Uppgradera gamingupplevelsen med Xperia

Xperia är utvecklad i samarbete med professionella spelare och skräddarsydd för mobilspel. Den är fullpackad med funktioner som ger dig en fördel gentemot dina spelkonkurrenter.

Officiell smartphonepartner i Global Tournaments under 2022

Som en del av partnerskapet låter Sony proffsteam använda de senaste Xperia-modellerna när de möter varandra i de största tävlingarna i PUBG MOBILE eSports global tournaments.

Uppslukas i Identity V när du spelar på Xperia 1 III

Vill du veta varför Xperia 1 III är den perfekta enheten för att spela Identity V på? Kolla på videon nedan för att ta reda på allt…


©Jocker Studio of NewEase. Med ensamrätt.
 

Verifierad av GameBench Labs
Verifierad av GameBench Labs
Xperia 1 III imponerar i oberoende tester

När GameBench Labs utförde oberoende tester på Xperia 1 III uppnådde telefonen det åtråvärda ”Ultra”-märket för displayens uppdateringsfrekvens och låga latens vid spelandet av Call of Duty®: Mobile. Det här märket indikerar att spelupplevelsen kommer att göra de flesta spelare nöjda, som riktigt tävlingsinriktade spelare eller professionella eSports-spelare.

Utformad för att ligga steget före

I synnerhet i FPS-spel är all bild- och ljudinformation om din motståndare viktig – och Xperia 1 III ger dig mer än någonsin tidigare. Som svar på professionella spelares krav har vi fokuserat både på kvaliteten på bild och ljud och möjligheten att anpassa dem. Så att du kan förbättra ditt spel och ta hem fler segrar. 

Gå bakom kulisserna på Xperia 1 III

Se hur ingenjörer utnyttjar professionella spelares kunskaper och expertis för att skapa en exceptionell spelupplevelse.

Teknik samutvecklad med professionella spelare
Sammansatt bild som visar en medlem av SCARZ professionella spelteam och en närbild av spel på en Xperia-telefon
Se fienden först genom att justera färg och ljusstyrka

Att hitta dina motståndare innan de hittar dig är nyckeln till seger. Med Xperia 1 III kan du justera bildskärmsinställningar som ljusstyrka för att se fiender och föremål som annars kan döljas i mörka scener. Med den kan du också förinställa färg och ljusstyrka för specifika spelfaser eller för att hjälpa till att läsa kartor lättare i utmanande miljöer.

Justerbart ljud hjälper dig att överlista dina motståndare

I spel kan det du hör vara lika viktigt som det du ser. Så med Xperia 1 III kan du använda ljudutjämnaren för att minimera onödiga ljud och fokusera på de som betyder något – från en motståndares fotsteg som närmar sig till ljudet av ett stift som dras ut ur en granat. Xperia 1 III har också förbättrad röstchattfunktion så att du kan kommunicera tydligare med dina lagkamrater.

Sammansatt bild som visar en medlem av SCARZ professionella spelteam och en närbild av användargränssnittet för ljudutjämnaren på en Xperia-telefon
Bild av en robotenhet som återskapar fingerrörelser på spelskärmen på en Xperia 1 III
Låt varje pekning räknas

Vi spelade in professionella spelares fingerrörelser och utförde sedan pekresponsjustering samtidigt som vi återskapade fingerrörelserna med en robot. Som ett resultat erbjuder Xperia exceptionell pekhastighet och -noggrannhet med en 240 Hz pekskanningshastighet för precisionskontroll.

Spelförbättrare gör att du får överhanden

Spelförbättraren är ditt spelkontrollcenter där du kan anpassa funktioner och inställningar för att skapa den ultimata spelupplevelsen. Titta på videon nedan för att se mer.

Livestreama mobilspel av proffskvalitet direkt från din Xperia

Med Spelförbättrare kan du livestreama ditt mobilspel direkt till YouTube från din Xperia-smartphone.

Skapa och anpassa från din telefon

Finjustera upplösning, bildhastighet, röstvolym, spelvolym, ramfärger och andra inställningar så att det blir helt rätt. Du kan även anpassa titeln på streamat innehåll.


Livestreaming via dator

Om du vill livestreama mobilspel med datorn, går det lätt med Spelförbättrare på Xperia.

Centraliserat ljud 

Genom att mixa alla ljud, inklusive din röst, andra spelares röster och bakgrundsmusik, gör Spelförbättrare det enklare än någonsin att använda livestreaming via en datoranslutning.

Anpassade inställningar

Olika spel innebär olika utmaningar för dig som spelare. Spelförbättrare gör att du kan anpassa viktiga inställningar efter spelet du spelar, inklusive skärmens uppdateringsfrekvens, peksvarshastighet och känslighet för pekföljning.

Bildkvalitetsinställningar

Upptäck hur du kan använda spelförbättraren för att justera bildkvaliteten i ett spel, till exempel genom att göra mörka områden ljusare så att du kan se dina motståndare innan de ser dig.

Equalizer

Lär dig hur du förstärker vissa ljud, som skott från dina fiender, och hur du kan optimera röstchatten med dina lagkamrater och till och med ändra ljudet av din egen röst.

Värmehanteringskontroll

Ska du spela länge? Se hur värmehanteringskontrollen kyler ned din mobil och skyddar batteriet medan den upprätthåller optimal spelprestanda.

Justera fokus

Se hur enkelt det är att inaktivera aviseringar, inkommande samtal och andra potentiella störningar så att du kan fokusera enbart på spelet.

R.T. record

Ta reda på hur spelförbättrarens R.T. Rec-funktion tillfälligt spelar in de sista 30 sekunderna av spelet så att du aldrig missar spelets mest episka tillfälle igen.

Sekvensbildtagning

Se hur seriebildtagning hjälper dig att ta den ultimata skärmbilden i spelet, oavsett hur snabbt och actionspäckat det är.

Rekordhög bildhastighet

Ta reda på hur spelförbättraren hjälper dig att skapa videor med hög kvalitet, som inspelning av spel i upp mot 120 bps.

Multitasking

Spelförbättrare gör också att du kan fokusera på andra saker, som att chatta med dina vänner eller söka på YouTube, utan att du behöver lämna spelet.

Skärmbild från bilracingspel som visar menyn för anpassade inställningar av skärmens uppdateringsfrekvens, peksvarshastighet och pekföljning
Anpassade inställningar

Justera prestanda, peksvar, hastighet och bildhastighet för en förbättrad spelupplevelse. Eller så väljer du batteritidsläget för att se till att speltiden varar så länge som möjligt.

Bildkvalitetsinställningar

Du kan justera inställningarna för bildkvalitet från färginställningar till vitbalans för att bättre se vad som händer och lättare upptäcka dina motståndare. Det är också bekvämare för dina ögon så att du kan spela längre.

Skärmbild från bilracingspel som visar inställningar för bildkvalitet
Skärmbild från bilracingspel som visar inställningar för equalizer
Equalizer

Med ljudutjämnaren kan du justera ljudnivån för att öka viktiga ljud, som motståndarnas fotsteg eller ljud från specifika vapen, vilket ger dig en viktig fördel mot dina motståndare. 

Justera fokus

Om du väljer spelläget inaktiveras aviseringar, inkommande samtal och andra potentiella störningar så att du kan fokusera enbart på spelet.

Skärmbild från bilracingspel som visar menyn med fokusinställningar
Skärmbild av bilracingspel med inställningar för Rewind Time record som visas i menyöverlägg
R.T. record

Oavsett vad du spelar, spelar R.T. record (Rewind time record) automatiskt in 30 sekunder spelbilder i förväg. Det gör det enkelt att fånga viktiga ögonblick som matchvinnande aktioner och sedan dela dem online.

Sekvensbildtagning

Vill du ta en skärmbild på ett viktigt ögonblick eller en minnesvärd seger? Eftersom Xperia 1 III kan ta upp till 600 bilder på 30 sekunder kunde det inte vara enklare.

Segerbild från ett motorcykelracingspel som visar alternativ för skärmbilder
Skärmbild från bilracingspel med menyöverlägg som visar inställningar för inspelningskvalitet
Rekordhög bildhastighet

Nu kan du återuppleva de vinnande ögonblicken i all sin prakt tack vare högkvalitativ inspelning i upp till 120 bps.