XS-163ES

Ta ljudet till nya höjder

Blås nytt liv i lyssnarupplevelsen i bilen med Mobile ES-3-vägskomponenthögtalaren. Med det nya 8 cm-mellanregisterelementet med Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i aramidkolfiber får du bredare ljudbild och större djup i musiken, vilket ger fyllig sång och detaljrikt instrumentljud.

MOBILE ES™-SERIEN

XS-163ES | Trevägs Mobile ES™-komponenthögtalare på 16 cm (6 ½ tum)

XS-163ES
Svarta XS-163ES-högtalare

Rek. Ca-pris

5 130,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i kolfiber

Membranen för bas- och mellanregisterelementen är tillverkade i det unika materialet Lightweight Rigid Cellular från Sony som tidigare kallades för MRC. Den senaste generationens sammansättning har optimerats ytterligare, tillsammans med mekaniska förbättringar av elementet för ännu bredare frekvensåtergivning och ett jämnare, naturligare ljud.

Bild framifrån av Mobile ES-3-vägskomponenthögtalaren XS-163ES på 16 cm.
Bild framifrån av mellanregisterelementet inuti Mobile ES-3-vägskomponenthögtalaren XS-163ES på 16 cm.
Lågt mellanregisterelement

Det nyutvecklade mellanregisterelementet drivs via en kompakt men otroligt kraftfull neodymiummagnet. Resultatet är en lägre högtalarkorg som utformats för att leverera även i små utrymmen och utmanande uppsättningar.

Optimal konstruktion

Tack vare integreringen i en unik matris med aramidkolfiber motverkas membranresonans och distorsion minimeras – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud över alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Närbild av aramidkolfiber.
Delningsfilter med kapacitet för dubbelförstärkning med förstärkningskontroll

Delningsfiltret i audiofilklass har optimerade filmkondensatorer med låg resistans för tydlig återgivning av höga frekvenser. En induktansspole och luftlindade spolar bidrar dessutom till klara mellantoner och ett kraftfullt ljud när så önskas. Du får häpnadsväckande låg distorsion över alla frekvenser och hög precision via delningsfiltrets förstärkningskontroll, även när komponenterna drivs via en enda förstärkare.

Separerad Notch Edge-surround

Surround-bashögtalaren använder en annan egenutvecklad teknik, där utmärkande svängda räfflor förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad detaljrikhet.

Bild av XS-162ES 6.5" bakifrån där kylningssystemets luftflöde visas
Fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Fembalkskontruktionen sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer en effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Tweetrar som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Bild framifrån av Mobile ES-3-vägskomponenthögtalaren XS-163ES på 16 cm.
Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Faspluggar 

Med XS-163ES-wooferns resonansdämpande faspluggar och mellanregisterelementet produceras optimal frekvensåtergivning ända upp till delningsfilterpunkterna. Wooferns styva aluminiumspole och dynamisk luftspridning stöder bred frekvensåtergivning ytterligare för kontrollerad och dynamisk ljuduppspelning.

 Strukturer i genomskärning

Titta närmare på strukturerna i Mobile ES-högtalaren, som omfattar mekaniska nyheter i form av separerad Notch Edge-surround, konstruktion med fem balkar och dynamisk luftspridning.

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat ljudupplevelse och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning för en helt enastående upplevelse när du kör bil.

Specifikationer och funktioner

Blås nytt liv i lyssnarupplevelsen i bilen med Mobile ES-3-vägskomponenthögtalaren. Med det nya 8 cm-mellanregisterelementet med Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i aramidkolfiber får du bredare ljudbild och större djup i musiken, vilket ger fyllig sång och detaljrikt instrumentljud.
  • Bas- och mellanregistermembran i Lightweight Rigid Cellular för exakt bas och skarpt mellanregister

  • Tweeter med soft dome-komponent hanterar riktigt höga frekvenser på upp till 40 kHz

  • Separerad räfflad upphängning för mindre distorsion och rent ljud

  • Dynamisk luftspridning och fembalkskonstruktion

  • 8 cm-mellanregisterelement med Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i aramidkolfiber ger tydliga, klara mellantoner

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön