som skapar högkvalitativt ljud.


En ännu kraftfullare strömkälla

Med inspiration från DMP-Z1 har vår digitala flaggskeppsmusikspelare, WM1ZM2, fått en ännu kraftigare strömkälla än sin föregångare, både i det analoga och det digitala blocket.

Närbild på kretskortet med den stora, solida högpolymerkondensatorn
Stor, solid högpolymerkondensator

Den nyutvecklade, stora, solida högpolymerkondensatorn används som batteristöd för förstärkarblocket och ger hög kapacitans men lågt motstånd. Eftersom den kan leverera stora mängder ström på en gång och på så sätt förhindra plötsliga spänningsfall kan den sända ut signaler mer exakt. Det bidrar till ett kraftfullt och exakt basljud, samt tydliga röster.

FT CAP3 (högpolymerkondensator)

FT CAP3, som specialbyggts för Sony och anpassats av Sony-utvecklare, finns för alla avkopplingskondensatorer i ljudblockets strömkälla. Den sakkunskap som utvecklats inom förstklassigt hemmaljud har förbättrat ljudåtergivningen och skapat ett jämnare ljud med ett bredare ljudfält, bättre transparens och tuffare bas.

Kretskort med FT CAP3 (högpolymerkondensator)
Fräst block i syrefri koppar mot mörk bakgrund
Polerat block i OFC

Ett fräst block i syrefri koppar täcker det digitala blocket, vilket både förbättrar digital ljudbehandling, och avskärmning av brus för digitala blockelement, som exempelvis applikationsprocessorn och minnesenheter. Detta ger ett tydligare ljud som nästan verkar komma från tomma intet.

Kretskort med högpolymerkondensatorer
Högpolymerkondensatorer

Högpolymerkondensatorerna i WM1ZM2 används till att stärka förstärkningsblockets strömkälla för att motverka obalanserad utsignal. Detta förbättrar återgivningsprestandan för låga frekvenser, vilket ger en mer heltäckande lyssnarupplevelse.

Kretskort med filmkondensatorer
Filmkondensatorer

Högkvalitativa filmkondensatorer ger spänning med linjär respons vid alla frekvenser, vilket ger mindre distorsion och brus.

Kretskort med induktorer
Induktorer

Induktorerna ersätter den konventionella lamellkondensatorn i det digitala blockets strömkälla och bidrar till ett rent ljud. 

Enastående ljud börjar med fantastiska komponenter

För att uppnå de framsteg i ljudkvalitet som vi åstadkommit på WM1ZM2 var vi tvungna att inte bara uppgradera antalet komponenter utan också montera ihop dem på bästa möjliga sätt.

KIMBER KABLE® 

Kabelmaterialet från förstärkarbasen till det balanserade hörlursuttaget har uppdaterats till tjock KIMBER KABLE®, precis som på flaggskeppsmusikspelaren DMP-Z1. Det bidrar till att stänga ute externt brus, överföra högkvalitativa ljudsignaler och uppnå kraftfullt och jämnt ljud.

Kretskort med kristalloscillatorer
Kristalloscillatorer

Två kompakta kristalloscillatorer med lågt fasbrus garanterar precisionsklockstabilitet på flera samplingsfrekvenser på 44,1 kHz och 48 kHz. Kristallelektrodstycket formas via förångningsdeposition av guld för stärkta elektriska egenskaper och bättre instrumentseparation. Det är som om en slöja lyfts och brus minskas för en tydlig, öppen ljudåtergivning.

Fine Sound Register

Det ytmonterade Fine Sound Register säkerställer jämn, effektiv effektfördelning till kretsens komponenter för en jämn ljudkvalitet.

Fine Sound Register mot vit bakgrund
Kretskort med omsmältningslödmetall med guld
Nyutvecklad omsmältningslödmetall med guld

Det här är första gången som Sony har använt omsmältningslödmetall som innehåller guld, och det har använts till stora delar av hela kretskortets yta. Den totala effekten blir därför omfattande med t.ex. bättre ljudlokalisering och bredare ljudfält.

En spole med högkvalitativ lödmetall som innehåller guld
Högkvalitativ lödmetall som innehåller guld

Guldets utmärkta ledningsförmåga säkerställer att signalförlusten blir så liten som möjligt. För att få tydligare ljud och sång har kretsen i WM1ZM2 kopplats samman med batteriet med förstklassig blyfri lödning som innehåller en liten mängd guld.

Bild som jämför normal via och fylld via
Lågt dielektriskt kretskort och fylld via

I mönsterkortet används material med låg dielektrisk konstant för att uppnå exakt signalöverföring, medan viahålen är kopparfyllda för att ytterligare minska impedansen. Resultatet är ett brett ljudfält med tydligt, klart ljud.
[A] Normal via  [B] Fylld via

Bild på kretskortet med ljudblocket markerat i rött och strömblocket/det digitala blocket i blått
Optimerad kretskortlayout

Genom att dela upp ljudblocket (markerat med rött) och strömblocket/det digitala blocket (i blått) har kretskortets layout optimerats för att säkerställa att ljudet inte påverkas av digitalt brus.

Avancerad ljudbearbetning

WM1ZM2 innehåller flera tekniker för ljudbearbetning som gör att din musik återges på bästa möjliga sätt, oavsett ljudkälla.

Balanserad anslutning

Walkman® har en balanserad enkel kontakt som utformats för den balanserade anslutningskabeln på 4,4 mm i diameter. Den separerar vänster och höger ljudsignaler och minimerar signalöverföringsförluster och resulterande ljudförsämringar. 

Logotyp för MQA
MQA™ 

Walkman-spelaren har MQA-teknik, vilket gör att du kan spela upp MQA-ljudfiler.

Ikonisk stil

Med en större display och större ljudkomponenter balanserar WM1ZM2 funktionalitet med en ikonisk stil. 

Bild framifrån på WM1ZM2 Walkman med Android™-gränssnittet
Med Wi-Fi kan du streama och hämta ännu mer musik

WM1ZM2 är kompatibel med Android™ och Wi-Fi så att du kan lyssna på musik på ännu fler sätt. Lyssna på de streamingtjänster och musikappar du gillar bäst på din Walkman, eller anslut till en dator och hämta låtar och spellistor från din musiksamling.

Bild framifrån på WM1ZM2 Walkman där gränssnittet för musikuppspelning visas
Stor display på 5,0 tum

Den stora 5,0-tumspekskärmen (12,7 cm), som är både följsam och responsiv, är större än sin föregångare på 4,0 tum (10,2 cm) och har uppgraderats till HD.

Ikon för batteritid
Lång batteritid

Låt dig uppslukas av musiken med till 40 timmar av oavbruten FLAC High-Resolution Audio-uppspelning på 96 kHz.

WM1ZM2 framifrån som visar Walkman-startskärmen
Startskärm Walkman®

På Walkman®-startskärmen kan du anpassa hemskärmen efter dina behov.

Undersidan av WM1ZM2 Walkman där USB Type-C®-porten syns
USB Type-C®-port

En USB Type-C®-port, kompatibel med USB 3.2 Gen1, möjliggör snabb musikfilöverföring och enkel anslutning med en rad enheter.

Ikon för SD-kort
Utökningsbart lagringsutrymme 

WM1ZM2 har 256 GB inbyggt minne och en SD-kortplats, så att du kan ta med dig även de största musiksamlingarna.

Mer om Signature Series

Nöj dig inte med något annat än uppslukande perfektion med hela utbudet av Signature Series-produkter. De har utformats för oslagbar ljudkvalitet och överträffar vanligt ljud eftersom de förbättrar varenda ton.

Ta steget till nästa nivå av ljud

Se hur glädjen och kulturen av ”personlig musik” hos våra tekniker varit inspirationen bakom skapandet av Signature Series.

Så uppslukande.
Så realistiskt.

Låt dig uppslukas av ett ljud som omfamnar dig från alla håll. Med samma känsla som på en livekonsert eller med en artist i studion. Mer uppslukande och äkta musik än någonsin med 360 Reality Audio. Med WM1ZM2 får du 360 Reality Audio .

Tre tallrikar som visar upp olika material
Med hållbarhet i åtanke

Våra produkter är inte bara gjorda för att vara snygga utan även med miljön i åtanke. WM1ZM2-förpackningen innehåller ingen plast, vilket återspeglar vårt engagemang på Sony för att minska miljöpåverkan från våra produkter och verksamheter.

Tillgänglighet

Vi anser att tekniken ska göra världen mer interaktiv, mer kreativ, mer underhållande och mer inkluderande. Tack vare den användarfokuserade och inkluderande designen på våra ljudprodukter kan alla ta del av Kando-upplevelsen oavsett ålder, förmåga och miljö.

Bild av en person som lyssnar med slutna ögon, en annan som stretchar och en tredje som sitter i en rullstol och målar

Specifikationer och funktioner

WM1ZM2 Walkman® är en del av Signature Series och kombinerar kompromisslös ljudkvalitet med Wi-Fi-kompatibilitet för hämtning och streaming.
  • High-Resolution Audio

  • Inbyggt DSD-filstöd (Direct Stream Digital)

  • Den digitala förstärkaren S-Master HX för ren ljudkvalitet

  • Wi-Fi-kompatibilitet för hämtning och streaming

  • 256 GB kapacitet och SD-kortplats

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger