PLANAR T* FE 50mm F1.4 ZA

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL50F14Z

Rek. Ca-pris

21 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
50 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
75 mm
Objektivgrupper/element
9/12
Bildvinkel (35 mm)
47°
Visningsvinkel (APS-C)
32°
Maximal bländare (F)
1,4
Minsta bländare (F)
16
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,45 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,15 x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Kompensationseffekt
– (på kamerahuset)
Typ av skydd
Blombladsform, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
83,5 x 108 mm
Vikt
778 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (ALC-SH143)
  • Främre linsskydd (ALC-F72S)
  • Bakre linsskydd (ALC-R1EM)
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Enastående upplösning och kontrast

Sofistikerad design med dubbel-gauss som innehåller två asfäriska element, inklusive ett AA-element (avancerad asfärisk lins), och har ett ED-glaselement (extra låg spridning) som reducerar fältkurvor och distorsion, har utmärkt upplösning i hela bilden och kontrast från den vidaste bländaren vid alla fokuseringsavstånd.

Läs mer

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

F1,4 ger mångsidig och snygg bokeh

Den stora f1,4-bländaren kan användas för att skapa bilder med kort skärpedjup och mjuk, vacker bokeh. Med en så här ljusstark största bländare går det även att fota/filma med kort slutartid i svagt ljus. Linsen kan förstås stängas för att skapa ett större skärpedjup när så krävs.

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Elva lameller för bokeh med naturliga högdagrar

Cirkelformade bländare från Sony har vanligtvis upp till nio lameller, men det här objektivet innehåller elva lameller, vilket tar bokehnivån till nya och snyggare höjder. Naturliga högdagrar i oskarpa områden förhöjer känslan överlag och ger även en större känsla av djup.

Läs mer

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Fantastiska färger och kontraster

ZEISS-objektiven är kända för sin enastående färgåtergivning och kontrast. ZEISS T*-ytbeläggning är en viktig bidragande faktor. Den minskar effektivt reflektioner som kan försämra den allmänna bildkvaliteten. Skuggor och reflexer minskas för bättre färgåtergivning och kontrast, vilket ger bilder med djup och tredimensionell känsla.

Läs mer

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Autofokus med stöd för hög upplösning

Fokussystemet sköts av ett RDSSM-ringmotorsystem (Ring Drive Super Sonic wave Motor) som med snabbhet och precision positionerar den tunga fokusgrupp som krävs för objektiv med stora bländare. Snabbt och precist fokus är av högsta vikt för att få den kapacitet som kameror med hög upplösning har, oavsett om du tar stillbilder eller filmar.

Läs mer

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Kontroll nära till hands

En fysisk bländarring ger intuitiv bländarkontroll. Med bländarklickknappen kan du aktivera eller avaktivera klickstoppet på bländarringen efter behov. Filmare vill ha klickningen AV medan fotografer ofta föredrar taktil klickrespons. Det finns även ett fotolägesreglage så att du enkelt kan välja mellan manuell skärpa/autofokus.

Läs mer

Bild på Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Tillförlitlig i tuffa förhållanden

En damm- och fukttålig design med försegling ger extra skydd och garanterad pålitlig användning under tuffa förhållanden. Säker användning i lätt regn eller blåsiga förhållanden.* *Även om designen är damm- och fukttålig kan vi inte garantera ett fullständigt skydd mot damm eller fukt.

Läs mer