Registrera omslagsbilder (Music Center for PC Ver.1.0)

Du kan registrera omslagsbilder för låtar, spellistor, album, osv. Sedan visas omslagsbilderna på din WALKMAN®.
    Du kan också registrera artistbilder och visa dem.

Tips

• Om du importerar låtar från en ljud-CD, hämtas musikinformation automatiskt via Internet.
      När det finns omslagsbilder registreras de automatiskt.
    • Följande filformat stöds för omslagsbilder och artistbilder:
      • JPEG-format (filtillägg: .jpg)
      • GIF-format (filtillägg: .gif)
      • BMP-format (filtillägg: .bmp)
      • PNG-format (filtillägg: .png)

Hämta omslagsbilder automatiskt

Det går att hämta omslagsbilder för album eller låtar.

1. Klicka på [Musikbibliotek] i vänster fält.
    2. Välj ett album eller en låt i låtlistan för att hämta dess omslagsbild.
    3. Välj [Hämta omslagsbild] på [Verktyg]-menyn.

Hämtningen av omslagsbilder startar automatiskt.
      När det finns omslagsbilder registreras de automatiskt.

OBS!

För att registrera omslagsbilder eller artistbilder manuellt

Skärmbild som visar proceduren för manuell registrering av omslagsbilder eller artistbilder. Se brödtexten för närmare detaljer om hur man gör.
    1. Gör klart omslagsbilden eller artistbilden som du vill registrera.
    2. Klicka på [Musikbibliotek] (A).
    3. Visa material som du vill registrera en omslagsbild eller artistbild för.
      • För att registrera en omslagsbild för ett album eller en spellista:
        Klicka på [Albumets omslagsbild] (B).
      • För att registrera en omslagsbild för en låt:
        Klicka på [Låtens omslagsbild] (C).
      • För att registrera en artistbild:
        Klicka på [Artistlista] (D).
    4. Dra bilden till albumet, låten eller artisten.
      • För att registrera en omslagsbild för ett album, en spellista eller en låt:
        Dra en bildfil till fotorutan för respektive album, låt eller artist.
      • För att registrera en artistbild:
        Dra en bildfil till fotorutan för respektive artist.

Tips

• Om du drar en bild till omslagsbildsområdet medan ett album håller på att spelas, registreras bara bilden för den låt som spelas.
    • Om du drar en bild till omslagsbildsområdet längst upp till vänster på skärmen medan flera låtar är valda, registreras samma bild för alla de markerade låtarna.

Ändra eller ta bort omslagsbilder eller artistbilder

• För att ändra omslagsbilder eller artistbilder

Dra den nya bilden till omslagsbildsområdet. Bilden skrivs över.

Skärmbild som visar proceduren för ändring eller radering av omslagsbilder eller artistbilder. Se brödtexten för närmare detaljer om hur man gör.
    För att radera omslagsbilder

Klicka på [Albumets omslagsbild] (A) eller [Låtens omslagsbild] (B), och välj det album eller den låt vars bild du vill radera. Klicka på [Redigera], eller högerklicka på albumet eller spåret för att välja [Egenskaper]. Klicka på knappen [Ta bort] som visas under bilden.

• För att radera artistbilder

Klicka på [Artistlista] (C), och välj den artist vars bild du vill radera. Högerklicka sedan på [Registrera artistbild]. Klicka på knappen [Ta bort] som visas under bilden.