ananda jointet håller sin alpha 7m4 medan hon tittar ut över ett landskap

Föreviga naturen

Ananda Joinet

Mitt namn är Ananda Joinet. Jag är en professionell fotograf och videograf och en del av teamet Sony Europe Imaging Creators. Jag föddes i Limousin, en region i centrala Frankrike, vilket placerar mig mitt i hjärtat av min favoritlekplats: naturen.

Jag har varit fascinerad av natur, djur och konst ända sedan min barndom, och fotografering blev väldigt snabbt en passion, som ett sätt att uttrycka det jag älskade. Att fånga de känslor jag känner av att vara i naturen är en viktig del av mitt arbete.

sandstensberg badar i rött ljus i skymningen

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/25s @ f/4.5, ISO 125

När jag ger mig ut på en tagning, oavsett om det är för djur- eller landskapsfotografering, eller till och med en vloggningsexpedition, lägger jag inte bara stor vikt vid kvaliteten på min utrustning, utan även storleken och vikten. FE 20-70mm är kompakt, känns väldigt stadigt i handen men är också förvånansvärt lätt. Jag är ganska liten (!), så ett tungt och skrymmande objektiv kan snabbt bli ett handikapp. Det faktum att detta objektiv erbjuder en mycket större brännvidd än vanligt för en standardzoom ger mig mycket mer flexibilitet. Detta oavsett om jag fotograferar porträtt, landskap eller helt enkelt filmar på mina resor. För mig är det här det perfekta reseobjektivet, utan att kompromissa med varken hastighet eller kvalitet.

stenig bergstextur i svagt ljus

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 500

Som med alla mina objektiv från Sony samverkar det underbart med de integrerade funktionerna i min Alpha 7 IV, särskilt AF-spårning och ögonautofokus. När du väl har använt dessa tekniker är det svårt att ens tänka på att gå tillbaka till ett äldre AF-system, och det är en av anledningarna till att jag alltid använder äkta objektiv från Sony. Med det sagt kommer jag ibland fortfarande att använda manuell fokus och jag var glad över att se tillägget av en kraftig fokusring.

sony alpha 7m4 med sel2070g monterat

Den aspekt av objektivet som fascinerade mig mest var det utökade brännviddsintervallet. Att ha en standardzoom som börjar på 20 mm istället för de vanliga 24 mm är en obestridlig fördel. I verkliga termer gav det mig mycket mer flexibilitet när det gäller att rama in bilder. Ibland måste man kompromissa med kompositionen, kanske utelämna ett element som skulle fungerat bra, men man har helt enkelt inte tillräckligt med bildvinkel för att komponera som man skulle vilja. Med 20-70mm kände jag inte alls att jag hade dessa begränsningar. Jag gillar breda tagningar, och jag fotar ofta med Sony PZ 16-35mm f/4 G, vilket är ett fantastiskt objektiv, men brännvidden på 20-70mm gör att jag kan tänka mig att enbart ta med mig ett enda objektiv på en landskapstagning.

lång exponering av ett vattenfall med lynnig himmel

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 8s @ f/5.6, ISO 125

I allmänhet när jag fotograferar landskap använder jag en bländare runt f/8 eller mindre för att behålla mitt skärpedjup, men jag var intresserad av att se hur objektivet fungerade vidöppet. För att vara ett f/4-objektiv gav det en härligt fin och jämn bokeh, och det fick mig att tänka att det även skulle vara ett utmärkt porträttobjektiv.

närbild av ett ormbunksblad

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 1000

Då och då dyker ett objektiv upp som bryter sönder formen som vi är vana vid att använda, och det här är precis den sortens objektiv. Jag kunde resa med lätt packning, utan att kompromissa med brännviddens flexibilitet, och var extremt imponerad av hur det hanterade vad jag än slängde åt det. Det här objektivet har snabbt blivit min favorit för landskap och jag är jättespänd på att prova det på ett par porträtt snart.

Produkter i fokus

Relaterade berättelser

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant