Upptäck senaste nytt om Xperia

Rubrik för Smartphone-filmtävlingen på svart bakgrund med Sony-logotyp
Smartphone-filmtävling under Short Shorts Film Festival & Asia 2021 

Var kreativ – gör en film med din smartphone. Den här tävlingen, som stöds av Sony Mobile, har som mål att ge kreativa fler uttrycksmöjligheter och tillfällen till originalitet och innovation. Vi stödjer utvecklingen av det filmskapande som är unikt för smartphones.

Bild som visar Xperia 5 II med fram- och baksida samt logotypen för mästarundervisningen
Mästarundervisning om Xperia 5 II

Kompakt och perfekt för att fotografera, titta, lyssna och spela. Följ med våra experter bakom kulisserna när de visar hur du får ut så mycket som möjligt av Xperia 5 II.

Xperia 5 II med 5G
Xperias produktpresentation 2020

Kompakt och byggd för att vara snabb. Sony fortsätter sin smartphoneutveckling med lanseringen av nya Xperia 5 II, det senste tillskottet till serien som använder teknik från Xperia 1 II i en kompakt design.

Titta på produktpresentationen för att se Sony Mobile presentera Xperia 5 II.

Xperia – optimerad för Call of Duty®: Mobil

Xperia är officiell smartphone för Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020. Det är en tävling med knivskarp konkurrens som emotses med stor förväntan och arrangeras i en rad länder runtom i världen.


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION och CALL OF DUTY är varumärken som tillhör Activision Publishing, Inc. Tencent är ett varumärke som tillhör Tencent Games Co., Ltd
Qualcomm och Snapdragon är varumärken som tillhör Qualcomm Incorporated, är registrerade i USA och andra länder och används med ägarens tillstånd. Snapdragon Elite Gaming är ett varumärke som tillhör Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming är en produkt från Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess dotterbolag.

Short Shorts Film Festival & Asia 2020
Sony sponsrar Short Shorts Film Festival & Asia 2020

Det här är första gången ett företag stöttar denna prestigefulla kortfilmstävling, som ger vinnarna chansen att få en nominering till Academy Awards®. Xperia samarbetar även med Creators’ Junction, som är ett evenemang där framtiden för filmen och tekniken utforskas tillsammans med nästa generation filmskapare.

För musikälskare – ett samarbete med Sony Music Entertainment

Lyssna på musik som låter rätt. Med vår expertis både inom ljudmaskinvara och musikunderhållning som grund har vi konstruerat Xperia 1 II för att ge en autentisk lyssnarupplevelse med en ljudjusteringsteknik utformad tillsammans med Sony Music Entertainment.

Xperia 1 belönades med priset Produktdesign 2020
Xperia 1 belönades med priset Produktdesign 2020

Innovation, funktioner, formell kvalitet, ergonomi, hållbarhet, symbolmässigt och emotionellt innehåll – Xperia 1 var ledande i så många kriterier att den fick det internationella designpriset. 

Xperia 1 och Cinema Pro fick iF Design Award 2020

Xperia 1 och Cinema Pro, Sonys digitala filmkamerateknik, har fått iF Design Award 2020 för enastående innovationer på designområdet.