Bildskärpa

Bertrand Bernager | Remontages

Allt du ser hände faktiskt på exakt samma ställe, men inte samtidigt. Mellan december 2020 och maj 2021 tog jag sextusen bilder för att skapa en serie bilder som jag kallar ”Remontages”.

Varje fotografi i serien hanterar olika teman, där alla människor i kompositionen gör något liknande, och det kan röra sig om upp till ett dussin eller flera hundra människor. Serien innehåller totalt 900 individer som jag redigerade tillbaka i bilden på exakt samma plats där jag fotograferade dem. Det är inte ett iscensatt fotografi.

Den här bilden är den sjätte i serien. Den visar en kultförklarad plats bland skateboardåkare i Paris, Palais de Tokyo, och en grupp skateboardåkare som ser ut att sväva i luften. Alla personer i bilden har sina armar uppe som fågelvingar och jag ville att det skulle se ut som om de försöker flyga iväg. Det fanns aldrig något tillfälle där alla skateboardåkare gjorde samma rörelse samtidigt men efter många timmars fotograferande med stativet på exakt samma plats och med min efterredigering fick jag till den här bilden till slut.

en grupp skateboardåkare hoppar i paris © Bertrand Bernager | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM

Jag fotograferade hela serien med en Sony Alpha 7R III och Sony FE 16-35mm f/2.8 G Master-objektivet. Det är min beprövade kombination av kamera och objektiv som jag har använt de senaste åren. Upplösningen på 42,4 megapixlar och den höga kontrasten hjälpte mig att fånga alla detaljer som jag behövde för att skapa bilden, och den konsekventa skärpan gjorde att jag kunde fånga skateboardåkarna i kanten av bilden med samma precision som i mitten. Kameran och objektivet gav mig alla detaljer som behövdes för att påbörja den långa processen att skapa det slutgiltiga montaget med tusentals individuella bilder.

Mot bakgrund av Covid-19-krisen ville jag visa upp Paris som en stad full av liv, fastän många platser nästan var helt övergivna när jag fotograferade dem. Jag väntade ofta flera timmar i hopp om att jag skulle hitta de motiv som jag ville ha och det var inte ovanligt att jag gick hem utan en enda bra bild.

Eftersom jag är född och uppvuxen i Paris har staden alltid varit en inspiration i mitt arbete som gatufotograf. I flera år har jag velat skapa en serie som visar min vision av den urbana stadsmiljön omkring mig, med all dess galenskap och till och med vansinne ibland. En serie som ger en ny bild av stadens invånare, på gränsen mellan gatufotografering och fotomontage.

Du kan hitta de åtta bilderna som ingår i serien på min webbplats här.

Produkter i fokus

Bertrand Bernager

Bertrand Bernager | France

”I mina fotografier försöker jag följa ljuset, förädla rörelsen och fånga ögonblicket”

Relaterade berättelser

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant