FE 400 mm f2,8 GM OSS

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL400F28GM

Rek. Ca-pris

140 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
400
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
600
Objektivgrupper/element
17–23 *Inklusive ett filter
Bildvinkel (35 mm)
6°10 tum
Visningsvinkel (APS-C)
4°10 tum
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
2,7 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5 (fack)
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
SEL14TC
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
SEL20TC
Typ av skydd
Rundad form

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
158,1 x 359 mm (6-1/4 x 14-1/4 tum)
Vikt
2 895 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH155
  • Främre linsskydd: Medföljer
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Hårt fodral
  • Objektivrem
  • Väskrem
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Innovativt f2,8-superteleobjektiv i G Master-serien

Sony har applicerat sina mest avancerade tekniker i det här superteleobjektivet med stor bländare, vilket ger utomordentlig snabbhet, enastående G Master-upplösning och bokeh, samt professionell kontroll och tillförlitlighet. SEL400F28GM är dessutom ett oerhört lätt superteleobjektiv, som ger oöverträffad frihet vid användning utan stativ.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Med nya XD (extreme dynamic) Linear Motor uppnås extremt snabb, exakt och tyst autofokus

Nya XD Linear Motors i SEL400F28GM har större dragkraft och är effektivare än konventionella motorer. De utnyttjar hela kapaciteten hos de snabbt utvecklande kamerahusen. Den linjära motordesignen och komponenternas layout har gått igenom en rejäl förändring för att uppnå mycket större dragkraft. Två av de nya motorerna används i SEL400F28GM, vilket gör kameran fem gånger bättre på att spåra rörliga motiv. Det betyder att man kan utnyttja hela kapaciteten hos avancerade kamerahus för att ta perfekta bilder på de mest dynamiska sporterna eller djuren. XD-motorerna stöds ytterligare av nya algoritmer som är utvecklade särskilt för dem, vilket avsevärt förbättrar motorernas respons på kontrollsignaler och minskar fördröjning och instabilitet som kan uppstå när man använder en fokuslinsgrupp med stor bländare för tyst användning utan vibrationer. 

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Enastående G Master-upplösning

Alla objektiv i G Master-serien har utformats för att uppfylla extremt höga krav. De ger enastående kontrast vid höga rumsliga frekvenser ända ut i kanterna på bilden. Den optiska designen inkluderar tre fluoritelement som hjälper till att motverka axial färgblödning, som annars ofta är ett problem i objektiv med stor bländare, samt lateral färgblödning som kan minska upplösningen i kanterna på bilden. Färgblödning motverkas effektivt, vilket ger högkvalitativa bilder som framhäver detaljerna hos de allra minsta motiven.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Naturlig och vacker G Master-bokeh

Förutom den exakta kontrollen av den sfäriska aberrationen i utformningsstadiet har varje lins testats och justerats under tillverkningen för att uppnå högsta möjliga bokeh-kvalitet. En cirkelformad bländare med elva lameller tillför ytterligare till den jämna, cirkulära bokeh-effekten. Med SEL400F28GM kan du få ett lika smalt skärpedjup som med ett 400 mm f2,8-objektiv för att skapa bilder med djup, ofokuserad bakgrund.

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

1,4x- och 2,0x-telekonverterare kan användas, med hög bildkvalitet och snabb autofokus

Det är möjligt att använda 1,4x- och 2,0x-telekonverterare, vilket ger en brännvidd på upp till 800 mm (likställt med 1 200 mm på APS-C-kamerahus) med en bländare med max f5,6. När dessa telekonverterare används får du enastående bildkvalitet och snabb, exakt AF-funktion, så att den höga bildkvaliteten som G Master-objektiven är kända för inte kompromissas.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Minskar reflexer för skarpa bilder med höga kontraster

Nano AR-beläggningen som har utvecklats av Sony har applicerats inuti objektivet för att minska reflektioner som kan leda till reflexer och skuggor. Detta förbättrar bildens skärpa och kontraster avsevärt. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Väger endast 2 895 gram

Det här objektivet är otroligt lätt tack vare en innovativ optisk design med tre fluoritelement och färre element framtill i objektivhuset. Något annat som minskar vikten är att vi har använt komponenter med magnesiumlegering i objektivhuset. SEL400F28GM väger bara 2 895 gram, vilket gör den lätt att ta med sig och fotografera med utan stativ – något som aktiva fotografer kommer att uppskatta. Flera tester och utvärderingar utförda av professionella fotografer har resulterat i ett objektiv som inte är tungt framtill, vilket leder till att tröghet på grund av dålig rotation har minskat med cirka 50 % jämfört med SAL500F40G. Du kommer garanterat uppleva snabbare och mer exakt panorering oavsett om du fotograferar utan stativ eller med ett enbensstativ. 

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Eftersom det är damm- och fukttåligt kan det användas under svåra förhållanden

Objektivet är damm- och fukttåligt, så att det kan användas utomhus under svåra förhållanden.

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Frikostig användning av magnesiumlegering

Objektivhuset, stativfästet och inre komponenter har fått en tålig magnesiumlegering. Det ger den hållbarhet som krävs för professionell fotografering samtidigt som objektivet inte blir för tungt.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Fluorbeläggning på det främre elementet

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att smuts och fingeravtryck fastnar och gör det lättare att torka av smuts och fingeravtryck som ändå fastnat på linsytan.

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Tåligt och lätt motljusskydd i kolfiber

Det medföljande motljusskyddet är tillverkat i tåligt, lätt kolfiber och har ljusabsorberande material inuti för optimal ljuskontroll.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Starkare och mer tillförlitligt stativfäste

Stativfästet har fått fler skruvar för att objektivet ska sitta bättre och klara av professionell användning.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Hård väska medföljer

En hård väska medföljer, så att du kan skydda objektivet från stötar och vibrationer vid transport.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Kontinuerlig DMF

När FULL TIME DMF är inställd på ON aktiveras manuell skärpa genom att vrida på skärperingen, även när man filmar i AF-C-läge. När AF gör att fokus skiftar till ett annat motiv samtidigt som du filmar kan skärperingen användas för att fokus snabbt ska komma tillbaka till önskat motiv. Om man vill finjustera skärpan manuellt efter att autofokus har använts kan man stänga av skärpefunktionen på kamerans slutarknapp och tilldela AF till en annan knapp. Då blir det enklare att använda skärperingen för att ställa in slutgiltig skärpa efter att autofokus har ställt in skärpan. Det kan också vara användbart att direkt byta till manuell skärpa när man behöver fokusera utanför ett begränsat fokusområde.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Inbyggd optisk bildstabilisering med nya läge 3

Objektivet har inbyggd optisk bildstabilisering som gör det enklare att ta skarpa bilder vid fotografering utan stativ. Förutom läge 2-inställningen för panorering har SEL400F28GM ett nytt läge 3 med en avancerad algoritm som gör det enklare att placera bilden när man följer rörliga motiv. Läge 3 ger optimal stabilisering för att spåra och filma dynamiska och oförutsägbara sporthändelser. Om du använder SEL400F28GM med ett α-kamerahus som har inbyggd bildstabilisering blir bildstabilisering i fem vinklar tillgängligt.

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Linear Response MF

Skärperingen har Linear Response MF som ger responsiv manuell skärpekontroll. Skärpan ändras linjärt när du vrider på skärperingen, vilket ger dig den omedelbara kontroll du behöver för snabb och korrekt manuell fokusering.

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Fyra olika anpassningsbara skärpeknappar

Det finns fyra olika skärpeknappar på objektivhuset för enkel åtkomst i alla inspelningsförhållanden. Du kan anpassa skärpeknapparna via en meny och tilldela knapparna olika funktioner som till exempel ögonautofokus

Läs mer

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Nu med funktionsring

SEL400F28GM har en ny funktionsring med vilken du kan välja PRESET (förinställd skärpa) och FUNCTION. Funktioner som Power Focus kan tilldelas till FUNCTION-läget via en meny. 

Power Focus

När knappen för funktionsringen är inställd på FUNCTION och funktionsringen roteras kan du smidigt ändra fokus i en hastighet som beror på rotationen av funktionsringen. Det gör att du mjukt kan skifta fokus när du filmar.

Förinställd skärpa

SET-knappen används som standard för att memorera önskat fokusområde. Om lägesknappen sedan ställs in på PRESET kan man ställa in skärpan på det memorerade området genom att rotera funktionsringen åt något håll. Den här funktionen kan med fördel användas när man filmar sporter eller andra explosiva skeenden. Då kan man ställa in skärpan i förväg och sedan direkt ta fram den inställningen för att fånga det avgörande ögonblicket. Funktionen kan användas oavsett om man filmar med AF eller MF och kan fokusera utanför ett begränsat fokuseringsområde.

Välj mellan APS-C och fullformat

När knappen för funktionsringen är inställd på FUNCTION kan funktionsringen roteras för att växla mellan APS-C och fullformat. 

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Fack för filter

SEL400F28GM har ett filterfack som rymmer ø 40,5 mm ND-filter och andra typer av filter, samt det cirkulära polariserande filtret VF-DCPL1. Det polariserande filtret VF-DCPL1 kan roteras när det sitter i objektivet för att uppnå önskad polarisering.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Mångsidigt och tåligt stativfäste

Stativfästet har lager som gör att objektivet hålls fast ordentligt och enkelt kan roteras. Fästet har också klickstopp vid 90 grader samt en knapp med vilken du kan aktivera eller inaktivera klickstoppen efter behov. När klickstoppen är aktiverade kan du enkelt skifta mellan horisontell och vertikal vinkel. Om du vill kunna rotera objektivet utan motstånd kan du inaktivera klickstoppen.

Bild på FE 400 mm f2,8 GM OSS

Begr. fokuseringsområde

Med knappen för begränsning av fokuseringsområde kan du välja ett begränsat fokusområde när snabbast möjliga fokusering krävs. Det finns tre olika inställningar: FULL, 7 m–2,7 m och ∞–7 m.

Läs mer