Produktbild
Produktbild
Produktbild
Produktbild
Produktbild
Produktbild
Produktbild
Liten, lätt och fullformat

Den senaste mekaniska och optiska tekniken producerar fullformatprestanda i världens lättaste och mest kompakta standardzoomobjektiv. Även om FE 28–60 mm f4-5,6 är utformat för att kunna bäras i väskan för daglig användning har det en brännvidd på 28–60 mm för att utöka dina möjligheter i fullformat.

Kompakt standardzoomobjektiv med fullformatsprestanda
Fotogalleri av FE 28–60 mm f4–5,6
Exempelbild
Världens minsta och lättaste fullformatskompatibla zoomobjektiv

FE 28–60 mm F4–5,6 ger både bildkvalitet i fullformat och ett världsledande lätt format (167 g) med utmärkt mekanik och optisk design samt smidig indragande konstruktion och tre asfäriska objektivelement. Det här är det optimala objektivet för kompakta fullformatskameror med E-fattning – perfekt för ögonblicksbilder, resor och vlogging – en smidig, bärbar lösning för högkvalitativa bilder.

Exempelbild
Standardzoomobjektiv med heltäckande fullformatsupplösning

FE 28–60 mm F4–5,6 har tre asfäriska objektivelement, vilket ger de optiska prestanda och den höga upplösning över hela bilden som krävs för fullformatsbilder. Objektivelementens precisa form minimerar aberrationer och distortion. 

Exempelbild
Perfekt brännvidd och närbildskapacitet

Fånga en rad olika vardagsögonblick tack vare det flexibla fokuseringsområdet. Med en minsta närgräns på bara 0,3 m (tele 0,45 m) kan du ta riktigt bra närbilder på mat och växter. Det kompakta formatet gör detta till det optimala verktyget för allt från bordsbilder till vloggar med fullformatskvalitet.

Exempelbild
Drivsystem med linjär motor får sin max. AF-kapacitet från senaste fullformatskameror

En linjär motor från Sony ger snabbt och exakt fokus och tyst drift för både video och stillbilder. Tillsammans med en fullformatkamera av senaste modell får du ett system som fångar snabba rörliga motiv med AF-funktioner som realtidsspårning och ögonautofokus i realtid.

Illustration som beskriver den damm- och fukttåliga designen
Damm- och fukttåligt format

Det kompakta, lätta formatet är dessutom damm- och fukttåligt, vilket gör att du kan filma och fotografera med lätthet och tillförlitlighet i alla slags situationer och förhållanden.

Bild av objektivets uppbyggnad
Objektivkonfiguration

Imponerande optiska prestanda för kameror från Sony, precisionsutformade för flexibilitet och tillförlitlighet i en mängd olika tillämpningar.

[1] Asfäriskt objektiv

MTF (Modulation Transfer Function) på SEL2860
MTF-tabell

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hur väl ett objektiv kan återge fina detaljer utifrån hur stor kontrast som uppstår mellan täta linjer.

[1] Kontrast (%)  [2] Avstånd från objektivets optiska mitt (mm)  [3] Vid 28 mm/största bländare  [4] Vid 28 mm/F8-bländare  [5] Vid 60 mm/största bländare  [6] Vid 60 mm/F8-bländare  [7] Rumslig frekvens  [8] 10 linjepar/mm  [9] 30 linjepar/mm  [10] Radiella värden  [11] Tangentiella värden

Objektivkontroller

1. Skärpering/2. Zoomring

FE 28–60 mm f4–5,6-kompatibilitet

Följ länken nedan för information om kompatibilitet för objektiv/kamerahus.

Specifikationer och funktioner

  • Världens minsta och lättaste standardzoomobjektiv för fullformat

  • Standardzoomobjektiv för fullformat med hög bildkvalitet

  • Höga, tysta AF-prestanda med linjär motor

  • Damm- och fukttålig modell

  • Bländare med sju lameller för naturlig bokeh

Närgräns
Vidvinkel 0,3 m, telefoto 0,45 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5
Vikt
167 g

Vad innehåller förpackningen

Främre linsskydd: ALC-F405S, Bakre linsskydd: ALC-R1EM, Fodral: –

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger