E 16–55 MM f2,8 G

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL1655G

Rek. Ca-pris

15 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
APS-C
Brännvidd (mm)
16–55
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
24–82,5
Objektivgrupper/element
12–17
Bildvinkel (35 mm)
-
Visningsvinkel (APS-C)
83°–29°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,33 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,2
Filterdiameter (mm)
67
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
73 x 100 mm
Vikt
494 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH161
  • Främre linsskydd: ALC-F67S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Mjuk väska
Placeholder

Funktioner

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Snabb, konstant f2,8-zoom

Vår första 16–55 mm (motsvarande 24–82,5 mm fullformat) APS-C-zoom med en konstant f2,8-bländare är kompakt och ger sådan prestanda som det anstår G-objektivsserien. En ny optisk design ger utmärkt upplösning från hörn till hörn, och vacker bokeh är tillgänglig vid behov. Den är kompakt, lätt och perfekt för ett stort urval av motiv.

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Utmärkt G-objektivsupplösning

Två AA-element (avancerade asfäriska) och två asfäriska element dämpar aberrationen och ger enastående G-objektivsupplösning från hörn till hörn, och tre ED-glaselement (extra låg spridning) minimerar färgblödningen. Du får skarpa, tydliga detaljer och naturliga färger i hela zoomintervallet på alla fokusavstånd.

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Jämn, vacker bokeh

Sfärisk aberration har en stor effekt på bokehkvaliteten, och den kontrolleras exakt för att ge jämn, snygg bokeh i oskarpa områden. Den 9-bladiga, cirkelformade bländaren bidrar till objektivets vackra bokeh. Tydliga, skarpa detaljer kontrasterar med läcker bakgrundsbokeh och ger ett imponerande bildmaterial.

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Skarp kontrast

Vår egen Nano AR-beläggning skapar en exakt, regelbunden nanostruktur på objektivytan som inte stör ljustransmissionen. Samtidigt dämpas reflektioner som kan orsaka reflexer och skuggor. De interna reflektionerna minskas till ett absolut minimum, vilket ger enastående skärpa och kontrast. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Kompakt, lätt och ljus

Optimerad mekanisk och optisk design ger en vikt på bara 494 g i ett kompakt, konstant f2,8 16–55 mm-objektiv med zoom (motsvarande 24–82,5 mm fullformat). Objektivet är perfekt för allt från porträtt till vardagens ögonblicksbilder, och med de kompakta husen med E-fattning skapas ett mycket mobilt, hanterbart system för ett brett urval av fotografiska tillämpningar.

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Snabb, exakt AF och spårning

Samma typ av avancerad linjär XD-motor (eXtreme Dynamic) som används i G Master Series-objektiven används i detta objektiv. Den linjära XD-motorn utnyttjar kamerahusets hastighetspotential fullt ut och fokuserar på och spårar även motiv som rör sig snabbt med enastående hastighet och precision. 

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Anpassningsbar skärpeknapp

En skärpeknapp är praktiskt placerad på objektivhuset och ger enkel skärpekontroll. Knappen kan anpassas via en kamerameny där det även går att tilldela andra funktioner, bl.a. val av höger/vänster öga.

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Knapp för skärpeläge

En skärpelägesknapp för att snabbt kunna växla mellan autofokus och manuell skärpa kan vara en stor fördel vid fotografering av motiv eller situationer som kräver finjustering av manuell skärpa.

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Linear Response MF

Vår funktion Linear Response MF säkerställer att skärperingen svarar snabbt och linjärt på subtil kontroll när du använder manuell skärpa. Kontrollerna svarar omedelbart och exakt – så fort du vrider på skärperingen ändras skärpan.

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Damm- och fukttålig

Objektivet är damm- och fukttåligt, så att det kan användas utomhus under utmanande förhållanden.

Läs mer

Bild på E 16–55 mm f2,8 G

Främre element med fluorbeläggning

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att vatten, olja och annat fastnar på objektivet. Och även om smuts eller fingeravtryck skulle fastna på objektivet gör fluorbeläggningen att det är lätt att torka av det.

Läs mer