FE 24–70 mm f2,8 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL2470GM

Rek. Ca-pris

24 500,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
24–70 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
36–105 mm
Objektivgrupper/element
13/18
Bildvinkel (35 mm)
84°–34°
Visningsvinkel (APS-C)
61°–23°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,38 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,24 x
Filterdiameter (mm)
82 mm

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
87,6 x 136 mm
Vikt
886 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (ALC-SH141)
  • Främre linsskydd (ALC-F82S)
  • Bakre linsskydd (ALC-R1EM)
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Den nya tidens standardzoomprestanda

Kompromisslös design och teknik ger ett fast f2,8-zoomobjektiv som kan dra full fördel av prestandapotentialen i dagens och framtidens kamerahus för högupplöst fotografering. Det här oslagbara standardzoomobjektivet har en brännvidd på 24–70 mm och är ett idealiskt val när bästa möjliga bildkvalitet krävs för porträtt, miljöer, ögonblicksbilder med mera.

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Enastående upplösning och bokeh

Ett nyutvecklat XA-objektivelement (extreme aspherical) med fantastisk ytprecision ger suverän upplösning över hela bilden och detaljrikedom i hela zoomintervallet. Det bidrar också till att uppnå jämn och mjuk bokeh som kan fungera som ett oerhört uttrycksfullt verktyg i en rad situationer.

Läs mer

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Naturlig återgivning och färg

Ett ED-glaselement (extra låg spridning) och ett Super ED-glaselement i en optisk modell som har utformats enligt högsta standard bidrar till verklighetstrogna, naturliga bilder utan onaturlig färgsättning genom att förebygga axial och lateral kromatisk aberration och maximera upplösningen, vilket ger imponerande struktur och detaljrikedom. 

Läs mer

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Ljusstarkt och snabbt f2,8 vid alla brännvidder

En fast maximal bländare på f2,8 gör det enkelt att behålla samma exponeringsinställningar genom hela zoomintervallet för hög kapacitet även vid svagt ljus och snabb action. Bildkvaliteten är alltid lika fantastisk oavsett bländare och brännvidd

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Blixtsnabb precisionsskärpa

Förutom positionering av objektiv med stor bländare med mycket hög precision för exakt fokusering minimerar DDSSM-systemet (Direct Drive Super Sonic wave Motor) oönskade rörelser medan ett avancerat kontrollsystem och sofistikerade algoritmer gör autofokusfunktionen snabbare. DDSSM är även mjuk och tyst, och passar därför utmärkt för både film och stillbilder.

Läs mer

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Niobladig bländare förhöjer vacker bokeh

Objektivet ger en mycket vacker bokeh som förhöjs av en niobladig cirkelformad bländare som inte bara bidrar till mjukhet utan även till naturliga högdagrar.

Läs mer

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Utmärkt upplösning och kontrast

Nano AR-beläggningen från Sony dämpar ytreflektioner som kan orsaka skuggor och reflexer, särskilt vid fotografering i motljus. Resultatet är genomgående hög kontrast och skärpa med djup svärta i en mängd olika situationer. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Mångsidig skärpekontroll med enkel åtkomst

Förmågan att snabbt reagera på föränderliga inspelningsförhållanden kan vara avgörande för att få en bra bild. Ett reglage för manuellt/automatiskt skärpeläge och en skärpeknapp är lätta att nå och ger mångsidig, proffsig kontroll för många olika motiv och miljöer. 

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Bättre bärbarhet med zoomlås

Zoomobjektiv kan ibland dras ut av sin egen vikt under transport. Det kan upplevas som störande och ökar även risken för skador. Ett zoomlås är ett enkelt och säkert sätt att låsa zoommekanismen för säker och praktisk transport.

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Låsmekanism och bortkopplingsknapp för motljusskydd

En låsmekanism för motljusskyddet förhindrar att skyddet lossnar när kameran flyttas mellan olika platser. En bortkopplingsknapp gör det samtidigt lätt att ta loss skyddet och sätta på det igen när det behövs.

Bild på FE 24–70 mm f2,8 GM

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Objektivet är omsorgsfullt tätat mot damm och fukt för högsta möjliga skydd och tillförlitlighet i tuffa miljöer. Filma tryggt i lätt regn eller blåst.

Läs mer