Bilder på Shotgun-mikrofon
Bilder på Shotgun-mikrofon
Bilder på Shotgun-mikrofon
Bilder på Shotgun-mikrofon
Bilder på Shotgun-mikrofon

Funktioner

Tre direktivitetslägen

Avancerad digital signalbehandling möjliggör tre olika direktivitetsmönster i en mångsidig mikrofon: superriktat, enkelriktat och flerriktat.

Se detaljer (YouTube-länk)

Superdirektivitet i en kompakt mikrofon

Åtta mikrofonenheter med höga prestanda ger tillsammans med en nyutvecklad strålformningsalgoritm otroligt hög direktivitet som effektivt avvisar ljud från sidan. Allt detta i en anmärkningsvärt kompakt mikrofon som endast är 99,3 mm lång.

Bra ljud med låg brusnivå

Vid anslutning via tillbehörsskon till en kompatibel kamera med inbyggt digitalt gränssnitt överförs ljudsignalen direkt till kameran i digital form, vilket gör att ljudkvaliteten inte försämras. En enkel knapp ger också kompatibilitet med många olika kameror som har ett analogt gränssnitt.

Kan anslutas utan kablar

Fäst mikrofonen på en kompatibel kameras tillbehörssko för direkt ström och ljudanslutning utan att behöva extra kablar eller batterier. Tillbehörsskon från Sony erbjuder intelligent anslutning och kontroll för en mängd olika tillbehör och ger maximal flexibilitet och rörlighet för α-fotografering.

Mekaniskt ljud minskas

Avancerad design som motverkar stötar och vibrationer minskar effektivt lågfrekvent ljud som kan försämra ljudkvaliteten. Frånvaron av anslutningskablar innebär att inget brus kan överföras till mikrofonen mekaniskt via kablar och kontakter.

Effektivt filter för klart ljud

Ett lågfrekvensfilter som stänger ute subsoniskt brus implementeras genom digital signalbehandling, vilket maximerar ljudkvaliteten i inspelningsfasen och därför minskar behovet av komplex efterbearbetning.

Viktiga reglage

Styrning av inspelningsnivå, analog utsignal för kompatibilitet med en mängd kameror och ljuddämpning som gör det enkelt att ställa in optimala signalnivåer ger sammantaget en mycket mångsidig mikrofon. Nivån av styrning bidrar till smidig, stressfri postproduktion.

Vindskydd medföljer

ECM-B1M har ett vindskydd av pälstyp som minskar vindbruset vid filmning utomhus.

Kompatibilitetsinformation

 

Gå till supportsidan

Specifikationer

  • Kompakt lättviktsmodell – 99,3 mm lång och 77,3 g lätt

  • Upptagningsmönster: superriktat/enkelriktat/flerriktat (valbart)

  • Tillbehörssko kompatibel med digitalt gränssnitt för klart ljud

  • Omfattande manuell kontroll ger optimal ljudupptagning

  • Vindskydd medföljer

Läs mer om energisparande funktioner och om hur vi arbetar för miljön och för en mer hållbar framtid Besök vår miljöwebbplats

Recensioner

Vad användarna säger