Bildskärpa

Peter Neill | The Script

Det här är en bild av The Script när de spelar på O2 Arena i London och jag tog bilden den 29 februari 2020. Det var en av de sista spelningarna jag fotograferade innan allt stängdes ner. Bilden symboliserar något som jag har saknat i över ett år. Det är i själva verket ett panorama med flera bilder som jag fotograferade med en handhållen Sony Alpha 7R III och objektivet FE 85mm f/1.4 G Master, med bländaren vidöppen.

Jag ville ha ett grunt skärpedjup eftersom man inte brukar se det vid panoramafotografering. Panoramabilder tas normalt med ett vidvinkelobjektiv, så man får inte det här grunda skärpedjupet, och det ger en filmisk karaktär åt tagningen.

Eftersom jag har jobbat med The Script sedan 2011 låter de mig vistas på scenen under spelningen. Det faktum att jag är med på turnén ger mig möjligheten att kunna ta kreativa risker, som när jag tog den här bilden. Man kan inte ta den här sortens kreativa risker om man bara fotograferar bandet under några låtar eller en enda kväll.

bandet the script på scenen framför ett publikhav © Peter Neill | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/200s @ f/1.4, ISO 500

Efter några spelningar får jag koll på när vissa ögonblick kommer att inträffa, så jag ser till att jag befinner mig på ett riktigt bra ställe för att kunna fotografera dem. För den här bilden stod jag stilla på samma ställe, tog en bild, vred mig något åt sidan, tog en bild till, vred åt sidan osv. Jag tog sammanlagt åtta stående bilder på 5 sekunder. Sedan sammanfogade jag dem automatiskt i Adobe Lightroom. Därefter lade jag ner ytterligare 10 minuter i Adobe Photoshop för att bättra på några bitar som inte låg helt i linje med varandra.

Bandet älskar bilden. Det har inte varit möjligt ännu på grund av nedstängningen, men jag har kommit överens med sångaren Danny om att jag ska komma hem till honom och mäta platsen på väggen där han vill ha den och sedan ta fram det största möjliga trycket som får plats där.

Jag har jobbat med band i studio under nedstängningen men det går inte att jämföra med en livekonsert. Både för mig och för musikerna är bandet bara ett halvt band utan publik.

Produkter i fokus

Peter Neill

Peter Neill | UK

Peter Neill är den bästa fotografen vi någonsin har hittat. Vi använder helt enkelt ingen annan längre. - Mark Sheehan, The Script.

Relaterade berättelser

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant