XM-5ES

Överlägset ljud, stor mångsidighet

Den 5-kanaliga Mobile ES™-bilförstärkaren XM-5ES tar billjudet till nästa nivå. Den är utformad för hög ljudprecision så att du hör hur alla detaljer i musiken väcks till liv med utökad frekvensåtergivning som drivs med en uteffekt på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) + 450 W x 1 RMS. Den nya funktionen för signalsummering och kombinerade lågnivåutgångar ger sömlös installation i olika typer av fordon.

MOBILE ES™-SERIEN

XM-5ES | 5-kanalig Mobile ES™-förstärkare

XM-5ES
Bild på XM-5ES | 5-kanalig Mobile ES™-förstärkare

Rek. Ca-pris

10 700,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
100 W x 4 + 450 W x 1 RMS-uteffekt

Lyssna på ett dynamiskt ljud med en uteffekt på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) + 450 W x 1 RMS vid 4 ohm/165 W x 4 + 750 W x 1 RMS vid 2 ohm. Den högeffektiva klass D-förstärkaren förhöjer musikupplevelsen i bilen och ger dig en mängd olika högtalarkonfigurationer att välja bland. 

Som artisten tänkt sig

Få studioljudets subtilaste nyanser i bättre kvalitet än på cd tack vare High-Resolution Audio. Som om artisten stod framför dig. Den 5-kanaliga XM-5ES-förstärkaren är konstruerad för att förbättra varje ljudspår – inklusive High-Resolution Audio-filer. 

En rad förstklassiga kretskomponenter samverkar för högsta möjliga effektivitet och perfekt ljudåtergivning, vilket ger varje bilresa det soundtrack den förtjänar.

High-Resolution Audio
Kraftfullt ljud med häpnadsväckande tydlighet 

Den sakkunskap och de många år av teknisk erfarenhet av digital förstärkare som Sony besitter har gjort det möjligt att ta fram en kompakt och kraftfull förstärkare med kompromisslöst ljud.

Optimerade strömförsörjningskomponenter

Strömförsörjningskomponenterna har en optimal design för en högeffektiv elektrisk strömöverföring med lågt brus där DC-omvandlaren med en toroidal transformator har valts för mindre elektromagnetiska störningar. För att återge subtilt ultrahögfrekvent ljud isoleras varje kanalblock och klass D-förstärkningen med sin egen strömkrets, vilket minimerar potentiella signalstörningar.

Invändig vy av strömförsörjningsenheten på den 5-kanaliga Mobile ES-förstärkaren XM-5ES
Exempel som visar skillnaden mellan en vanlig modell och Mobile ES-förstärkarmodellen
Välj komponenterna för överlägset ljud

De uppgraderade induktorerna med syrefria koppartrådar har valts för lägre inre resistans och bättre ljudegenskaper, medan de elektrolytiska högkapacitetskondensatorerna bidrar till en exakt och följsam bas.

Robusta strukturer

Bottenplattan har en tjocklek på 1,2 mm och en uppdaterad krysstagsdesign som förbättrar chassits styvhet med ca 50 %. Detta minskar resonansen och skiftar resonansens högstanivå bort från fordonets starka vibrationsfrekvensband samtidigt som de dämpande egenskaperna förbättras anmärkningsvärt.

Resonansdämpande egenskaper 

Ännu mer logiskt placerade reglage och anslutningar

Justeringsreglage och anslutningar är logiskt placerade för enkel användning. Den noggrant genomtänkta layouten ger både intuitiv användning och enkel installation.

Högkvalitativ högtalarterminal

Högtalarterminalen har insexskruvar för ett mer hållbart sätt att spänna åt kabelanslutningarna och den tar blank tråd eller trådhylsor (upp till AWG #8) för utmärkt elektrisk prestanda, högkvalitativt ljud och säker anslutning.

Bild på terminalfunktionerna för högtalare på den 5-kanaliga XM-5ES Mobile ES-förstärkaren
Tydliga etiketter och värden

Den nya utformningen av kontrollpanelen har en logisk gruppering och tydliga etiketter för konfiguration.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Justering av ingång/utgång

Integrera XM-5ES enkelt i din anläggning med tydliga in- och utgångsinställningar.

Bild på kontrollpanelsfunktionerna på den 5-kanaliga Mobile ES-förstärkaren XM-5ES
Justeringar av filter/omfång

Filterparametrarna är grupperade för sömlös ljudinställning.

Bild på kontrollpanelsfunktionerna på den 5-kanaliga Mobile ES-förstärkaren XM-5ES
Enkel hantering

De tydliga etiketterna med starka kontraster gör justeringen snabb och enkel, så att det går fort att få anläggningen att låta bra.

Signalsummering för sömlös anslutning till fabriksljud

Den nya signalsummeringsfunktionen kombinerar filtrerade ljudsignaler från moderna fabrikstillverkade billjudanläggningar, till exempel från den separata tweetern, bashögtalaren och subwoofern, för att enkelt förstärka hela stereofrekvensomfånget med precision. Du kan till och med skicka den samlade linjenivåsignalen till andra mono- eller stereoförstärkare i kedjan, vilket möjliggör flexibel installation i olika typer av fordon och ljudanläggningar.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Exempel 1 – Anslutning till fabriksljud utan frekvensfilter

Fabriksinställning fram: 20 Hz – 20 kHz. Fabriksinställning bak: 20 Hz – 20 kHz.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Exempel 2 – Fabriksljudanslutning med filtrerad utsignal för stereo (hög-/mellantoner och monosubwoofer)

Fabriksinställning fram: 500 Hz – 20 kHz. Fabriksinställning bak: 50 Hz – 2,5 kHz. Fabriksinställd subwoofer: 30–500 Hz.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Exempel 3 – Fabriksljudanslutning med filtrerad utsignal för stereo (höga/låga toner och subwoofrar)

Fabriksinställd tweeter: 5–20 kHz. Fabriksinställd mittbas/bashögtalare: 50 Hz – 5 kHz. Fabriksinställd subwoofer: 30–500 Hz.

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat ljudupplevelse och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning för en helt enastående upplevelse när du kör bil.

Specifikationer och funktioner

Den 5-kanaliga Mobile ES™-förstärkaren XM-5ES tar billjudet till nästa nivå. Den är utformad för hög ljudprecision så att du hör hur alla detaljer i musiken väcks till liv med utökad frekvensåtergivning och en rejäl kraft på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) + 450 W x 1 RMS. Den nya funktionen för signalsummering och kombinerade lågnivåutgångar ger sömlös installation i olika typer av fordon.
  • 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) + 450 W x 1 RMS-uteffekt vid 4 ohm

  • 165 W x 4 + 750 W x 1 RMS-uteffekt vid 2 ohm

  • High-Resolution Audio

  • Signalsummering för sömlös anslutning till fabriksljud och kombinerade lågnivåutgångar

  • Uppdaterade anslutningsterminaler och uppdaterad kontrollpanel samt medföljande basfjärrkontroll

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön