FE 135mm F1.8 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL135F18GM

Rek. Ca-pris

23 500,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
135
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
202,5
Objektivgrupper/element
10–13
Bildvinkel (35 mm)
18 ゚
Visningsvinkel (APS-C)
12 ゚
Maximal bländare (F)
1,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,7 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,25
Filterdiameter (mm)
82
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
Inkompatibel
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
Inkompatibel
Typ av skydd
Rund form, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
89,5 x 127 mm (3–5/8 x 5 tum)
Vikt
950 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH156
  • Främre linsskydd: ALC-F82S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Fast f1,8 135 mm-objektiv med enastående upplösning, bokeh och AF

Det här fasta teleobjektivet har tagits fram med hjälp av den mest avancerade optiska tekniken från Sony och ger enastående upplösning, även vid f1,8 – och dessutom med den enastående bokeh som är ett kännetecken för G Master-serien.

Bild på FE 135mm F1.8 GM

XA- and Super ED-element ger hög upplösning, även vid f1,8

I den avancerade optiska konstruktionen används XA- (extreme aspherical), Super ED-glas- (extra låg spridning) och ED-glas-element med precision för att korrigera aberration. Med hjälp av aberrationskorrigeringarna säkerställer det flytande fokussystemet högsta möjliga upplösning genom hela bilden och för objektivets hela fokuseringsområde.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Kraftig, vacker, naturlig bokeh

XA-elementens mycket höga ytprecision, den exakta kontrollen av sfärisk aberration i både utformnings- och tillverkningsstadiet och en cirkelformad bländare med elva lameller bildar tillsammans en jämn och elegant G Master-bokeh som maximerar den kreativa potentialen som det smala skärpedjupet i 135 mm f1,8-objektivet ger.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

ED-glaselement motverkar färgaberration

Ett Super ED-glaselement och ett ED-glaselement sitter strategiskt placerade för att kompensera för axial färgblödning, som ofta är ett problem i teleobjektiv med stor bländare. Det ger en imponerande skärpa. Den här konfigurationen förbättrar inte bara upplösningen, den minskar också kantfärgning som kan uppstå i bakgrunds- och förgrundsbokeh.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Nano AR-beläggning motverkar reflexer

Nano AR-ytbeläggningen från Sony minskar effektivt interna ljusreflexer som kan skapa reflexer och skuggor. På så sätt skapas optimal kontrast och klarhet under de allra flesta förhållanden. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Två linjära XD-motorer framtill och baktill ger snabb, exakt och tyst AF

De innovativa linjära XD-motorerna (extreme dynamic) från Sony är också viktiga, eftersom de gör det möjligt att behålla fokus på rörliga motiv, människor som uppträder på scen eller andra liknande dynamiska motiv med imponerande hastighet, precision och tillförlitlighet, medan de samtidigt ger tyst AF-kontroll med svaga vibrationer.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Tålig, lätt magnesiumlegering

Objektivhusets hölje är tillverkat av hållbar, lätt magnesiumlegering. Den lätta legeringen påverkar inte kamerans vikt nämnvärt, men dess hårdhet ger optimal optisk precision och tillförlitlighet.

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Eftersom det är damm- och fukttåligt kan det användas under svåra förhållanden

Damm- och fukttålig design ger det skydd som behövs för användning under tuffa utomhusförhållanden.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Snabb svarstid och linjär skärpekontroll

Skärperingen har Linear Response MF, som ger precis kontroll och snabb respons när skärpan ställs in manuellt på foton och filmer. Skärpan svarar linjärt på skärperingens rotation så att kameran följer användarens inmatningar på ett sätt som liknar mekaniska kopplingssystem.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Anpassningsbara skärpeknappar på sidan och ovansidan

Objektivet har anpassningsbara skärpeknappar på sidan och ovansidan för enkel åtkomst och behändig kontroll vid fotografering i horisontell, vertikal eller någon annan vinkel. AF och andra funktioner kan tilldelas till skärpeknapparna efter behov.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Begr. fokuseringsområde

En knapp för begränsning av fokuseringsområde (∞ ~ 1,5 m/2 m ~ 0,7 m) gör att man kan begränsa AF till ett förbestämt område för att maximera AF-hastigheten och förhindra att kameran fokuserar på oönskade motiv. Inställningen Far (långt bort) (∞ ~ 1,5 m) fungerar bra för porträtt medan Near (nära) (2 m ~ 0,7 m) är perfekt för närbilder på ansikten eller extrema närbilder på detaljer

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Främre element med fluorbeläggning

Objektivets främre yta har en fluorbeläggning som skyddar objektivet mot fingeravtryck, damm, vatten, olja och andra ämnen. Om objektivet ändå blir smutsigt är det lätt att rengöra.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Slå av klickstopp vid filminspelning

Med en bländarring kan man snabbt ändra bländarstorlek, både vid fotografering och filmning. Med bländarklickknappen kan du aktivera eller inaktivera bländarringens klickstopp. När klickstoppen är aktiverade får du taktil feedback som kan göra det lättare att uppskatta hur mycket bländarringen har justerats. Därför är det bra att aktivera klickstoppen när du ska fotografera. Om klickstoppen är inaktiverade rör sig bländarringen mjukt och tyst, vilket ger sömlös kontroll när du filmar.

Läs mer

Bild på FE 135mm F1.8 GM

Mångsidig skärpekontroll med enkel åtkomst

Med skärpelägesknappen kan du snabbt byta mellan autofokus och manuell fokus, så att du alltid får en jämn, oavbruten kamerarörelse.