FE 16-35mm F2.8 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL1635GM

Rek. Ca-pris

29 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
16–35
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
24–52,5
LINSGRUPPER/ELEMENT
13–16
Bildvinkel (35 mm)
107゚–63゚
Visningsvinkel (APS-C)
83°–44°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,28 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,19
Filterdiameter (mm)
82
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
88,5 x 121,6 mm
Vikt
680 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH149
  • Främre linsskydd: ALC-F82S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Snabbt, högupplöst f2,8 16–35 mm zoomobjektiv

Det första zoomobjektivet med vidvinkel i G Master-serien ger dig fördelen av de senaste, och de framtida, kamerornas potential när det gäller hög upplösning. De mest avancerade optiska och mekaniska teknikerna från Sony har sammanförts för att ge bästa återgivning och skärpa.

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Hög upplösning från hörn till hörn

Överlägsen optisk design ger extremt hög upplösning och kontrast. Landskap, arkitektur, interiörer och andra större motiv avbildas med enastående skärpa från hörn till hörn. Asfäriska element minimerar distorsion och ED-glaselement (Extra-low Dispersion) kontrollerar effektivt färgblödningen.

Läs mer

Illustration som förklarar Nano AR-beläggningens struktur

Skärpa och kontrast i alla ljusförhållanden

Den egenutvecklade Nano AR-beläggningen från Sony motverkar reflektioner som kan orsaka blänk och skuggor i motljus och andra besvärliga ljusförhållanden. Det ger dina foton genomgående hög kontrast och skärpa. Avsaknaden av reflexer i en rad olika vinklar med infallande ljus ger ökad flexibilitet när det gäller inramning och komposition, särskilt vid vidvinkelläge. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Upplösning och bokeh som tagits till nya höjder

Objektivet har två Sony XA-element (extreme aspherical) med en ytprecision på 0,01 micron. Den distorsion som brukar uppstå i zoomobjektiv med vidvinkel kontrolleras noggrant, liksom astigmatism och fältkurvor. Icke önskvärd ringformad bokeh tas effektivt bort genom XA-elementen (extreme aspherical) så att även områden utanför fokus får en mjuk, vacker bokeh.

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Vacker bakgrundsbokeh

Närbilder med f2,8-inställning kan ge fantastisk bakgrundsbokeh. Använd det för att ta porträtt, till exempel med dynamiska, måleriska bakgrunder med mjuk, uttrycksfull bokeh som får motivet att framträda tydligt.

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Optimal upplösning vid alla brännvidder

Jämn, hög upplösning från oändligt avstånd ned till minsta fokuseringsavstånd. Objektivet har en flytande fokusmekanism med två objektivgrupper som drivs oberoende. Systemet minskar all slags aberration till miniminivå och ger därför en skarp, högupplöst återgivning av allt ifrån oändligt fokusavstånd för landskap ända ner till minsta fokuseringsavstånd för porträtt och liknande motiv.

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Snabb och precis autofokus

I två DDSSM-system (Direct Drive SSM) används en piezoelektrisk originalmotor från Sony som direkt driver två fokusgrupper i en flytande fokuskonfiguration. Fokusgrupperna är positionerade med hög precision för högsta möjliga skärpa. DDSSM är också tystgående vilket är perfekt både när du filmar och tar stillbilder.

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Lätt och kompakt för bästa rörlighet

Mindre storlek och lägre vikt utan att ge avkall på den överlägsna optiska prestandan. Objektivet passar perfekt för kompakta kameror med E-fattning. Den har ett bärbart, lätthanterligt system som är enkelt att ta med på vandringar eller fotoutflykter i bergen.

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

11 blad för snyggare bokeh

Den cirkelformade originalbländaren med 11 blad från Sony ger en ännu bättre bokeh. Designen och materialvalet har setts över för att bibehålla den runda formen och standarden för cirkularitet har noga uppfyllts för att du ska få en så vacker bokeh som möjligt.

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Smidig, mångsidig hantering

En skärpeknapp, manuell skärpering, AF/MF-kontroll och andra kontrollenheter ger en mångsidig hantering. Skärpeknappen kan anpassas via en kamerameny som innehåller en rad funktioner som kan tilldelas knappen för att passa användarens behov.

Läs mer

Bild på FE 16-35mm F2.8 GM

Främre element med fluorbeläggning

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att smuts och fingeravtryck fastnar och gör det lättare att torka av smuts och fingeravtryck som ändå fastnat på linsytan.

Läs mer

Illustration som beskriver den damm- och fukttåliga designen

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Objektivets totala utformning är både damm- och fukttålig för att ge extra skydd när objektivet används under tuffa förhållanden. Fotografera obehindrat i lätt regn eller blåst.

Läs mer