α7 IV

Standards redefined
For a new generation of creators

Med banbrytande kapacitet för både stillbilder och filminspelning är α7 IV den perfekta hybriden med fantastisk bild samt funktioner för omedelbar leverans och distribution. Kameran α7 IV är utformad för att blåsa liv i de konstnärliga visionerna hos dagens kreatörer.

Endast kamerahus

ILCE-7M4

Rek. Ca-pris

30 000,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 28–70 mm zoomobjektiv

ILCE-7M4K

Rek. Ca-pris

32 000,00 kr

(VAT)
Prisbelönt
Läs våra ambassadörers upplevelser med Alpha 7 IV

Fyra av våra europeiska ambassadörer var bland de första att lägga vantarna på Alpha 7 IV när den lanserades. Läs om deras upplevelser och se dem jobba i praktiken på vår Alpha Universe-plattform.

Ny programvara är nu tillgänglig.
Basic har aldrig varit så här bra

Förbered dig på att bli inspirerad. Den verklighetstrogna upplösningen och enastående AI-baserad autofokus i α7 IV kompletterar en rad funktioner i världsklass inom framstående bildteknik. 

Exempelfoton (medurs från längst upp till vänster): en persons ansikte, en landskapsbild, en person som står upp och en fågel
α7 IV – fotogalleri
Bild av Still/Movie/S&Q-ratt
En helt ny fotoupplevelse
Foto på en fotograf som tittar i sökaren medan han fotograferar stillbilder
Kompromisslösa stillbilder
Ett foto där autofokus ger tydligt fokus på en person som utövar en idrottsaktivitet i hög hastighet
Säkert autofokus, imponerande hastighet
Foto på en videofilmare som spelar in med bildstabilisering i aktivt läge i kameran, utan någon annan utrustning än kameran
Filmkonst som alltid går framåt
Foto på en person som livestreamar med kameran
En ny era av bildkommunikation
Foto på en person som håller kameran och använder knapparna på den
Enkel, tillförlitlig hantering 
En helt ny fotoupplevelse
Högkvalitativ bearbetning av stillbilder och film 
Dela ögonblicket när det händer
Foto på bildsensorn Exmor R CMOS
Nyutvecklad 33 MP bakbelyst CMOS-bildsensor i fullformat 

Den nya bildsensorn Exmor R™ CMOS på 33,0 megapixel i α7 IV har en otrolig prestanda och ger utmärkt bildkvalitet både för stillbilder och filmer, samt läser av i hög hastighet, har hög känslighet, lågt brus och mycket exakt färgåtergivning.

Foto på bildprocessorn BIONZ XR
Bildbearbetning på högsta nivå med BIONZ XR™

α7 IV har den senaste bildprocessorn med kraftigt förbättrad prestanda, förbättrad bildkvalitet och färgåtergivning. Snabb bearbetning underlättar kontinuerlig tagning och responsiv användning samtidigt som dataöverföringar utförs.

Kompromisslösa stillbilder
Fyra bilder som visar fyra olika färgtoner där var och en skapats med funktionen för kreativa uttryck
Ställ snabbt in visuell stämning med tio förinställda kreativa uttryck 

Ett urval med tio kreativa uttryck och åtta parametrar kan snabbt skapa en stämning åt dina stillbilder, filmer och livestreams. Och eftersom ingen efterredigering krävs kan du dela din vision omedelbart efter tagningen.

Ett foto med vackert 10-bitars färgdjup
10-bitars HEIF stillbildsformat för jämnt nyansomfång 

Du kan välja formatet HEIF (High Efficiency Image File) för stillbildsfotografering tillsammans med konventionell RAW och JPEG. Jämnt 10-bitars färgdjup ger realistisk återgivning av himlar och porträttmotiv där subtilt, naturligt nyansomfång är viktigt. 

Optisk bildstabilisator med fem axlar

Upp till 5,5 stegs slutartidskompensation från inbyggd stabiliseringsenhet

Stabiliseringsenheten med hög precision i α7 IV och gyrosensorer samverkar med bildstabiliseringsalgoritmer för att uppnå upp till 5,5 stegs slutartidskompensation och för att maximera högupplösningskapaciteten för kamerans bildsensor på 33,0 MP.

