XM-4ES

Överlägset ljud i en kompakt design

Här är den High-Resolution Audio-kompatibla Mobile ES™-bilförstärkaren XM-4ES. Optimerad kretsdesign och noggrant utvalda komponenter ger enastående ljud och prestanda. Njut kraften och dynamiken av en RMS-effekt på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) och den nya signalsummeringsfunktionen med kombinerade lågnivåutgångar för sömlös installation i många olika fordon.

MOBILE ES™-SERIEN

XM-4ES | 4-kanalig Mobile ES™-förstärkare

XM-4ES
Bild på XM-4ES | 4-kanalig Mobile ES™-förstärkare

Rek. Ca-pris

6 400,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
100 W x 4 RMS-uteffekt

Lyssna på ett dynamiskt ljud med en RMS-uteffekt på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) vid 4 ohm/165 W x 4 RMS vid 2 ohm. Den högeffektiva klass D-förstärkaren erbjuder en rad olika högtalarkonfigurationer för att passa vilken bil som helst och imponera på vilken ljudentusiast som helst.

Som artisten tänkte sig

Få studioljudets subtilaste nyanser i bättre kvalitet än på cd tack vare High-Resolution Audio. Som om artisten stod framför dig.

Den 4-kanaliga XM-4ES-förstärkaren är konstruerad för att förbättra varje ljudspår – inklusive High-Resolution Audio-filer. En rad förstklassiga kretskomponenter samverkar för högsta möjliga effektivitet och perfekt ljudåtergivning, vilket ger varje bilresa det soundtrack den förtjänar.

High-Resolution Audio-ikon
Kraftfullt ljud med häpnadsväckande tydlighet 

Den sakkunskap och de många år av teknisk erfarenhet av digital förstärkare som Sony besitter har gjort det möjligt att ta fram en kompakt och kraftfull förstärkare med kompromisslöst ljud.

Optimerade strömförsörjningskomponenter

Strömförsörjningskomponenterna har en optimal design för en högeffektiv elektrisk strömöverföring med lågt brus där DC-omvandlaren med en toroidal transformator har valts för mindre elektromagnetiska störningar. För att återge subtilt ultrahögfrekvent ljud isoleras varje kanalblock och klass D-förstärkningen med sin egen strömkrets, vilket minimerar potentiella signalstörningar.

Invändig vy av strömförsörjningsenheten på den 4-kanaliga XM-4ES Mobile ES-förstärkaren
Invändig vy av de uppgraderade induktorerna med syrefria kopparkablar i den 4-kanaliga Mobile ES-förstärkaren XM-4ES
Välj komponenterna för överlägset ljud

De uppgraderade induktorerna med syrefria koppartrådar har valts för lägre inre resistans och bättre ljudegenskaper, medan de elektrolytiska högkapacitetskondensatorerna bidrar till en exakt och följsam bas.

Robusta strukturer

Bottenplattan har en tjocklek på 1,2 mm och en uppdaterad krysstagsdesign som förbättrar chassits styvhet med ca 50 %. Detta minskar resonansen och skiftar resonansens högstanivå bort från fordonets starka vibrationsfrekvensband samtidigt som de dämpande egenskaperna förbättras anmärkningsvärt.

Resonansdämpande egenskaper 

Ännu mer logiskt placerade reglage och anslutningar

Justeringsreglage och anslutningar är logiskt placerade för enkel användning. Den noggrant genomtänkta layouten ger både intuitiv användning och enkel installation.

Högkvalitativ högtalarterminal

Högtalarterminalen har insexskruvar för ett mer hållbart sätt att spänna åt kabelanslutningarna och den tar blank tråd eller trådhylsor (upp till AWG #8) för utmärkt elektrisk prestanda, högkvalitativt ljud och säker anslutning.

Bild på terminalfunktionerna för högtalare på den 4-kanaliga Mobile ES-förstärkaren XM-4ES
Tydliga etiketter och värden

Den nya utformningen av kontrollpanelen inbegriper logisk placering med lättbegripliga kopplingar och uppdaterade bilder.

Bild på kontrollpanelsfunktionerna på den 4-kanaliga XM-4ES Mobile ES-förstärkaren
Justering av ingång/utgång

Integrera XM-4ES enkelt i ditt system med tydliga in- och utgångsinställningar.

Bild på kontrollpanelsfunktionerna på den 4-kanaliga XM-4ES Mobile ES-förstärkaren
Justeringar av filter/omfång

Filterparametrarna är grupperade för sömlös ljudinställning.

Bild på kontrollpanelsfunktionerna på den 4-kanaliga XM-4ES Mobile ES-förstärkaren
Enkel hantering

De tydliga etiketterna med starka kontraster gör justeringen snabb och enkel, så att det går fort att få anläggningen att låta bra.

Signalsummering för sömlös anslutning till fabriksljud

Den nya signalsummeringsfunktionen kombinerar filtrerade ljudsignaler från moderna fabrikstillverkade billjudanläggningar, till exempel från den separata tweetern, bashögtalaren och subwoofern, för att enkelt förstärka hela stereofrekvensomfånget med precision. Du kan till och med skicka den samlade linjenivåsignalen till andra mono- eller stereoförstärkare i kedjan, vilket möjliggör flexibel installation i olika typer av fordon och ljudanläggningar.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Exempel 1 – Anslutning till fabriksljud utan frekvensfilter.

Fabriksinställning fram: 20 Hz – 20 kHz. Fabriksinställning bak: 20 Hz – 20 kHz.

Bild som visar den nya signalsummeringsfunktionen
Exempel 2 – Anslutning till fabriksljud med filtrerade utgångssignaler för stereo med höga och låga toner, kombinerat med Mobile ES-monoförstärkaren XM-1ES med XM-4ES-lågnivåutgångar som driver en subwoofer. 

Fabriksinställning fram: 5–20 kHz. Fabriksinställning bak: 20 Hz – 5 kHz.

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat ljudupplevelse och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning för en helt enastående upplevelse när du kör bil.

Specifikationer och funktioner

Här är den High-Resolution Audio-kompatibla Mobile ES™-bilförstärkaren XM-4ES. Optimerad kretsdesign och noggrant utvalda komponenter ger enastående ljud och prestanda. Njut av kraften och dynamiken av en RMS-effekt på 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) och den nya signalsummeringsfunktionen med kombinerade lågnivåutgångar för sömlös installation i en mängd olika fordon.
  • 100 W x 4 (330 W x 2 bryggade) RMS-uteffekt vid 4 ohm

  • 165 W x 4 RMS-uteffekt vid 2 ohm

  • High-Resolution Audio

  • Signalsummering för sömlös anslutning till fabriksljud och kombinerade lågnivåutgångar

  • Uppdaterade anslutningsterminaler och uppdaterad kontrollpanel

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön