HT-A3000

3.1-kanaligt uppslukande ljud för film/musik

Med HT-A3000 får du uppslukande, autentiskt surroundljud med en centerhögtalare för tydlig dialog och en kraftfull inbyggd dubbel subwoofer. Med tillvalet bakre högtalare stöder den även 360 Spatial Sound Mapping, så att du kan uppslukas av dina favorit-tv-program, filmer och musik.

SOUNDBARER

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 3.1-kanalig soundbar ┃ HT-A3000

HT-A3000
Bild på 360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 3.1-kanalig soundbar ┃ HT-A3000

Rek. Ca-pris

8 500,00 kr

(VAT)
360 graders rumsligt ljud som anpassas efter omgivningen

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Vår revolutionerande 360 Spatial Sound Mapping-teknik med våra bakre högtalare skapar flera fantomhögtalare med hjälp av bara en soundbar och bakre högtalare. Omgiven av flera fantomhögtalare som ordnats i ett optimalt ljudfält för ditt rum får ljud en helt ny mening. Känn dramatiken med Dolby Atmos® och DTS:X®, och hör varje andetag, fotsteg och ord som om du befinner dig i handlingens mitt.

Upptäck brett 360 Spatial Sound

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Ett brett uppspelningsområde fyller hela rummet med ljud, så att hela familjen och alla dina vänner får samma lyssningsupplevelse. Uppspelningsområdet begränsas inte till framför tv:n utan täcker ett betydligt bredare område.


Innovativ teknik för Sound Field Optimization
Optimerad för högtalarposition

Du behöver inte placera ut högtalarna på något särskilt sätt. Soundbaren med inbyggda mikrofoner gör allt åt dig och mäter intelligent ut vardera högtalares position för att optimera ljudet efter rummet. Soundbaren erbjuder Sound Field Optimization med tillvalshögtalare. Aktivera den enkla kalibreringen under första konfigurationen eller senare från startmenyn.

Diagram som illustrerar Sound Field Optimization
Uppslukande surroundljud från en soundbar

HT-A3000 är 3.1-kanalig: tre fronthögtalare, däribland en centerhögtalare för tydlig dialog, och en inbyggd dubbel subwoofer för djup bas. Med Vertical Surround Engine och surroundtekniken S-Force PRO Front skapas ett virtuellt, omslutande surroundljud så att du kan uppleva den fulla effekten av Dolby Atmos® och DTS:X®. 


Bild som visar hur ljudet från Vertical Surround Engine kommer ovanför lyssnaren för 3D-ljudupplevelser utan takmonterade högtalare
Ljudet kommer ovanifrån

Soundbaren ger positionerat ljud i vertikal riktning tack vare vår virtuella surroundteknik, så att du kan få 3D-ljud utan riktade eller takmonterade högtalare. Vertical Surround Engine ger, i likhet med Dolby Atmos och DTS X, dessutom ett mer verklighetstroget, flerdimensionellt ljud även för andra format.

Diagram som visar hur surroundtekniken S-Force PRO Front ger virtuellt surroundljud endast genom att använda fronthögtalarna
Surroundljud utan krångel

Med vår unika teknik för digital bearbetning av ljudfält reproduceras surroundljudfältet virtuellt så att ljudet från fronthögtalarna spelas upp från båda sidor. Det ger dig ett storslaget bioliknande surroundljud utan att vardagsrummet fylls med högtalare.

Så uppslukande. Så realistiskt.

Upptäck ett nytt sätt att lyssna på med 360 Reality Audio som ger äkta uppslukande konsert- och studiokänsla.

Logotyp för 360 Reality Audio
Ljud från avancerade högtalare och en subwoofer

Med kraftfulla högtalare – tre fronthögtalare för surroundljud och en inbyggd dubbel subwoofer för mullrande bas – får du en ren och bred ljudåtergivning i hela rummet.

Centerhögtalare för tydlig dialog

Tack vare en särskild centerhögtalare (1) hörs röster tydligt, oavsett om du lyssnar på snabba dialoger i ditt favorit-tv-program eller repliker som viskas i en film. Den är dessutom utmärkt för musik och ger en lyssnarupplevelse med fylligt ljud.

Inbyggd dubbel subwoofer för djupt basljud

Soundbaren har en kraftfull, inbyggd dubbel subwoofer (2) i mitten, så att du kan njuta av djupt basljud utan att utrustningen tar upp ett stort utrymme.

Jämförelse mellan den unika rektangulära formen på X-Balanced Speaker Unit och en konventionell högtalare
X-Balanced Speaker Unit

Den inbyggda dubbla subwoofern och fronthögtalarna har en X-Balanced Speaker Unit. Högtalarnas unika rektangulära form maximerar membranets yta och ger kraftfullare bas. Det minskar även elementets rörelser samtidigt som ljudtrycket bibehålls, vilket ger mindre distorsion och renare sångröster.

Tydligare röst

Ju djupare basljud, desto mer rör sig högtalarnas membran. Detta kan skapa en effekt som kallas fasmodulerande distorsion när membran med fullständigt frekvensomfång samtidigt behöver återge högre frekvenser. Vår unika signalbehandlingsteknik kompenserar för effekten och ger tydligare dialog och mer lokalt ljud. Förbättringar av de modulerade vågformerna ger renare ljud och bidrar till att förhindra röstdistorsion.

Diagram som visar skillnader mellan vågformer för röst, vågformer för bas och modulerade vågformer

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
 1. Vågformer för röst 2. Vågformer för bas 3. Modulerade vågformer

Diagram som visar hur den unika signalbehandlingen från Sony ger dynamiskt utökad bas

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
1. Nivå 2. Låg 3. Hög 4. Frekvens

Utökad bas 

Det krävs mycket effekt för att återge djupa basfrekvenser korrekt och det blir ofta risk för distorsion (A). För att lösa detta använder soundbaren en unik signalbehandlingsteknik från Sony som ger dynamiskt utökad bas oavsett volymnivå (B).

Skala upp din digitala musik i realtid

Med Edge-AI (artificiell intelligens) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid. Tekniken identifierar dynamiska instrument, musikgenrer och enskilda delar i varje låt, t.ex. sångpartier och mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

Diagram som visar realtidsåterställning av komprimerade musikfiler med DSEE Extreme

A = Större ljuddynamik (subtila nyanser för stränginstrument och vid låg volym)
B = Återställda höga frekvenser (realism i akustisk musik och sång)


Få ett fylligare ljud med en trådlös subwoofer och bakre högtalare

En trådlös subwoofer som tillval gör det möjligt för den inbyggda dubbla subwoofern att hantera bas och sång medan den extra trådlösa subwoofern tar hand om ljud i de lägre frekvenserna. Om du vill utöka biokänslan ytterligare med ljud bakifrån kan du lägga till våra trådlösa bakre tillvalshögtalare. 

Det bästa med tv-apparater från Sony

Tillsammans med en BRAVIA™-tv ger HT-A3000 en uppslukande ljud- och bildupplevelse med vår högsta kvalitet på ljud och bild. Den perfekta soundbaren för BRAVIA-tv-apparater.

Bild som visar ljudvågor från en tv-skärm och soundbar för att illustrera akustisk mittsynk
Ännu mer uppslukande ljud med akustisk mittsynk från BRAVIA

När du ansluter en BRAVIA-tv med akustisk mittsynk blir både soundbaren och tv:n centerhögtalaren i hemmabiosystemet. Om du sedan ansluter din soundbar till valbara trådlösa bakre högtalare fungerar tv:ns högtalare som mittkanalen med din soundbar som en del av 360 Spatial Sound Mapping-systemet. Det gör att ljudet följer handlingen på skärmen för tydligare dialoger och en mer uppslukande upplevelse.

En perfekt matchning av ljud och handling

Akustisk mittsynk gör att dialogen hörs exakt från den plats där rollfigurerna är placerade i bild. När handlingen och ljudet är exakt justerade blir visningen mycket mer uppslukande.

Illustration som visar en TV som sänder ljudvågor mot en soffa

Blockdesign med flerriktat ljud

HT-A3000 och de extra högtalarna har utformats utefter ett gemensamt blockkoncept med flerriktat ljud. Subwooferns snygga rundade kanter får den att se ut som ett block som sprider ljudet långt. Kombinationen av material med fina texturer gör att subwoofern passar bättre in i vardagsrummet.


Streama musik från dina favorittjänster

Med inbyggt stöd för Spotify Connect™ och andra musiktjänster via Bluetooth®, Chromecast eller Apple AirPlay 2 kan du enkelt lyssna på din favoritmusik med hela familjen.

Diagram som visar en person som styr HT-A3000-soundbaren genom att prata med en röstassistent-enhet.
Röststyrning

Soundbaren är kompatibel med Google Assistent-aktiverade enheter med Chromecast built-in™ och Amazon Alexa-kompatibla enheter. Lägg till HT-A3000-soundbaren i högtalargruppen med Google Home för att börja spela upp musik, reglera volym och använda många andra funktioner med bara rösten.

Atmosfäriskt ljud utan krångel

Tryck på knappen Sound Field på fjärrkontrollen när du ser på film och upplev ett atmosfäriskt ljud som placerar dig mitt i händelsernas centrum. Eller stäng av Sound Field för rent högtalarljud när du lyssnar på stereomusik.

Närbild på fjärrkontrollen till HT-A3000
Installationen tar bara några sekunder

Du behöver bara koppla in soundbaren, ansluta till tv:n via HDMI eARC-anslutningen och slå på strömmen. Med USB, optisk ljudingång, HDMI-utgång (eARC) samt S-CENTER OUT för kompatibla BRAVIA-modeller har du alla anslutningar du behöver för hisnande surroundljud.

Se till att njuta av kvalitetstiden

Kolla på en film. Kolla igenom en dvd-box. Lyssna på musik. Heja på favoritlaget. Oavsett vad du och familjen gör tillsammans blir det roligare med en soundbar från Sony – kvalitetstid med uppslukande hemmaunderhållning när den är som bäst.

En familj som tittar på en tv som har en soundbar undertill

Specifikationer och funktioner

Lev och andas dina favorit-filmer, tv-serier, och favorit-musik med HT-A3000. Med bara soundbaren omsluts du av autentiskt 3.1-kanaligt surroundljud med S-Force PRO Front Surround och Vertical Surround Engine. Du kan även lägga till bakre högtalare som tillval och få 360 Spatial Sound Mapping med flera fantomhögtalare.
  • Stöd för 360 Spatial Sound Mapping med bakre högtalare som tillval

  • Flerdimensionellt ljud med surroundtekniken S-Force PRO Front och Vertical Surround Engine

  • En inbyggd dubbel subwoofer och tre främre högtalare, däribland en särskild centerhögtalare för uppslukande filmupplevelser

  • Sound Field Optimization för enkel installation med tillvalshögtalare

  • Streama all din musik med trådlös anslutning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger