Uppgradera gamingupplevelsen med Xperia

Oavsett om du spelar ibland eller är ett e-sportproffs finns det mycket som gör Xperia till det självklara valet för mobilspelande.

Allt du behöver för att vinna

Specifikationer för Xperia 5 II

Ikon för 21:9 CinemaWide™-display
21:9 CinemaWide™-display

21:9-display med supervidvinkel visar mer av spelets action.

Logotyp för Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G
Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G

Ger exceptionella bearbetningsprestanda för smidigt spelande.

Ikon för display med 120 Hz uppdateringsfrekvens
Display med 120 Hz uppdateringsfrekvens

Renderar snabbrörliga objekt tydligt för riktigt smidigt spelande.

Ikon för Touch-skanningsfrekvens på 240 Hz
Touch-skanningsfrekvens på 240 Hz

Systemet identifierar dina tryckningar precis som du tänkt dig.

Ikon för överhettningsskydd
Förhindra överhettning

Grafenstruktur och värmehanteringskontroll minskar påfrestningen på batteriet.

Ikon för 3,5 mm hörlursuttag
3,5 mm hörlursuttag

Kabelbundna hörlurar ger snabbare svarstid vilket skapar en sömlös spelupplevelse.

Ikon för Spelförbättrare
Spelförbättrare: spela bättre, dela mer

Få mer precist spelande utan distraktioner samt onlinetips och enkel delning.

Ikon för 4 000 mAh-batteri
Kraftfullt batteri

Ett 4 000 mAh-batteri som ger timtals med spelande med massor av action.

Upplev spelet inifrån. Dominera resultattavlan.

Med en imponerande 21:9 CinemaWide™-display och hög uppdateringsfrekvens blir mobilspel på Xperia 5 II mer uppslukande än någonsin. Oavsett vad du spelar har du fördelar som pekprecisionen, blixtsnabb svarshastighet och Spelförbättrare på din sida.

Skapad för proffsspelare

Titta på videon för att upptäcka spelupplevelsen med Xperia 5 II från våra teknikers och proffsgamers perspektiv.

Skapad för proffsprestanda
Grafik som visar att Xperia 5 II har 35 % snabbare peksvar än Xperia 5
35 % snabbare peksvar

Inmatning från e-sportspelare hjälpte oss att kraftigt förbättra pekprestanda på Xperia 5 II så att du inte missar när du siktar. Den reagerar upp till 35 % snabbare på din pekinmatning än dess föregångare Xperia 5 och ger dig viktiga bråkdelar av en sekund när du behöver dem. 

CPU-kontroll

Att spela är CPU-krävande och leder till variationer i prestanda och hastighet. Därför har Xperia 5 II CPU-kontroll för att optimera effektiv prestanda för spelande. Det innebär för Call of Duty®: Mobilspelare kan nu förvänta sig en 120 Hz multiplayer-upplevelse med högsta prestanda på 97 % stabilitet.

Bild på två telefondisplayer, en orangefärgad och röd för hög temperatur, den andra grön och gul för låg temperatur.

[A] AV = hög temperatur       [B] PÅ = låg temperatur

Värmehanteringskontroll

En längre period av spelande på hög nivå kräver laddning med laddningskabel. Det genererar värme vilket påverkar spelprestanda. Värmehanteringskontroll hanterar det genom att ladda telefonens system och program direkt från laddaren och vidarekoppla batteriet för att minska värmepåfrestningen.

Minskning av rörelseoskärpa

För att optimera rörelseskärpan på skärmen har uppdateringsfrekvensen på Xperia 5 II uppgraderats från 60 Hz till 120 Hz och genom digitalt infogade svarta ramar får spelare effekten från 240 Hz med mindre rörelseoskärpa. Teknikerna finjusterade frekvensen och förhållandet tillsammans med proffsspelare för att få rätt balans mellan skärmens ljusstyrka och minskningen av oskärpa.

Bild som jämför smartphone-skärmar med uppdateringsfrekvenser motsvarande 60 Hz, 120 Hz och 240 Hz.

*motsvarande

Byggd för spelande

Se vad som gör Xperia 5 II till en fantastisk enhet för spelande.

Spelförbättrare gör att du får överhanden

Spelförbättrare innehåller funktioner och inställningar som förbättrar din spelupplevelse. Titta på videon nedan för att se mer.

Anpassade inställningar

Olika spel innebär olika utmaningar för dig som spelare. Spelförbättrare låter dig anpassa viktiga inställningar efter dina behov, inklusive skärmens uppdateringsfrekvens, peksvarshastighet och känslighet för pekföljning.

Smidigare spelande

En annan viktig funktion i Spelförbättrare är Minskning av rörelseoskärpa med 240 Hz, som ger otroligt smidig action på skärmen. Spel blir otroligt skarpa. Inte ens vid stora riktningsändringar blir bilden suddig, vilket förhöjer spelupplevelsen och glädjen.

Snabbare peksvar

E-sport ställer speciella krav. Därför har Xperia 5 II en ökad Touch-skanningsfrekvens på 240 Hz för supersnabbt peksvar. I svåra lägen kan det göra stor skillnad.

Förhindra överhettning

Om du spelar spel när din Xperia är ansluten till en laddningsadapter bidrar värmehanteringskontrollen till att förhindra överhettning och skyddar ditt batteri från skada. Det innebär att du kan spela längre utan att få försämrade prestanda.

Helt fokuserat spelande

Aktivera spelupplevelsen för att göra din Xperia till en särskild spelenhet där inget distraherar dig när du spelar. Notiser, varningar och inkommande samtal är alla inaktiverade så att du kan fokusera helt på spelandet.

Justerbara ljudinställningar

Tänker du spela in och dela ditt spelande online? Med Ljudmixer kan du justera röstvolymen och spelvolymen separat för att få balanserat ljud Då kan du spela in på högsta volym även om du spelar på låg volym med ett headset.

Bild på en smartphone-skärm som visar justerbara ljudinställningar
Tydligare chatt

När du använder ett 3,5 mm hörlursuttag med mikrofon för röstchatt i spelet, minskar brusdämpningen för röstchatt bakgrundsljudet betydligt. Du och dina lagkamrater kan höra varandra klart och tydligt. 

©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION och CALL OF DUTY är varumärken som tillhör Activision Publishing, Inc.

Optimerat för Call of Duty®: Mobil

Xperia är officiell smartphone för Call of Duty® Mobile. Spelet är optimerat för Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ för att förbättra din upplevelse. Med Xperia 5II kan du även njuta av den nya spelupplevelsen med 120 bps i Call of Duty®: Mobiles flerspelarläge som har finjusterats i samarbete med Sony Mobile. 


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION och CALL OF DUTY är varumärken som tillhör Activision Publishing, Inc.
Qualcomm och Snapdragon är varumärken som tillhör Qualcomm Incorporated, är registrerade i USA och andra länder och används med ägarens tillstånd. Snapdragon Elite Gaming är ett varumärke som tillhör Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming är en produkt från Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess dotterbolag.