Upptäck senaste nytt om Xperia

Photography Pro-logotypen med en Sony Alpha-kamera tillsammans med Cinematography Pro-logotypen med en Sony CineAlta Digital Cinema-kamera
Få inspirerande tips om bild och video

Våra smartphones, som inspirerats av Alpha- och CineAlta Digital Cinema-kameror, har Photography Pro och Cinematography Pro som gör att du kan fota/filma och skapa direkt på din smartphone. Med bara några få enkla tips kommer du kunna fota och filma som proffsen.

Travel by Xperia

Under 2020 ändrades våra liv drastiskt, bland annat hur vi förflyttar oss från plats till plats. I en tid då fysiska resor fortfarande känns som en avlägsen dagdröm finns #TravelByXperia för att hjälpa människor över hela världen att hitta samhörighet i sin gemensamma äventyrslängtan. Utforska världen med Xperia, från fängslande stadsbilder till lokala maträtter – du vet aldrig vad du kan hitta.

För att vara med på den här resan behöver du bara fånga det underbara landskapet, maten eller kulturen i ditt land med en Xperia-enhet och lägga upp bilden på Instagram med hashtaggen #TravelByXperia. Vårt officiella Sony Mobile Instagram-konto @SonyXperia kommer sedan att välja ut de bästa bilderna som delas i vårt flöde och vår berättelse.

För att @SonyXperia ska kunna dela din bild måste du:

Läsa och godkänna villkoren innan du deltar i kampanjen

Lägg upp med följande hashtag: #TravelByXperia
      Ange namnet på ditt land eller din region, exempelvis #Frankrike

Namnet på din Xperia-enhet, exempelvis #Xperia5II

Modellen på din smartphone spelar ingen roll så länge bilden är tagen med en Xperia-enhet. Om vi väljer att visa ditt foto kommer vi först att kontakta dig via direktmeddelande på Instagram. 

Trevlig (virtuell) resa!

Xperia 1 III med 5G
Nu kommer det en ny Xperia

Snabbare än snabb. Vår senaste Xperia är snygg, kraftfull och fullpackad med innovativa funktioner som kommer att väcka intresse i alla läger.

Se presentationen av vår senaste Xperia.

Titta på @SonyXperias officiella YouTube-kanal

Som engagerad och passionerad användare får du nya häpnadsväckande upplevelser på vår YouTube-kanal. Vi visar upp våra senaste smartphones med tips, videor och kortfilmer som tagits med Xperia av proffs. Gå med i Xperia-familjen för att se videor och höra om nya produkter direkt genom att prenumerera på vår kanal.

Rubrik för Smartphone-filmtävlingen på svart bakgrund med Sony-logotyp
Smartphone-filmtävling under Short Shorts Film Festival & Asia 2021 

Var kreativ – gör en film med din smartphone. Den här tävlingen, som stöds av Sony Mobile, har som mål att ge kreativa fler uttrycksmöjligheter och tillfällen till originalitet och innovation. Vi stödjer utvecklingen av det filmskapande som är unikt för smartphones.

Bild som visar Xperia 5 II med fram- och baksida samt logotypen för mästarundervisningen
Mästarundervisning om Xperia 5 II

Kompakt och perfekt för att fotografera, titta, lyssna och spela. Följ med våra experter bakom kulisserna när de visar hur du får ut så mycket som möjligt av Xperia 5 II.

Short Shorts Film Festival & Asia 2020
Sony sponsrar Short Shorts Film Festival & Asia 2020

Det här är första gången ett företag stöttar denna prestigefulla kortfilmstävling, som ger vinnarna chansen att få en nominering till Academy Awards®. Xperia samarbetar även med Creators’ Junction, som är ett evenemang där framtiden för filmen och tekniken utforskas tillsammans med nästa generation filmskapare.

För musikälskare – ett samarbete med Sony Music Entertainment

Lyssna på musik som låter rätt. Med vår expertis både inom ljudmaskinvara och musikunderhållning som grund har vi konstruerat Xperia 1 II för att ge en autentisk lyssnarupplevelse med en ljudjusteringsteknik utformad tillsammans med Sony Music Entertainment.

Xperia 1 belönades med priset Produktdesign 2020
Xperia 1 belönades med priset Produktdesign 2020

Innovation, funktioner, formell kvalitet, ergonomi, hållbarhet, symbolmässigt och emotionellt innehåll – Xperia 1 var ledande i så många kriterier att den fick det internationella designpriset. 

Xperia 1 och Cinema Pro fick iF Design Award 2020

Xperia 1 och Cinema Pro, Sonys digitala filmkamerateknik, har fått iF Design Award 2020 för enastående innovationer på designområdet.