Bilder på FE 85mm F1.8
Bilder på FE 85mm F1.8
Bilder på FE 85mm F1.8
Perfekt skärpa och bokeh för porträttbilder

För porträttbilder med skärpa och jämn bokeh finns det inget som slår ett väldesignat fast teleobjektiv i mellanklassen, och SEL85F18 är då ett utmärkt val. Det är en kompakt lättviktsmodell med högprestandaoptik och f1,8 som maximalt bländarvärde vilket ger dig enastående bildkvalitet. Ett perfekt andra objektiv för dig som använder både fullformats- och APS-C-kamera.

Utmärkt fast objektivprestanda
Utmärkt fast objektivprestanda

ED-glas som kompenserar för kromatisk aberration, en 9-bladig cirkelformad bländare och noggrann kontroll av sfärisk aberration ger tillsammans en enastående skärpa och jämn bokeh.

Flexibelt och lätthanterligt för aktiv filmning
Flexibelt och lätthanterligt för aktiv filmning

En kompakt lättviktsmodell (371 g) som passar perfekt till α7-serien – lätt att ta med sig och du får hög bildkvalitet på allt ifrån porträttbilder till fotografering vid evenemang.

Tyst och exakt fokusmotor
Tyst och exakt fokusmotor 

Ett dubbellinjärt, tystgående motorsystem som direkt driver objektivets fokusmekanism utan störande anordningar så att positionen blir exakt, vilket är perfekt både när du filmar och tar stillbilder.

Kvalitetsprodukt med mångsidiga funktioner
Kvalitetsprodukt med mångsidiga funktioner 

En anpassningsbar skärpeknapp, en bred och följsam fokusring, damm- och fukttålig design och andra finesser garanterar tillsammans en enastående kvalitet och mångsidighet.

Bild av objektivets uppbyggnad
Objektivkonfiguration

Imponerande optiska prestanda för kameror från Sony, precisionsutformade för flexibilitet och tillförlitlighet i en mängd olika tillämpningar.

[1] ED-glas (Extra-low Dispersion)

MTF (Modulation Transfer Function) på SEL85F18
MTF-tabell

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hur väl ett objektiv kan återge fina detaljer utifrån hur stor kontrast som uppstår mellan täta linjer.

[1] Kontrast (%)  [2] Avstånd från objektivets optiska mitt (mm)  [3] Rumslig frekvens  [4] 10 linjepar/mm  [5] 30 linjepar/mm  [6] Maximal bländare  [7] F8-bländare  [8] Radiella värden  [9] Tangentiella värden

Kompatibilitet med FE 85mm F1.8

Följ länken nedan för kompatibilitetsinformation för objektiv/kamerahus.

Specifikationer och funktioner

  • Fast teleobjektiv i mellanklass

  • ED-glas som kompenserar kromatisk aberration

  • 9-bladig cirkelformad bländare som ger vackra effekter med oskärpa

  • Linjär motor för exakt och tyst skärpeinställning

  • Damm- och fukttålig modell

Närgräns
0,8 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,13
Filterdiameter (mm)
67
Vikt
371 g

Vad innehåller förpackningen

Skydd (modell): ALC-SH150, Främre linsskydd: ALC-F67S, Bakre linsskydd: ALC-R1EM

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger