Hemmabioutrustning i toppklass

Förvandla vardagsrummet till en biograf med High-Resolution Audio, Blu-ray Disc™ och 4K

Det enda som kan bräcka att se en riktigt bra film därhemma är att se den med riktigt bra ljud – ett ljud som motsvarar det på bio. Den goda nyheten är att det är mycket lättare än du tror att förvandla din lilla skärm till en stor (eller större) skärm med riktigt kvalitetsljud.

Även om High-Resolution Audio oftast förknippas med musik så handlar det faktiskt om alla typer av underhållning – du kan få bästa möjliga ljud när du tittar på dina musikvideofavoriter och de senaste filmerna.

Sony tillhandahåller en mängd olika produkter med vilka du kan få hemunderhållningssystemet att mäta sig med biografen när det gäller ljudkvalitet. Allt du behöver är en mobil enhet eller Blu-ray Disc™, en HT-ST9 Soundbar eller en STR-DN1060 A/V-receiver och, förstås, din tv. Såväl program- som maskinvara på produkterna hanterar High-Resolution Audio så att du får en suverän ljud- och bildupplevelse.

Här kommer lite hemmabioutrustning som kompletterar hemunderhållningscentret.

För vanliga hemmabioanvändare

Hemmabiohögtalarna HT-ST9:

Surroundljud: Den 7.1-kanaliga surroundtekniken S-Force PRO Front. I tekniken för virtuellt surroundljud från Sony kombineras digital signalbehandling och Wave-front-teknik till att återge ett naturligt tredimensionellt ljudfält från en enda Soundbar och subwoofer.

Den senaste tekniken: Dolby® TruHD och DTS®-HD är format som är utformade för förlustfri komprimering. Det är en algoritm som gör att komprimerade ljuddata kan återställas helt så att du kan se på HD-filmer med rent stereoljud.

Suverän ljudkvalitet: Med funktioner för uppspelning av High-Resolution Audio med bland annat DSEE HX™-teknik från Sony som skalar upp ljudet till nära på högupplöst ljudkvalitet.

Trådlös kvalitetsströmning: förstklassig trådlös musikströmning via Bluetooth® med den nya ljudtekniken LDAC™ från Sony

Perfekt för vanliga hemmabioanvändare: HT-ST9 Soundbar är en högtalare för alla tillfällen. Du kan använda den till att spela upp musik från en Xperia™-smartphone när du har fest och spela upp surroundljud när du tittar på en skräck- eller actionfilm. Om du vill utöka samlingen har HT-ST9 bland annat tre HDMI-ingångar, en HDMI ARC-utgång och en USB-ingång.

För avancerade hemmabioanvändare

AV-receivern STR-DN1060 för hemmabio:

Hisnande verklighetstrogna detaljer: STR-DN1060 hanterar 4K Ultra HD-video för fyra gånger högre detaljnivå än med Full HD-upplösning. När den är ansluten till en 4K-tv skalar den avancerade videobearbetningen till och med upp videor med lägre upplösning till 4K Ultra HD-kvalitet.

Spänningsfyllt surroundljud: Den 7.2-kanaliga AV-receivern ger riktigt dynamiskt surroundljud, medan DCAC (Digital Cinema Automatic Calibration) optimerar ljudet så att det blir välbalanserat.

Suverän ljudkvalitet: Med funktioner för uppspelning av High-Resolution Audio med bland annat DSEE HX™-teknik från Sony som skalar upp ljudet till nära på högupplöst ljudkvalitet.

Spela upp Blu-ray Disc™-skivor: Tack vare inbyggd Dolby® True HD och DTS®-HD Master Audio™-avkodare kan du njuta av de mäktiga och uppslukande soundtracken på de senaste Blu-ray Disc™-skivorna med surroundljud i HD.

Trådbunden och trådlös anslutning: Strömma musik och videor trådlöst till receivern via NFC One touch, Bluetooth® och Wi-Fi® eller anslut en USB-enhet för att spela upp musik.

Perfekt för seriösa hemmabioanvändare: AV-receivern STR-DN1060 är ett starkt tillskott till ditt avancerade stereosystem. Anslut en Blu-ray Disc™-spelare, Xperia™-smartphone eller Walkman® och se dina favoritfilmer och musikvideor. Den här förstärkaren får alla typer av underhållning att både låta och se bättre ut med Dolby® True HD and DTS®-HD Master Audio™-avkodare och den har stöd för 4K Ultra HD-video.

Om du lägger till HT-ST9 och STR-DN1060 i hemmabioutrustningen så kan du se och lyssna på film, musik och till och med konsertfilmer med bästa möjliga ljud och bild. Det enda du behöver göra är att kontrollera att Blu-Ray Disc™-utrustningens specifikationer ligger på eller över 96 kHz/24 bitar för att kunna använda dig av High-Resolution Audio-tekniken Sony erbjuder.

Nu kan du luta dig tillbaka och njuta av musik och film på det sätt artisterna, regissörerna och musikproducenterna skapade dem.

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.