Artikel-ID : 00229672 / Senast ändrat : 10/07/2019

Så optimerar du brusreducering så att det passar ditt sätt att lyssna

Vill du minska eller öka brusreduceringsnivån? Är du intresserad av att prova omgivningsljud eller brusreducering?  Headphones Connect-appen har anpassningsbar ljudkontroll. Då ska vi se hur du kan utnyttja det för att optimera ljudupplevelsen!

SONY | Headphones Connect-appen och anpassningsbar ljudkontroll (ASC)

När du installerar SONY | Headphones Connect-appen för första gången uppmanas du att aktivera ASC-inställningarna. ASC står för anpassningsbar ljudkontroll. Anpassningsbar ljudkontroll ändrar automatiskt hörlurarnas ljudinställningar efter fyra rörelseinställningar: sitta, gå, springa och transport.

Efter en programvaruuppdatering av headsetet kan Headphones Connect-appens anpassningsbara ljudkontroll slås på automatiskt och aktivera inställningarna för omgivningsljud. Men om headsetet är inställt på läget för omgivningsljud kan brusreduceringens effekt verka svag.

Nivån på omgivningsljuden justeras beroende på hur användaren rör sig. Även om dessa lägen är fördefinierade kan du anpassa dem!

Vi kan till exempel titta på förinställningen [Sitting] (sitter):
    Standardinställningen är att omgivningsljudet är inställt på nivå 20 och att appen inte använder brusreduceringsfunktionen. Det innebär att omgivningsljudet är aktiverat och släpper in en del ljud utifrån. Däremot minskar brusreduceringsnivån automatiskt. Prova att ändra inställningarna på följande sätt för att höra den ursprungliga brusreduceringen.

Hur ändrar jag inställningarna för anpassningsbar ljudkontroll så att brusreduceringen är inställd på maximal nivå?

1. Starta SONY | Headphones Connect-appen på din smartphone när du har anslutit hörlurarna till din smartphone via Bluetooth.

2. Stäng av anpassningsbar ljudkontroll (om inställningen är på)

Anpassningsbar ljudkontroll Brusreducering

Om du vill använda Anpassningsbar ljudkontroll kan du ändra inställningarna för omgivningsljud beroende på de fyra olika förinställda rörelserna: sitta, gå, springa och transport. Du kan anpassa ljudvolym och läge för de här förinställningarna så att de passar dig.

1. Aktivera [Ambient Sound Control] (kontroller för omgivningsljud).  Glöm inte att kontrollera att brusreducering är aktiverat.
      Använd skjutreglaget för att ändra nivån.

Skjutreglage för att kontrollera omgivningsljud och brusreduceringsnivå
    2. Klicka på [START] för att köra [Noise Cancelling Optimiser] (brusreduceringsoptimering) när du har på dig enheten. (Förutom WF-1000X)
      Optimeringen ökar effekterna av brusreducering till maximal kapacitet.

Du hittar fler tips och tricks i hjälpguiden för SONY | Headphones Connect.