FE 85 mm f1,4 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL85F14GM

Rek. Ca-pris

23 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
85 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
127,5 mm
LINSGRUPPER/ELEMENT
8/11
Bildvinkel (35 mm)
29°
Visningsvinkel (APS-C)
19°
Maximal bländare (F)
1,4
Minsta bländare (F)
16
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
AF 0,85 m, MF 0,8 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,12 x
Filterdiameter (mm)
77 mm

Storlek och vikt

Mått (D x L)
89,5 x 107,5 mm
Vikt
820 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (ALC-SH142)
  • Främre linsskydd (ALC-F77S)
  • Bakre linsskydd (ALC-R1EM)
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Porträtt med en ny dimension

Porträtt med en ny dimension

I G Master-serien används marknadens mest avancerade teknik som gör den hyllade prestandan hos G-objektiven från Sony ännu bättre. Den här modellen kombinerar G-objektivens vackra bokeh med imponerande upplösning. Det är ett enastående porträttobjektiv som kan dra full fördel av prestandapotentialen i dagens och framtidens kamerahus för högupplöst fotografering.

Enastående upplösning och bokeh

Enastående upplösning och bokeh

Motivet får imponerande dimensioner tack vare enastående upplösning även med den maximala bländaren på f1,4. Med vacker bokeh övergår sedan bakgrunden i en konstnärlig kuliss med naturliga färger och högdagrar. Den här sällsynta kombinationen är delvis ett resultat av den nya XA-elementtekniken och ger möjlighet till nya visuella uttryck.

Läs mer

Naturliga bilder utan overkliga färger

Naturliga bilder utan färgblödning

Kromatisk aberration kan försämra både upplösning och bokeh. Tre ED-glaselement (extra låg spridning) bidrar stort till objektivets enastående optiska prestanda. Axial kromatisk aberration motverkas samtidigt som både skärpa och den vackra, naturliga bokeheffekten maximeras.

Läs mer

Exakt autofokus med två sensorer

Exakt autofokus med två sensorer

Utöver den vanliga rotationssensorn används en andra sensor för att detektera fokuslinsgruppens position. Tack vare systemet med dubbla sensorer uppnås den oerhört exakta skärpeprecision som krävs för att till fullo utnyttja de högupplösta möjligheterna med avancerade kamerahus. RDSSM-motorn (Ring Drive Super Sonic wave Motor) ger nödvändig kraft och hastighet.

Läs mer

Fantastisk bokeh tack vare elva blad

Fantastisk bokeh tack vare elva blad

Den cirkelformade bländaren från Sony har vanligtvis upp till nio blad. Det här är det första α-objektivet med elva blad i en cirkelformad bländare. Det ger ännu snyggare och mjukare bokeh med naturliga högdagrar.

Läs mer

Illustration som förklarar Nano AR-beläggningens struktur

Utmärkt upplösning och kontrast

Den avancerade Nano AR-beläggningstekniken ger en yta med en jämn, exakt definierad nanostruktur som effektivt dämpar reflektioner som kan orsaka reflexer och skuggor. Skärpa, kontrast och övergripande bildkvalitet blir märkbart bättre. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Mångsidig skärpekontroll med enkel åtkomst

Mångsidig skärpekontroll med enkel åtkomst

Förmågan att snabbt reagera på föränderliga inspelningsförhållanden kan vara avgörande för att få en bra bild. Ett reglage för manuellt/automatiskt skärpeläge och en skärpeknapp är lätta att nå och ger mångsidig, proffsig kontroll för många olika motiv och miljöer.

Slå av klickstopp vid filminspelning

Slå av klickstopp vid filminspelning

Vid fotografering föredrar många den taktila respons de får med klickstopp på bländarringen, men vid filminspelning är det oftast bättre med mjuk och tyst hantering. Klickstoppen på objektivets bländarring kan enkelt slås på och av beroende på om du ska ta stillbilder eller spela in film.

Läs mer

Låsmekanism och bortkopplingsknapp för motljusskydd

Låsmekanism och bortkopplingsknapp för motljusskydd

En låsmekanism för motljusskyddet förhindrar att skyddet lossnar när kameran flyttas mellan olika platser. En bortkopplingsknapp gör det samtidigt enkelt att ta loss skyddet och sätta på det igen när det behövs.

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Förutom standardtätning mot damm och fukt har kontaktytan mellan objektiv och kamerahus tätats för ännu bättre skydd och tillförlitlighet i tuffa miljöer. Filma tryggt i lätt regn eller blåst.

Läs mer