FE 24mm F1.4 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL24F14GM

Rek. Ca-pris

17 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
24
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
36
LINSGRUPPER/ELEMENT
10–13
Bildvinkel (35 mm)
84゚
Visningsvinkel (APS-C)
61゚
Maximal bländare (F)
1,4
Minsta bländare (F)
16
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,24 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,17
Filterdiameter (mm)
67
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Typ av skydd
Blombladsform, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
75,4 x 92,4 mm (3 x 3-3/4 tum)
Vikt
445 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH154
  • Främre linsskydd: ALC-F67S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Häpnadsväckande f1,4-upplösning i ett anpassningsbart, fast objektiv

Objektivet G Master har en mängd tekniska fördelar som ger konsekvent hög upplösning och mjuk, naturlig bokeh även när bländaren är inställd på det högsta värdet f1,4. Objektivet är både kompakt och lättast i klassen, vilket gör det mycket användbart med E-fattningar. Det har också snabb, exakt AF samt hög kontroll och pålitlighet som gör det till ett utmärkt val för professionella fotografer.

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Utmärkt upplösning från hörn till hörn

Två XA-element (eXtreme Aspherical) i en optisk design som uppfyller G Master-kraven innebär hög upplösning över hela bildytan. Objektivet har även tre ED-glaselement (extra låg spridning) som effektivt minskar den kromatiska aberrationen. Den innovativa optiska designen minimerar reflexer i sagittalplanet så att ljuskällor återges exakt.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

ED-glaselement motverkar färgaberration

Tre glaselement med extra låg spridning placerade i objektivets optiska väg minimerar axial och lateral färgblödning så att hela bilden får optimal skärpa.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Avancerad optisk design återger effektivt punktkällor

Avancerad optisk design med två XA-element motverkar reflexer i sagittalplanet, ett vanligt avbildningsfel i objektiv med stora bländare. Sagittalreflexer är ett fenomen som resulterar i onaturlig spridning av punktljuskällor som liknar ett par fågelvingar. Fenomenet syns tydligast i kanterna på bilden. Naturlig återgivning av punktkällor är särskilt viktigt när man fotograferar till exempel en stjärnhimmel eller en stad på natten.

Läs mer

Illustration som förklarar Nano AR-beläggningens struktur

Nano AR-beläggning motverkar reflexer

Vår Nano AR-ytbeläggning minskar effektivt interna ljusreflexer som kan skapa reflexer och skuggor. På så sätt skapas optimal kontrast och klarhet under de allra flesta förhållanden. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Kompakt och lätt design

En ny optisk design gör objektivet mindre eftersom två XA-element används varav ett används som främre element, som oftast är det största i ett objektiv. Tillsammans med ett DDSSM-fokuselement skapar dessa beståndsdelar ett otroligt lätt objektiv på bara 445 gram. Objektivets storlek och vikt gör att det passar perfekt till kompakta E-fattningar, vilket ger massor av fotograferingsmöjligheter.

Bild på FE 24mm F1.4 GM

11 blad för snyggare bokeh

Objektivets bländarmekanism har 11 lameller, som det oftast är i α-objektiv, och bländaren är nästan perfekt cirkelformad även när objektivet stängs med upp till ett eller två stopp. Det gör att det är enkelt att uppnå en vacker, rund bokeheffekt. Detta skapar en mjuk, suddig bakgrundsbokeh som verkligen framhäver motivet.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Kraftfullt DDSSM med ny utformning som är optimerad för objektivet

Ett nytt kraftfullt DDSSM-fokussystem (Direct Drive SSM) gör objektivet mindre och lättare, men har samtidigt tre gånger större dragkraft än tidigare system. Det nya DDSSM-systemet ger snabbare, tystare och mer exakt autofokus som du kan utnyttja för att skapa fantastiska stillbilder och filmer.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Slå av klickstopp vid filminspelning

Med en bländarring kan man snabbt ändra bländarstorlek, både vid fotografering och filmning. Objektivet har en ON/OFF-knapp med vilken du kan aktivera eller inaktivera bländarringens klickstopp. När klickstoppen är aktiverade får du taktil feedback som kan göra det lättare att uppskatta hur mycket bländarringen har justerats. Därför är det bra att aktivera klickstoppen när du ska fotografera. Om klickstoppen är inaktiverade rör sig bländarringen mjukt och tyst, vilket ger sömlös kontroll när du filmar.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Smidig, mångsidig hantering

Skärpeknappen kan anpassas via en meny. Användaren kan enkelt komma åt extra funktioner som har tilldelats skärpeknappen, till exempel rutnät om man vill kontrollera kompositionen på landskapsbilder eller vitbalans om man vill justera vitbalansen för att matcha ljusförhållandena eller skapa en viss stämning.

Läs mer

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Fokusringen är tillverkad i ett gummimaterial som gör den enkel att använda även i låga temperaturer. En låsknapp för motljusskyddet hindrar att det lossnar under transport, och objektivet är damm- och fukttåligt så att det ska kunna användas utomhus utan problem.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Mångsidig skärpekontroll med enkel åtkomst

Med skärpelägesknappen kan du enkelt byta mellan autofokus och manuell fokus.

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Främre element med fluorbeläggning

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som motverkar fingeravtryck, damm, vatten, olja och lera. Beläggningen gör det också enkelt att rengöra elementet om det skulle bli smutsigt.

Läs mer

Bild på FE 24mm F1.4 GM

Snabb svarstid och linjär skärpekontroll

Skärperingen har Linear Response MF som ger responsiv manuell skärpekontroll. Skärpan ändras linjärt när du vrider på skärperingen, vilket ger användaren den omedelbara kontroll som behövs för snabb och korrekt manuell fokusering.

Läs mer