Artikel-ID : 00249883 / Senast ändrat : 26/08/2020

Så ställer du in din Sony TV till ComHem-kabel-TV-nätverk

Digital Tuning din Sony TV

Se till att antennkabeln är korrekt ansluten till TV: n. Diagrammet nedan visar ett exempel på kabel-TV-anslutning. Fjärrkontrollens eller menygränssnittets layout kan variera beroende på din TV-modell. Du kan hitta mer information i din TV: s inbyggda hjälpguide eller på stöd för din TV-modell.

How to connect ComHem antenna using cable to the TV

1. Slå på TV: n.

2. Tryck på MENU eller HOME-knappen på fjärrkontrollen.

3. Välj ett av alternativen nedan som bäst matchar menystrukturen på din TV:

Selector buttons on remoteSelect button on remote controller
    Använd piltangenterna på fjärrkontrollen för att navigera på TV-menyn.Gör ditt val genom att trycka på [+] (PLUS) -knappen. Det är den runda knappen i mitten av det cirkulära menyområdet på fjärrkontrollen.

Digital inställning

Alternativ A

Använd piltangenterna på fjärrkontrollen och välj: Inställningar → Digital inställning → Digital autoinställning eller Auto. programinställning.

Digital Auto Tuning - Digital Set-up selection

Alternativ B

Använd piltangenterna på fjärrkontrollen för att välja Inställningar → Systeminställningar eller Setup → Kanalinställning → Digital Setup → Digital Auto Setup eller Auto. programinställning.

Channel Set-up - Auto Tuning selection

4. När du blir frågad: "Vill du starta digital automatisk inställning?" välj Ja eller OK

Do you want to start Auto Tuning - Yes or no

5. Välj antingen antenn eller kabel.

• Om du väljer Antenn börjar inställningen för det automatiska antennprogrammet.
    • Om du väljer Kabel visas kabelsökningsmenyn. Skanningstyp, frekvens eller nätverks-ID kan ställas in manuellt enligt specifika nätverksparametrar från din TV-leverantör:

ComHem

• Skanningstyp: Snabbsökning
    • Frekvens: 362 000 MHz
    • Nätverks-ID: Kontrollera ID för ditt område
    • Symbolhastighet: Auto (endast tillgänglig på utvalda modeller)
    • Servicetyp: Välj "Alla program"
    • Obs: För mer information, besök ComHem-webbplatsen

För alla andra kabelnätverk

• Välj andra (endast tillgängliga på utvalda modeller)
    • Skanningstyp: Snabbsökning
    • Frekvens: Auto
    • Nätverks-ID: Auto
    • Symbolhastighet: Auto (endast tillgänglig på utvalda modeller)
    • Servicetyp: Välj "Alla program"

6. Fortsätt genom att välja Start. TV: n startar sökningen. Ett bekräftelsemeddelande visas när sökningen är klar.

Analog inställning

1. Tryck på [HOME] -knappen på din fjärrkontroll.
    2. Gå till menyn Inställningar, som finns längst ner på hemskärmen.
    3. Välj Kanalinställning → Analog inställning → Analog automatisk programinställning.
    4. När du blir frågad: "Vill du starta automatisk programinställning på den här TV: n, välj Ja eller OK.
    5. TV: n startar sökningen. Ett bekräftelsemeddelande visas när sökningen är klar.

Uppmärksamhet:

• Om sökningen med digital kabelkanal inte hittar alla kanaler eller inte hittar några kanaler kan du försöka ändra skannatyp till full skanning. Observera att en full skanning tar mer tid.
    • Om du inte hittar kabel-TV-kanaler, kontakta din tjänsteleverantör som kanske använder andra inställningar.
    • Om kanaler saknas kan det bero på att din leverantör inte längre erbjuder dem. Kontakta din leverantör för mer information.

OBS! Om du inte är nöjd med TV-signalens kvalitet efter en automatisk sökning, besök: Mätning och förbättring av TV-mottagningens signalstyrka.

Så ställer du in din Sony Android TV

Förfarandet nedan gäller alla Sonys Android-TV-apparater. Fjärrkontrollens eller menygränssnittets layout kan variera beroende på din TV-modell.
    Du kan hitta mer information i din TV: s inbyggda hjälpguide eller på supportsidan för din TV-modell.

Selector buttons on remoteSelect button on remote controller
    Använd piltangenterna på fjärrkontrollen för att navigera på TV-menyn.Gör ditt val genom att trycka på [+] (PLUS) -knappen. Det är den runda knappen i mitten av det cirkulära menyområdet på fjärrkontrollen.

Digital inställning

1. Slå på TV: n.

2. Tryck på [HOME] -knappen på din fjärrkontroll.

3. Gå till menyn Inställningar, som finns längst ner på hemskärmen.

Settings pane

4. OBS: För Android 8.0 Oreo (OSV-O) och Android 9.0 Pie (OSV-P) är inställningsikonen i det övre högra hörnet.

Settings icon For Android 8.0 Oreo (OSV-O) indicated on top right of the screen

5. För Android 8.0 Oreo, välj Channel Setup → Digital Setup → Digital Setup → Digital Auto Setup.

6. För Android 9.0 Pie väljer du Titta på TV → Kanaler → Kanalinställning → Digital inställning → Digital inställning → Digital automatisk inställning.

7. När du blir frågad: "Vill du starta automatisk programinställning på den här TV: n, välj Ja.

8. Välj antingen antenn eller kabel.

• Om du väljer Antenn börjar inställningen för det automatiska antennprogrammet.
    • Om du väljer Kabel visas kabelsökningsmenyn. Skanningstyp, frekvens eller nätverks-ID kan ställas in manuellt enligt specifika nätverksparametrar från din TV-leverantör.

ComHem

• Skanningstyp: Snabbsökning
    • Frekvens: 362 000 MHz
    • Nätverks-ID: Kontrollera ID för ditt område
    • Symbolhastighet: Auto (endast tillgänglig på utvalda modeller)
    • Servicetyp: Välj "Alla program"

Obs: För mer information, besök ComHem-webbplatsen

För alla andra kabelnätverk

• Välj andra (endast tillgängliga på utvalda modeller)
    • Skanningstyp: Snabbsökning
    • Frekvens: Auto
    • Nätverks-ID: Auto
    • Symbolhastighet: Auto (endast tillgänglig på utvalda modeller)
    • Servicetyp: Välj "Alla program"

7.    Fortsätt genom att välja Start. TV: n startar sökningen. Ett bekräftelsemeddelande visas när sökningen är klar.

Analog inställning

1. Tryck på [HOME] -knappen på din fjärrkontroll.
    2. Gå till menyn Inställningar, som finns längst ner på hemskärmen.
    3. För Android 8.0 Oreo, välj Kanalinställning → Analog inställning → Analog automatisk programinställning.
    4. För Android 9.0 Pie väljer du Titta på TV → Kanaler → Kanalinställning → Analog inställning → Analog automatisk inställning
    5. När du blir frågad: "Vill du starta automatisk programinställning på den här TV: n, välj Ja.
    6. TV: n startar sökningen. Ett bekräftelsemeddelande visas när sökningen är klar.

Uppmärksamhet:

• Om sökningen med digital kabelkanal inte hittar alla kanaler eller inte hittar några kanaler kan du försöka ändra skannatyp till full skanning. Observera att en full skanning tar mer tid.
    • Om du inte hittar kabel-TV-kanaler, kontakta din tjänsteleverantör som kanske använder andra inställningar.
    • Om kanaler saknas kan det bero på att din leverantör inte längre erbjuder dem. Kontakta din leverantör för mer information.

OBS! Om du inte är nöjd med TV-signalens kvalitet efter en automatisk sökning, besök: Mätning och förbättring av TV-mottagningens signalstyrka.