Bild på bildstabilisator med fem axlar
Exempelfoto taget med en blixtenhet där huvudmotivets ansikte har en god exponeringsnivå
Blixtenheterna från Sony anpassas till kamerans ansiktsigenkänning

De senaste blixtenheterna från Sony kommunicerar fritt med α7 IV och använder dess kraftfulla ansiktsavkänningskapacitet för att justera exponering och återge naturliga hudtoner. Exakt vitbalanssynkronisering och P-TTL-mätning upp till nivån ”Hi” för kontinuerlig seriebildtagning ger säker exponering, även med snabbrörliga motiv och snabba ljusförändringar för oöverträffad precision och kreativitet.

Foto på en extern blixtenhet som fästs på kameran
Extern styrning av blixtenheter 

α7Ⅳ Ver1.1 har stöd för separat registrering av slutartid och ISO-känslighet för aktivering/avaktivering av blixt. För smidigare fotografering kan nu kompatibla blixtenheter och trådlösa radiofjärrkontroller anslutna till α7 IV styras direkt från kameragränssnittet. 

Säkert autofokus, imponerande hastighet
Ett foto på en person som utövar en snabbrörlig sport där AF-punkter nästan täcker över hela bildytan
Utvecklad, snabb hybrid-AF

Snabb hybrid-AF som kombinerar AF med fasdetektion och AF med kontrastavkänning har fått bättre kapacitet för hastighet, exakthet och spårning. 4D FOCUS från Sony täcker ca 94 % av bildområdet med ett brett och tätt autofokusområde för både stillbilder och filmer med 759 AF-punkter för fasdetektion.

Tio kontinuerliga bilder på en person som utövar en snabbrörlig idrottsaktivitet
10 bilder/s kontinuerlig bildtagning med snabb buffertfrigöring 

Med de mekaniska och elektriska slutarna kan du ta mer än 800 bilder vid upp till 10 bilder/s med AF/AE-spårning, tack vare buffertminnet med hög kapacitet i α7 IV, snabb BIONZ XR-processor och förbättrad skrivhastighet i minneskortet.

Ett foto som visar användning av spårning i realtid, med en AF-ram med fokus på ett snabbrörligt motiv
Smart AI-baserad realtidsspårning från Sony 

En unik motivigenkänningsalgoritm från Sony använder data om färg, mönster (ljusstyrka) och avstånd till motiv (djup) för att snabbt bearbeta spatial information i realtid. AI används för att upptäcka och spåra motivets ögon och ansikte (människa, djur eller fågel) med extremt hög precision. Markera det som ska spåras och låt kameran göra jobbet. 

Förbättrad ögonautofokus i realtid 

Håller motivets öga i fokus så att du kan koncentrera dig på kompositionen 

Den höga hastigheten i den senaste bildprocessorn ger en avsevärd kapacitetsförstärkning av ögonautofokus i realtid, även när motivet tittar upp, ned eller åt sidan. Bara genom att röra skärmen går det även att använda pekskärmsspårning för att starta spårning i realtid av alla motiv i bilden och samtidigt starta ögonautofokus i realtid om ett öga upptäcks. 

Ett foto som visar användning av ögonautofokus i realtid, där autofokusramen fokuserar på motivets öga
Ett foto som visar användning av ögonautofokus i realtid på djur, med fokus på hundens öga
Fotografera husdjur utan krångel 

Snabb och exakt skärpa för krävande fotografering av djur

Om du ställer in kamerans motivavkänning på ”Djur” i förväg upptäcks och spåras djurs ögon automatiskt för bättre filmning och fotografering av djurliv och dina husdjur hemma. Ögonigenkänning på djur har förbättrats med säker spårning och exakt skärpa, till och med när djurets ansikte är upp och ner.

Ögonautofokus i realtid för fåglar 

Har stöd för fågelögondetektering för både stillbilder och filminspelning

För första gången i α-serien finns detektering av fågelögon tillgängligt för filminspelning och stillbilder – du behöver bara ställa in motivet på ”bird” (fågel) i förväg. Kamerans häpnadsväckande hastighet och precision gör det möjligt att automatiskt spåra en specifik fågel, oavsett om den sitter någonstans eller flyger, och ögat hålls stadigt i fokus trots snabba och oförutsägbara rörelser.

Filmkonst som alltid går framåt
Ett porträtt av en kvinna taget i hög upplösning i 4K 60p
Följsam, naturtrogen inspelning i 4K 60p

Det går nu att spela in filmer i upp till 4K 60p med full pixelavläsning och utan binning med hjälp av den helt nya bildsensorn i α7 IV och dess breda dynamiska omfång för följsamma bilder av snabbrörliga motiv.

En illustration av hur 7K-översampling används för att skapa 4K-filmer
Översampling i 7K för vackra, uttrycksfulla och detaljerade bilder 

Filminspelning i 4K med upp till 30p möjliggör översampling i fullformat i 7K och ger högupplöst detaljrikedom i 4K. Använd det läge som passar dig bäst och låt kameran göra jobbet.

Ett porträtt av en kvinna som visar den fina färgåtergivningen med 10-bitars 4:2:2-inspelning
Avancerad bildkvalitet med 10-bitars 4:2:2-inspelning 

För betydligt större flexibilitet i bildgradering, efterbehandling och komposition kan du spela in i kameran med ramkodning i antingen Long GOP eller All-Intra med 10-bitars djup och 4:2:2-färgsampling och få fantastisk fyllighet.

Vänster: visar HEVC/H.265 som delar upp en komplex del av klippet i mindre segment för databehandling. Höger: visar AVC/H.264 som delar upp hela videofilmen i lika stora segment för databehandling
All-Intra-kodning stöds utöver Long GOP

Inspelning med All-Intra kodar varje ram oberoende vid bithastigheter upp till 600 Mbit/s, fångar komplexa rörelser mer exakt och möjliggör effektivare redigering.  

[1] All-Intra (All-I)  [2] Long GOP   [3] Group of Pictures

Vänster: visar HEVC/H.265 som delar upp en komplex del av klippet i mindre segment för databehandling. Höger: visar AVC/H.264 som delar upp hela videofilmen i lika stora segment för databehandling
Suverän kvalitet och mindre filstorlek med XAVC HS

Inspelningsformatet XAVC HS använder HEVC/H.265-kodning för att uppnå dubbel kompressionseffektivitet jämfört med AVC/ H.264-kodning, för överlägsen bildkvalitet och mindre, utrymmesbesparande filstorlekar.

Välj ett utseende, för mer uttrycksfulla filmer

Stöd för S-Cinetone™, kreativa uttryck och S-Log3

S-Cinetone-färgmallen, som bygger på teknik utvecklad från CineAlta-kameror som VENICE, ger imponerande bilder med vackra hudtoner utan efterredigering. Förinställningar för kreativa uttryck skapar andra intressanta visuella stämningar direkt i kameran. Eller så kan du använda S-Log3 gamma för att dra nytta av hela kamerans dynamiska omfång (över 15 steg) för smidigare arbetsflöden i efterproduktionen.

Nya kompensationsfunktioner för andetag

a7 IV drar nytta av vår parallella utveckling av objektiv och kameror och tillhandahåller innovativa kompensationsfunktioner för andetag – endast för objektiv med E-fattning från Sony. Genom att minimera synfältsskiftet som kan inträffa under filminspelning kan du uppnå imponerande resultat när du rackfokuserar med vissa objektiv. Detta ger nya kreativa möjligheter med en mängd olika objektiv med E-fattning från Sony.

Focus Map visualiserar skärpedjup

Med den helt nya funktionen Focus Map – ett önskemål från professionella kreatörer – kan du enkelt visualisera skärpedjupet när du tar bilder eller filmar. Vid användning läggs information om skärpa (djupkarta) över på livevisningen i realtid så att du enkelt ser vilka områden som är i eller ur fokus.

Foto på en filmskapare som använder funktionen AF Assist
AF Assist stöder skärpeövergångar när AF används

AF Assist har hämtats från Cinema Lines FX6 och växlar smidigt mellan autofokus och manuell fokus. Rackfokusera genom att vrida fokusringen för att växla till MF och flytta fokus till ett annat motiv. AF återupptas när vridningen kommer till ett stopp. 

Ett foto där autofokus används för att få exakt skärpa på huvudmotivet
Finjustera fokus för äkta kreativ frihet 

Finjusterade fokusfunktioner, som även finns i exklusiva modeller som α1 och α7S III, möjliggör kreativa inspelningsalternativ som rackfokus, snabbväxling av AF-mål och motivspårningskänslighet med stora anpassningsmöjligheter.

Bildstabilisering med hög kapacitet i aktivt läge 

Tillförlitlig support för handhållen videoinspelning

Stabilisering av videoinspelningar i aktivt läge bygger på kamerans mycket exakta stabiliseringsenhet, gyrosensorer och sofistikerade algoritmer. Den upptäcker exakt den mängd kompensation som krävs och tillämpar stabilisering, vilket ger stabil 4K-filmning utan att kompromissa med den kompakta storleken och rörligheten hos α7 IV. 

Fördelar med objektiv för videoinspelning från Sony

Läs om de fyra unika fördelarna med att använda en E-fattning för videoinspelning från Sony. Kombinationen av objektiv och kameror från Sony kommer att förbättra din videoskaparupplevelse.

En illustration som visar hur filmfiler som tagits med kameran laddas in i Catalyst Browser eller Catalyst Prepare
Vackra bilder med bättre bildstabilisering

Eftersom α7 IV spelar in gyro- och objektivdata som metadata, kan du använda programvarorna Catalyst Browse/Prepare för att dämpa kameraskakning ytterligare och även justera bildstabilisering efter tagning. 

Foto på kameran med en Shotgun-mikrofon (säljs separat)
Digitalt ljudgränssnitt för utmärkt ljudkvalitet

Kabelfri anslutning är möjlig med Multi Interface Shoe (MI) och överför direkt den digitala ljudsignalen för högkvalitativt ljud utan att försämras, samtidigt som enheten förses med ström och du slipper oroa dig för att mikrofonbatteriet laddar ur. 

En närbild av kamerans inre mikrofon
Reducering av vindljud integrerat i mikrofonen

Med nyutvecklad signalbehandlingsteknik reduceras bruset kraftigt utan att påverka andra ljud när reducering av vindljud ställs in på ”Auto” och vindljud upptäcks. 

En ny era av bildkommunikation
Gör om din α7 IV till en webbkamera på ett ögonblick

Allt som krävs är en USB-anslutning för att förvandla α7 IV i fullformat till en webbkamera med hög kapacitet. Ingen komplicerad förhandsinställning krävs, anslut bara kameran till en dator eller smartphone via USB, välj ”Live Stream (USB Streaming)” så är du klar.

Foto av en kreatör som livestreamar i 4K
4K/Full HD Live

α7 IV stöder standarder för UVC (USB-videoklass)/UAC (USB-ljudklass) som vanligtvis ingår i USB-kameror, så det finns ingen anledning att förbereda specifik programvara. Anslut helt enkelt via USB och börja livestreama i upp till 4K-upplösning

Foto på en person som ansluter en USB-kabel på kameran
Snabb och enkel installation för livestreaming

α7 IV gör livestreaming enkelt. När du ansluter till en dator via USB dyker USB-funktionens valmeny upp på kameraskärmen. Välj bara ”Live Stream (USB Streaming)” så växlar du till det läget direkt, utan att behöva någon förinställning.

Foto på ett komplett sortiment objektiv från Sony
Utbytbara objektiv utökar uttrycksmöjligheterna under livestreaming 

Med fler än 60 originalobjektiv med E-fattning från Sony – från vidvinkel- till telebrännvidd samt premiumobjektiv till specialiserade objektiv för kreativa utlopp – finns det nästan obegränsade uttrycksmöjligheter för din streaming eller delning.

Jämförande foton som visar effekt för mjuk hudton AV (vänster) och PÅ (”Mid”-inställning, höger)
Effekt för mjuk hudton 

En inbyggd effekt för mjuk hudton i α7 IV gör att huden ser fräsch och vacker ut genom att släta ut rynkor, fläckar och matta områden samtidigt som ögon och mun framhävs. Den här funktionen finns för stillbilder, film och livestreaming.

Dela dina stillbilder och filmer direkt

α7 IV är utformad för att göra delning enkel så att du kan dela dina nytagna bilder – och din vision – med världen omedelbart.

Foto av en person som använder appen Imaging Edge Mobile på en smartphone
Fler tillgängliga funktioner med Imaging Edge Mobile™

Delning och anslutning med Imaging Edge Mobile från Sony är nu ännu enklare och mer kraftfullt. Konfigurera kamerans Wi-Fi-inställningar snabbt med Bluetooth®-anslutning med låg effekt och få större kontroll över automatiska bildöverföringar. 

Menyskärmen för att välja mellan inställningarna 5 GHz och 2,4 GHz
5 GHz Wi-Fi

Funktion för trådlöst lokalt nätverk finns tillgängligt med 5 GHz-band utöver det konventionella 2,4 GHz-bandet (IEEE 802.11a/b/g/n/ac-standarder stöds). Fördelarna med 5 GHz-kommunikation omfattar snabbare dataöverföring.

Menyskärmen för inställning av FTP-överföring
FTP-filöverföring i bakgrunden

Överför stillbilder och filmer till en specifik fjärransluten FTP-server via trådlöst nätverk, snabbt trådbundet nätverk (via en kompatibel USB-Ethernet-adapterkabel till kamerans USB Type C®-port) eller en USB-ansluten smartphone. 

Förbättringar i urval och redigering av arbetsflöde 

I α7 IV finns ett antal enskilda förbättringar i bildval och redigering, vilket ger ett smidigare övergripande arbetsflöde som gör att stora mängder data kan hanteras effektivt.

LCD:n i uppspelningsläge, visar motiv som tydligt är uppdelade av uppdelningsramar
Skapa uppdelningsramar för snabbare åtkomst och val

Uppdelningsramar för stillbilder kan infogas mellan bilder för att snabbt kunna hitta önskade motiv. En svart bakgrund med en grå pil indikerar ett nytt motiv eller avsnitt.

Skärmen visar uppspelning av ett filmklipp med viktiga markeringar
Lägga till filmmarkörer (viktiga markeringar)

Två slags bildmarkeringar, ”viktiga markeringar” eller flaggor, kan enkelt läggas till i filmer för att markera favorittagningar eller -scener, och huvudratten kan användas för att snabbt navigera från en markering till nästa under uppspelning.

Menyskärmen för val av bilder som ska överföras
Många valmöjligheter för filer som ska överföras

Filer kan markeras för överföring enligt kriterier som klassning, bildmarkeringar, skyddsstatus eller filformat. Enskilda filer kan överföras manuellt med en anpassad knapp. 

Enkel, tillförlitlig hantering 
Illustration som visar den vridbara LCD-skärmens rörelseomfång
Ratt för Still/Movie/S&Q

Ändra på ratten Still/Movie/S&Q så ändrar kameran omedelbart menyer, knapptilldelningar och inställningar som bländare och slutartid till önskat länge, vilket gör det enkelt att använda kamerans hybridfunktion. 

Menyskärmen
Förbättrad menystruktur 

Efter feedback från professionella fotografer och videografer har vi skapat en menystruktur som liknar den som används i α7S III och α1 för att få en bättre överblick över visningsmenyn.

Närbild på kamerans sökare
Hög upplösning 3,68 miljoner-punkter Quad-VGA OLED-sökare

Kamerans Quad-VGA OLED-sökare har cirka 1,6 gånger högre upplösning än sökaren i α7 III, med ett synfält på 37,3° och en hög ögonpunkt på 23 mm. 

Illustration som visar den vridbara LCD-skärmens rörelseomfång
Vridbar bakre skärm med sidoöppning för flexibla tagningar 

Med LCD-pekskärmen av 3,0-typ med 1,03 miljoner bildpunkter med enkel sidoöppning och 3:2-bildförhållande, får du större möjligheter till bred placering och komposition, både vid stillbildstagning och filminspelning. 

Foto på fingrar som rör och gör en nypande rörelse på den vridbara LCD-skärmen
Intuitiv pekfunktion

α7Ⅳ Ver1.1 har även stöd för Touch Shutter. Pekfunktion finns nu för AF-funktioner, såsom pekskärmsspårning under bildtagning eller inspelning. Nyp för att zooma under uppspelning, vilket ger dig mer intuitiv användning. 

Närbild på den bakre R-ratt
Anpassningsbar ”bakre R-ratt" för lättåtkomliga funktioner

α7 IV har en fritt anpassningsbar bakre ratt istället för den tidigare ratten för exponeringskompensation, och ger dig snabb åtkomst till funktioner som ISO-kontroll, kreativa uttryck eller andra inställningar.

Hänsyn till miljön
Logotyp för ”Road to Zero”
Strävan efter att uppnå noll miljöpåverkan 

Med inspiration av det vackra i världen, gör Sony sitt för att bevara jorden, samtidigt som kreatörer kan fortsätta att producera ännu vackrare och mer kreativa bilder. Vi påskyndar många miljöinitiativ för att uppnå noll miljöpåverkan inom hela Sony-koncernen fram till 2040.

Tillämpa vår plan på α7 IV 

α7 IV är inget undantag när vi arbetar för att bevara miljön

Hela miljölivscykeln för α7 IV har beaktats från utveckling och produktion till logistik, precis som för andra nya produkter från Sony. Återvunnen och återvinningsbar plast med hög kapacitet används i olika komponenter i kamerahuset samt en mer återvinningsbar förpackning. Våra produktionsanläggningar nyttjar även förnybar storskalig solenergiproduktion för att minska produktionens energipåverkan.

Foto på en person som håller en låda med Alpha 7 IV inuti
Foto på en fotostudio med Imaging Edge-logon
Imaging Edge Desktop™ för Remote-, Viewer- och Edit-funktion

Utveckla din fotografering med Imaging Edge-programmen. Använd ”Remote” för att styra och övervaka inspelningen i realtid på datorskärmen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder.

Specifikationer och funktioner

Den senaste sensorn, bildprocessorn och AI-baserade autofokusfunktionen i kombination med modern teknik för stillbilder och filmskapande ger snabb och dynamisk bildbearbetning. α7 IV är en fantastisk hybrid som ger enastående bild- och inspelningskvalitet med flexibla anslutningsmöjligheter för direkt överföring av dina bilder.
  • Nyutvecklad 33 MP bakbelyst Exmor R CMOS-bildsensor i fullformat

  • Avancerad BIONZ XR-bildprocessor med upp till åtta gånger snabbare bildbearbetning

  • Tillförlitliga AF-funktioner med ögon-AF i realtid för människor, fåglar och andra djur

  • Filminspelning med 4K 60p, 10-bitars 4:2:2-inspelningsfunktion

  • Avancerade funktioner för filmer, till exempel aktivt läge, kompensation för andetag och AF Assist

Sensortyp
35 mm fullformat (35,9 × 23,9 mm) Exmor R CMOS-sensor
Antal bildpunkter (effektiva)
Cirka 33,0 megapixlar
ISO-känslighet (rekommenderat exponeringsindex)
Stillbild: ISO 100–51200 (ISO-tal mellan ISO 50 och ISO 204800 kan ställas in som utökat ISO-intervall), AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och övre gräns), Filmer: Motsvarande ISO 100–51200 (ISO-tal över ISO 102400 kan ställas in som utökat ISO-intervall), AUTO (ISO 100–12800, valbar nedre och övre gräns)
Sökartyp
1,3 cm (0,5-typ) elektronisk sökare (Quad-VGA OLED)
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger