Kliv in i en värld av filmskapande

Det hyllade utbudet av Cinema Line-kameror från Sony sätter standarden för filmskapande med vackra bioliknande bilder, höga prestanda och mycket effektiva arbetsflöden. Fota utan problem med S-Cinetone™ och S-Log3 för gradering på hög nivå samt flera andra funktioner. Den kompakta FX30 gör filmskapande mer tillgängligt än någonsin för lovande kreatörer.

Endast kamerahus

ILME-FX30B

Rek. Ca-pris

26 000,00 kr

(VAT)

Kamerahus + XLR-handtag

ILME-FX30

Rek. Ca-pris

31 000,00 kr

(VAT)
Stöd för filmskapande

FX30 tar fantastiska bilder med 6K-översampling och äkta biokänsla. Med kamerans kompakta storlek kan du ta med den överallt, och med de sofistikerade AF- och stabiliseringsfunktionerna kan du koncentrera dig på kompositionen istället för komplexa uppsättningar av kamerateam och -utrustning.

En kvinna som tittar på en teckning
Cinema Line – utseende och funktioner
En kreatör som håller i en kamera
En kreativ partner som du kan förlita dig på
En person med kamera tar en bild av en kvinna
Flexibilitet vad gäller maskin- och programvaror
Cinema Line – utseende och funktioner
Designad för visuellt berättande

Med FX30-kamerans S-Cinetone-bildprofil får du ett vackert bioliknande utseende direkt i kameran. Funktioner som dubbel bas-ISO och Cine EI har designats för att ge dig underbara bilder för bioliknande fotografering och arbetsflöden.

Baserad på Cinema Lines arv

Filmbranscherfarenhet kombinerad med toppmodern bildbehandlingsteknik

Den fantastiska Cinema Line-serien av biokameror är byggd på decennier av erfarenhet av filmbranschen och stöds av sofistikerade nya tekniker från Sony för banbrytande digital bildbehandling.

Bild av kamerasensor
Vackra bilder

Avancerad teknik för fantastisk upplösning

Med FX30:s bakbelysta Exmor™ R APS-C CMOS-sensor kan du ta minnesvärda bilder med enastående upplösning och kort skärpedjup. Med 6K-översampling komprimeras enorma mängder information till 4K-inspelning och -utmatning, och med BIONZ XR™-bearbetningsmotorn får du ett naturligt nyansomfång, realistisk färgåtergivning, lågt brus och andra bildkvalitetsförbättringar.

En kvinna som sitter vid ett matbord
S-Cinetone ger dig en biokänsla utan gradering

Med S-Cinetone-bildprofilen får du bioliknande färg, hudtoner och andra visuella aspekter direkt i kameran, utan behovet av färggradering under efterredigeringen.

En kvinna som sitter i en trädgård
Oändliga uttrycksmöjligheter med S-Log3

För produktionsfärgmatchning och tillgång till bildsensorns fulla kapacitet, kan FX30 spela in med S-Log3-gammakurva. Detta ger dig tillgång till FX30-kamerans omfattande färgomfång och en bredd på över 14 stopp för äkta biobildkvalitet vid färggradering i efterredigeringsprocessen.

Tre bilder av kvinnor, där var och en av dem använder olika uppslagstabeller
Med LUT får du exakta förhandsgranskningar

Anpassningsbara uppslagstabeller (LUT), både förinställda och från användare, kan användas på FX30:s LCD-skärm och HDMI-utmatning för att ge dig en bättre bild av hur den slutliga bilden kommer att se ut.

Träd med staket
10-bitars 4:2:2-inspelning för bättre redigering

FX30 kan spela in i 4:2:2 och 10 bitar i kameran med Long GOP- och All-Intra-komprimering, vilket ger dig mer färginformation så att du kan göra fylligare och naturligare graderingar i efterredigeringen.

Cine EI, Cine EI Quick och Flexible ISO-lägen

Flexibel hantering av exponeringsläge

Med Cine EI får du ett brett omfång och högsta möjliga bildkvalitet, medan Cine EI Quick förenklar uppsättningen genom att automatiskt byta kamerans bas-ISO. Med Flexible ISO får du bästa möjliga flexibilitet vad gäller exponeringsinställningar.

En kvinna som går ner för en trappa
Dubbel bas-ISO (ISO 800/ISO 2500)

Med den här funktionen kan du manuellt ställa in bas-ISO-värdet på 2 500 istället för 800 i miljöer med svagt ljus. Brusnivåerna på båda inställningarna är ungefär desamma, vilket ger dig tydligare bilder i svagt ljus.

Bilder tagna i hög hastighet av en kvinna som cyklar
Slowmotionbilder på upp till 120 bilder per sekund

Med 4K-inspelning på upp till 120 bilder/s med autofokus kan du skapa otroligt jämna 5x-slowmotionbilder (max) för att utöka dina historieberättarmöjligheter.

Tillförlitlig AF bibehåller stabil fokus

Med sofistikerade spårningsfunktioner kan du fokusera på fotograferingen

Med FX30 får du stabil AF och flexibel fokusering för en mängd olika inspelningsförhållanden. Tack vare det breda AF-området får du stabil motivspårning över nästan hela skärmen med realtidsspårning baserad på den unika AI-baserade motivigenkänningstekniken från Sony. Ögonautofokus i realtid gör att du får exakt fokus på ansikte och ögon, anpassat för människor, fåglar och andra djur.

Fotograf som tar en bild av en kvinna
Bildstabilisering i kameran för bilder utan stativ

Aktivt läge är ett 5-axligt bildstabiliseringsläge som med hjälp av en gyroskopsensor med hög precision och optisk kompensation gör det möjligt att fotografera i 4K-upplösning utan kardanupphängning eller stativ.

Ett ungt par som filmar framför en väggmålning
Kompensation för brännviddsförändring

När du använder kamerans brännviddsförändringskompensation med kompatibla objektiv får du jämnare bilder genom att synfältsförändringar som kan förekomma vid rackfokusering minimeras. Ytterligare kompensation kan uppnås med efterredigeringsprogramvaror tack vare kamerans metadata.

En kreativ partner som du kan förlita dig på
Alltid redo var du än filmar eller fotograferar

FX30 är kompakt och lätt och kan användas i kombination med kardanupphängningar och drönare eller olika typer av ansluten utrustning. Kameran har designats för långa inspelningar med en robust konstruktion som passar i tuffa förhållanden.

Kompakt och lätt kamerahus

Designad för rörlighet och bekväm användning

Med en vikt på 646 g med batteri och minneskort (951 g med XLR-handtaget) har FX30 en utmärkande design med platt topp som lämpar sig för antingen fotografering utan stativ eller med kardanupphängning. Kamerahandtaget har designats för optimal flexibilitet, stabilitet och komfort under längre fotograferingstillfällen utan stativ.

Fotograf som filmar på en gräsbevuxen plats med handtag och skärm
Tre gängade hål i XLR-handtaget för tillbehör

Externa bildskärmar, inspelare, batterier, videolampor, förlängningsgrepp, trådlösa mikrofonmottagare eller andra tillägg kan stabilt och säkert anslutas till FX30:s XLR-handtag.

Fotograf som tar bilder i en skog
Tillförlitlig hantering för långa 4K-inspelningar

Med kamerans högeffektiva kylningssystem och stabila strömförsörjning (från ett Z-batteri med hög kapacitet eller via USB PD), har FX30 designats till att fortsätta att fungera tillförlitligt under längre inspelningar.

Bild av kamerahus i magnesiumlegering
Hölje med tålig magnesiumlegering

Själva kamerahuset och skydden till FX30 är gjorda i lätt magnesiumlegering som gör den tåligare och ger bättre prestanda även i utmanande miljöer.

Bättre funktionskontroll
Ny huvudmeny

Snabb åtkomst till ofta använda funktioner

Medan du spelar in har du tillgång till bildhastighet, slutartid och andra viktiga inspelningsinställningar via en huvudmeny i form av en lista. Visningen av huvudmenyn kan tilldelas en anpassad knapp så att du snabbt kan kontrollera och redigera parametrarna före inspelning. Separata huvudmenyer optimerade för film och stillbilder.

Kamera med SD-kort och CFexpress-kort
Två medieplatser för CFexpress Type A- och SD-kort

CFexpress Type A är nästa standard för kompakt lagring med hög läs-/skrivhastighet och passar för 4K-filminspelning i höga bithastigheter. Dubbla platser möjliggör antingen reläinspelning eller simultaninspelning.

Kameraanvändare som håller i en skärm
Flexibel LCD-skärm med pekskärm och hög upplösning

Den vridbara bakre skärmen med sidoöppning möjliggör bred placering och kompositionsfrihet. Skärmen är tillräckligt ljus för visning utomhus under dagtid och har en svepfunktion som ger dig tillgång till menyn.

Fotograf som håller i en kamera med mikrofon och skärm
Breda anslutningsmöjligheter i ett kompakt format

En HDMI Type-A-kontakt kan användas för externa inspelare och bildskärmar. Andra kontakter omfattar USB Type-C®, multi-/mikro-USB, mikrofon, hörlurar och en Multi Interface Shoe med inbyggt digitalt ljudgränssnitt.

Kamera med skärm som visar RAW-utdatameny
16-bitars RAW-utgång via HDMI

Du kan använda 16-bitars RAW-utmatning via HDMI-anslutning till kompatibla externa inspelare för krävande arbetsflöden. RAW-videoutdata är i upplösningen 4 672 x 2628 [16:9], vilket är högre än för DCI-4K.

Flexibilitet vad gäller maskin- och programvaror
Utökningsbar för att möta dina behov

Oavsett om du vill hitta det perfekta objektivet till din inspelning, välja den bästa externa ljudkällan eller tillfredsställa dina krav på efterredigeringsarbetet, så har FX30 något för dig.

One Mount-objektivsystem
One Mount: smidig anslutning med E-fattning

One Mount-konceptet baseras på den Sony-utvecklade E-fattningsplattformen av utbytbara objektiv. FX30 är kompatibel med alla objektiv med E-fattning, så att du kan välja det rätta objektivet för alla tillfällen.

Utbudet av ljudanläggningar på Sony
Välj ljudingångskälla

FX30-kamerans XLR-handtag har två XLR-ljudingångar, vilket gör det snabbt och enkelt att ansluta till ett flertal externa XLR-mikrofoner så att du kan spela in högkvalitativt ljud.

Kvinna som justerar färger med Catalyst
Bättre bildstabilisering och enklare arbetsflöden med Catalyst

FX30 spelar in en mängd metadata som kan användas med appen Catalyst Browse Prepare från Sony, däribland information om kameraskakning, kamerarotation, kompensation för brännviddsförändring, inbäddade uppslagstabeller och bildmarkeringar.

Vi strävar efter ett hållbart produktekosystem

Vi använder bland annat återvunnet material i produktionen, hanterar miljöpåverkan i hela leveranskedjan, använder förnybar energi i produktionen och använder återvinningsbart förpackningsmaterial som inte är plast.

Road to Zero-logotypen i en skog
Mot noll miljöpåverkan

Miljöåtgärder med FX30

SORPLAS™-materialet som används i FX30 kan återvinnas flera gånger och är hållbart, oljebeständigt och högkvalitativt. Andra återvinningsbara material används också i våra kamerahus i så hög grad som möjligt, vilket minskar miljöbelastningen utan att kompromissa med prestanda och funktioner på något sätt.

Specifikationer och funktioner

Den kompakta och lättillgängliga FX30 välkomnar blivande visuella berättare till världen av kritikerrosade Cinema Line-kameror från Sony. Med den bioliknande färgtekniken från S-Cinetone™ och S-Log3 för gradering skapar kameran fantastiska bilder med biokänsla samtidigt som du får massor av funktioner för effektiva arbetsflöden.
  • Enastående bilder från en bakbelyst Exmor R CMOS-sensor i APS-C- och Super 35-format

  • BIONZ XR™-processorkraft för hög bildkvalitet och bra hantering

  • Pålitlig, exakt autofokus

  • Filmfärgteknik med S-Cinetone

  • Nya Log-inspelningslägen för filmproduktion

SENSORTYP
Exmor R CMOS-sensor av APS-C-typ (23,3 x 15,5 mm)
Pixlar
Cirka 20,1 megapixel (effektiva) för film, cirka 26,0 megapixel (effektiva) för stillbilder, cirka 27,0 megapixel (totalt)
KÄNSLIGHET
[Film] Motsvarande ISO 100–32000, AUTO (ISO 100–6400, valbar nedre och över gräns), [Stillbild] ISO 100–32000 (utökningsbart till ISO 50–102400), AUTO (ISO 100–6400, valbar nedre och över gräns)
LCD
7,5 cm (3.0-typ), ca 2,36 miljoner punkter, pekskärm, öppningsvinkel: ca 176 grader, rotationsvinkel: ca 270 grader
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger