XH90 BRAVIA-tv framifrån
XH90 BRAVIA-tv ur vinkel
XH90 BRAVIA-tv ur vinkel bakifrån
Stativ till XH90 BRAVIA-tv
Stativ till XH90 BRAVIA-tv
XH90 BRAVIA-tv från sidan
XH90 BRAVIA-tv ur vinkel
Väggmonterad XH90 BRAVIA-tv
XH90 BRAVIA-tv bakifrån med kablar
XH90 BRAVIA-tv med silverfärgad ram framifrån
XH90 BRAVIA-tv med silverfärgad ram ur vinkel framifrån
Närbild av silverfärgad ram på XH90 BRAVIA-tv.
Närbild av silverfärgat stativ till XH90 BRAVIA-tv.
Sidvy av XH90 BRAVIA-tv med silverfärgad ram
Vy snett från sidan av XH90 BRAVIA-tv med stativet inställt för smal montering.

Funktioner

TRILUMINOS-färg

Återger ett bredare och mer exakt färgomfång

TRILUMINOS-skärmen, som drivs av vår X1-processor, har en utökad färgskala och kan återge fler färger än en vanlig tv. Den analyserar och behandlar data i varje bild för att göra färgerna mer naturliga och exakta för att bilderna ska återges så verklighetstroget som möjligt.

X-tended Dynamic Range

Upplev precisionen i verklighetstrogen kontrast

Upptäck hur verklighetstrogna bilder kan bli när de finare detaljerna lyfts fram. Med LED-områden som tänds individuellt ger Full Array LED mer realistisk kontrast genom att göra ljusa områden ljusare och mörka områden mörkare. Kontrasten förstärks ytterligare med X-tended Dynamic Range™ som justerar ljusstyrkan för höga bländningstoppar och djupare svarta toner i skuggor.

4K HDR Processor X1

Superupplösning för allt du ser på

Se spektakulära 4K-bilder med naturtrogna detaljer och texturer endast genom vår 4K HDR-processor X1™. Bilder som spelas in i 2K eller till och med Full HD skalas upp till nära 4K-upplösning genom 4K X-Reality™ PRO via en unik 4K-databas.  

Diagram som visar hur färgen förbättras med HDR remaster

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt. Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur.

Vår Acoustic Multi-Audio

Vackert samspel mellan bild och ljud

Ljudet på konventionella tv-apparater med en högtalare placerad under skärmen är ofta osynkat med bilden. Acoustic Multi-Audio™ omfattar två ljudpositionerande tweetrar på tv:ns baksida som gör att ljudet följer handlingen för att skapa en helt uppslukande upplevelse.

Tv på en vägg som visar ett skepp vid solnedgång

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av bästa möjliga tittarupplevelse. Den unika optimeringstekniken från Sony anpassar bild och ljud automatiskt till omgivningen.

Tv sedd från sidan som visar one slate-design

One Slate-design

Vår tunna och enkla One Slate-design håller dig fokuserad på skärmen och smälter in i vilket rum som helst.

Slimmad aluminiumram

Tunn ram i aluminium

En tunn ram i aluminium håller dig fokuserad på vad som händer på skärmen, inte vad som finns runt omkring.

Minimalistisk stativdesign

Minimalistiskt stativ, designat för harmoni

Det tunna metallstativet är minimalistiskt och passar perfekt i moderna rum.

Stativ med två lägen

Diskret metallbladsstativ med två lägen

Det eleganta stativet står diskret på hyllan och har ingen negativ påverkan på tittarupplevelsen. Med vid eller smal inställning kan du använda den på stora eller små hyllor. 

Ikon för röststyrning

Säg vad du vill titta på

Hitta ditt favoritinnehåll snabbare än någonsin med hjälp av rösten. Med Voice Search slipper du komplicerad navigering och tröttsamt skrivande – allt du behöver göra är att fråga.

Android smart-tv

Utforska nya världar genom att bara prata

Hitta all underhållning du kan tänka dig lika snabbt som du kan prata. Med en Android Smart TV kan du se filmer och serier från appar och sändningar på ett ögonblick med hjälp av avancerad röststyrning.

Logotyper för Netflix, YouTube, Prime Video och Google Play

Mer än 5 000 appar, fler än någon annan Smart-tv

Vår 4K Android TV har oslagbart många appar. Välj de som du tycker gör livet roligare och mer underhållande.

Logotyp för Netflix

Inget mer väntande

Appar öppnas snabbt så att du inte behöver vänta när du växlar mellan appar – Netflix öppnas tre gånger snabbare än tidigare.

Logotyp för Netflix

Netflix rekommenderar våra Android TV-apparater

Netflix underlättar för dig att hitta tv-apparater med bättre prestanda, enklare appåtkomst och nya funktioner som gör en smart-tv bättre. Med en Netflix Recommended TV kan du se program och filmer med hjälp av en särskild knapp och röststyrning.

Google Assistant-logotyp

Styr din tv och dina smarta enheter med rösten

Med Google Assistant kan du uppmana tv:n att ansluta till och kommunicera med smarta enheter, som övervakningskameror och säkerhetsenheter. Det är smidigt och ger en otrolig upplevelse.

Logotyp för Alexa

Anslut till din Alexa

Anslut dina Alexa-kompatibla enheter för smidig handsfree-styrning av din tv från Sony. Med Alexa kan du slå på tv:n, byta kanal, ställa in volymen och mycket annat.

Google Home

Kompatibelt med Google Home

Anslut till Google Home för smidig handsfree-styrning av din tv från Sony. Med Google Home hittar och streamar du dina favoritvideor på din tv från Sony utan att behöva lyfta ett finger.

Apple AirPlay som används för att ansluta en telefon till en tv

Kompatibel med Apple AirPlay/Apple HomeKit

Med hjälp av Apple AirPlay kan du streama bild och ljud till tv:n direkt från din iPhone, iPad eller Mac-dator. Du kan titta på filmer och serier från appen Apple TV, andra appar som du gillar eller till och med från Safari, och du kan dela dina foton med alla i rummet.

Logotyp för Chromecast

Skicka till en större, bättre skärm med Chromecast

Med Chromecast kan du casta dina favoritvideor, -spel och -appar till din tv med Chromecast inbyggt i full kvalitet via din mobila enhet. En enkel tryckning på knappen Cast på din Android- eller iOS-skärm är allt du behöver för att visa alla saker du gillar. Casta ditt innehåll och fortsätt sedan bläddra på din mobil eller surfplatta.

Smart fjärrkontroll ansluten till flera enheter

Enkel kontroll med smart fjärrkontroll

Anslut digitalboxar och andra enheter till tv:n via HDMI och styr dem med en enda smart fjärrkontroll. En smalare, mer rundad design med inbyggd mikrofon för röststyrning och förbättrad knapplacering gör den även enkel att använda.

Google Play™-logotyp

Google Play™: en värld full av innehåll och appar

Upptäck filmer, tv-program, spel och mycket annat från Google Play™. Ta del av ett enormt och ständigt växande utbud av appar på tv:n på ett helt nytt sätt.

Clear Phase-logotyp

Clear Phase för mjuka, harmoniska frekvenser

I BRAVIA™ finns en kraftfull datormodell som analyserar och kompenserar för felaktigheter i högtalarnas återgivning. Det sker genom att högtalarfrekvensen samplas med högre precision. Den här informationen skickas tillbaka för att filtrera bort eventuella toppar och dalar i högtalarens återgivning. Det ger ett rent och naturligt ljud med mjuk och jämn återgivning av alla frekvenser.

Bluetooth®

Bluetooth-anslutning

Anslut BLUETOOTH®-kompatibla enheter till tv:n för lättåtkomlig trådlös underhållning. Parkoppla dina Bluetooth-hörlurar med BRAVIA och se på tv-program och lyssna på musik var du än befinner dig, utan störningsmoment eller avbrott.

Netflix Calibrated Mode

Få studiokvalitet med Netflix Calibrated Mode

Det här läget har utvecklats särskilt för att Netflix-filmer ska få samma bildkvalitet på en tv som i filmstudion. Med Netflix Calibrated Mode förmedlas filmskaparens budskap precis som det var tänkt.

Logotyp för Dolby Vision och Dolby Atmos

Lev dig in i filmens spänning

Njut av biospänning hemma. Dolby Vision™ ger liv åt scenerna och en autentisk tittarupplevelse, och Dolby Atmos™ fyller rummet med ett uppslukande surroundljud.

Logotyp för Calman Ready

Uttrycker filmskaparens passion

För att minska färgförändringar i produktionsprocessen kan tv:n använda Portrait Displays högpresterande autokalibreringsprogramvara Calman. Det betyder att färgerna kan kalibreras bättre än någonsin och att man kan göra finjusteringar som inte är möjliga med konventionella bildinställningar. Färgåtergivningen blir trogen den ursprungliga tv-signalen, och färgerna kan anpassas efter de mest subtila förändringar över tid. Tv:n är Calman-förberedd så att kunderna kan dra nytta av programvara som används av filmskapare i kvalitetskontroller under efterproduktionen, vilket är ytterligare ett bevis på vår vilja att leverera bilder med professionell färgåtergivning i hemmet.

X-balanserad högtalare

Lyssna på högkvalitativt ljud

En X-Balanced Speaker ger filmer och musik mer tydligt ljud och är utformad för att komplettera tv:ns ljudkvalitet och slimmade design med dess unika nya form.

X-Motion Clarity

Gör snabbrörliga motiv ljusstarka och skarpa

På vissa skärmar kan idrott och snabba rörelser se suddiga ut. Med vår senaste X-Motion Clarity™-teknik återges allt med jämnt, ljusstarkt och skarpt resultat. Varje ”blinkning” styrs individuellt med optimerad varaktighet, medan ljusstyrkan höjs vid behov så att du inte missar något.

Specifikationer

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner

Vad användarna säger