FE 70-200MM F2.8 GM OSS

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL70200GM

Rek. Ca-pris

32 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
70–200 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
105–300 mm
LINSGRUPPER/ELEMENT
18/23
Bildvinkel (35 mm)
34°–12° 30 bågminuter
Visningsvinkel (APS-C)
23–8°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,96 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,25x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Ja
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
Ja
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
Ja

Storlek och vikt

Mått (D x L)
8,0 x 200 mm
Vikt
1 480 g (utan stativfäste)

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (ALC-SH145), främre linsskydd (ALC-F77S), bakre linsskydd (ALC-R1EM), väska, stativfäste
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Ett f2,8-telezoomobjektiv utan motstycke

Den mest avancerade tekniken som finns har tillämpats i G Master-serien. Tekniken är en finslipning av våra hyllade Sony G-objektivprestanda. I den här modellen kombineras finjusterad G-objektivbokeh med nya nivåer av upplösning i ett fantastiskt fast f2,8-telezoomobjektiv. Du får oöverträffad återgivning, svindlande AF och utomordentliga prestanda för bildstabilisering.

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Utmärkt detaljrikedom och bokeh i ett enda objektiv

Det här objektivet har specialutformats för att klara spatiala frekvenser med utmärkt kontrast. Objektivet har tre asfäriska element, däribland ett dubbelsidigt och ett nyutvecklat XA-element (extreme aspherical) med ytprecision på 0,01 mikron som kontrollerar aberration effektivt och ger häpnadsväckande upplösning och enastående bokeh.

Ta reda på mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Naturliga bilder utan färg som försämrar

Kromatisk aberration, som kan vara ett problem med teleobjektiv, minskas ordentligt via användningen av fyra ED-glaselement (extra låg spridning) och två Super ED-glaselement. Färgblödning är bannlyst, så att motivet går att föreviga med maximal skärpa.

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Fler förbättringar för exakt AF för film

Fokussystemets dubbla linjära motor sätter igång ”svängningar” för AF-kontrastdetektionssystemet när du filmar. En optisk design som effektivt minimerar brännviddsförändringar, och tyst mekanisk användning ökar skärpans prestanda som är perfekt för både filmer och stillbilder.

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Klassledande närbildsprestanda

Klassledande prestanda för närbilder med en minsta närgräns på 0,96 m och 0,25x maximal förstoring – perfekt för porträtt, bilder med telemakroobjektiv med mera. Förbättringarna består av ED-glaselement och en flytande fokusmekanism som styr aberrationen som kan vara problematisk vid närbilder.

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Snabb AF som har optimerats för stillbilder och video

Två tunga fokusgrupper vinklas snabbt och exakt tack vare separata motorer: en kraftfull RDSSM (Ring Drive Super Sonic wave Motor) för frontgruppen och en dubbel linjär motor för den bakre gruppen. Exaktare placering samverkar med återkoppling i realtid från flera positionssensorer som gör att AF-systemet kan användas med full kapacitet.

Läs mer

Utmärkt upplösning och kontrast

Utmärkt upplösning och kontrast

Den avancerade Nano AR-ytbeläggningen ger en yta med en jämn, exakt definierad nanostruktur som effektivt dämpar reflektioner som kan orsaka reflexer och skuggor. Det ger märkbart förbättrad skärpa, kontrast och övergripande bildkvalitet.(1. Nano AR-ytbeläggning/2. Glas/3. Överfört ljus)

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Hantering och tillförlitlighet som är perfekt ute på fältet

Med den stadiga konstruktionen med konstant objektivlängd under fokusering och zoomning får du utmärkt hantering i många olika fotosituationer. Du kan även använda skärpeknappen till att låsa skärpan när du fotograferar i läget kontinuerlig autofokus, och använda reglaget för begränsning av fokuseringsområde för att förinställa ett fokuseringsavstånd för maximal AF-hastighet.

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Fantastisk bokeh tack vare elva blad

Den cirkelformade bländaren från Sony har traditionellt haft upp till nio blad, men det här objektivet har elva blad. Det gör att bokehkvaliteten kan nå nya höjder av skönhet med naturliga högdagrar.

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Stabiliserad för skarpa bilder

Bildstabilisering med höga prestanda är inbyggt i objektivet, så att du får skarpa bilder av många olika motiv. Den tunga stabiliseringslinsen drivs av en linjär motor för snabb, exakt stabilisering. Bildstabilisering med fem vinklar är tillgängligt med kamerahus i α7-serien med inbyggd bildstabilisering.

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Även stabil vid panorering

SEL70200GM har växlingsbar MODE 2-stabilisering som gör att du kan använda bildstabilisering för panoramabilder, vilket ger ökad skärpa och effekt. Det här gör att du får ut mesta möjliga av det inbyggda bildstabiliseringssystemet i många olika fotosituationer.

Läs mer

Bild på FE 70–200 mm f2,8 GM OSS

Löstagbart roterande stativfäste

Med det här mångsidiga objektivstativet kan du snabbt ta bort kameran från stativet vid fotosituationer som kräver en snabb hantering för hand. Det finns också en vridmekanism som gör att du snabbt kan växla mellan stående eller liggande läge. En låsmekanism förhindrar oavsiktlig frånkoppling. 

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

En sluten damm- och fukttålig design och främre element med fluorbeläggning ger extra skydd för att garanterat kunna användas i svåra förhållanden.

Läs mer