ÖVERTRÄFFA VERKLIGHETEN

Sann 4K-skönhet i varje bild
Inte bara 4K – utan 4K från Sony

Med tv-apparaterna från Sony blir allt du tittar på skarpare. Varje detalj förbättras och bruset reduceras så att bilderna blir otroligt verklighetstrogna.

Inte bara 4K – utan 4K från Sony
VANLIG
Inte bara 4K – utan 4K från Sony
4K PROCESSOR X1™/4K HDR PROCESSOR X1/4K PROCESSOR X1™ EXTREME
Mer kraft, högre prestanda, större skönhet

4K HDR Processor X1™ Extreme 

Nyutvecklade 4K HDR Processor X1 Extreme klarar 40 % mer bildbearbetning i realtid än vår populära 4K Processor X1™. Den skalar upp allt du tittar på till en kvalitet på nära 4K HDR.

Så verklighetstroget som det kan bli

Motivbaserad HDR-återgivning 

Nu kan du titta på allt i en kvalitet på nära 4K HDR. Du kan se bergens konturer, blommornas dolda strukturer, molnens djup och naturbilder med samma kontrast och färgrikedom som i verkligheten. Bilden på skärmen blir helt enkelt mer naturlig och verklighetstrogen.

Vanlig
Med motivbaserad HDR-återgivning
Med motivbaserad HDR-återgivning
Utan motivbaserad HDR-återgivning
Mer verklighetstrogna färger och kontraster

Med Object-based HDR remaster (1) analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt (2). Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur. 

Färre band ger en jämnare bild

Super Bit Mapping™ 4K HDR 

Ljuset i en solnedgång har tusentals färger och nyanser. Med Super Bit Mapping™ 4K HDR syns allihop. Du får en jämn och naturlig bild utan de färgband som kan uppstå på andra tv-apparater.

Utan Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITARS KÄLLA
Med Super Bit Mapping™ 4K HDR
EFTER 14-BITARS BEARBETNING
64 gånger fler färgnyanser i varje scen

Med 14-bitars signalbearbetning bryts de fasta färgbanden upp. Det jämnar effektivt ut nyansomfånget. Om du visar ett nyansomfång motsvarande 14 bitar, även med en 8-bitars källa, visas 64 gånger fler färgnyanser än vanligt.

Bearbeta en 8-bitars källa till motsvarande 14-bitars

Se fler detaljer med databaser för brusreducering och uppskalning

Bearbetning med två databaser

Den ena databasen används till att snygga till bilden och minska bruset på skärmen. Den andra skalar upp upplösningen och förbättrar skärpan. De två kraftfulla bildförbättrande databaserna samarbetar och förbättrar bildpunkterna dynamiskt och i realtid. I var och en av databaserna finns det tiotusentals referenser samlade, tack vare vår långa erfarenhet av att skapa innehåll för tv och film.

Utan bearbetning med två databaser
VANLIG 
Med bearbetning med två databaser
MED BEARBETNING MED TVÅ DATABASER
1. Databas för brusreducering

Databasen innehåller före och efter-information om hur en bild borde se ut och kan därför identifiera och ta bort komprimerat bildbrus.

2. Databas för uppskalning

Även uppskalningsdatabasen innehåller före och efter-information som används till att skala upp signalen och skapa en mer verklighetstrogen bild.

Alla bilder ursnyggt uppskalade

Med de unika bildbearbetningsteknikerna 4K X-Reality™ PRO och X-Reality™ PRO uppskalas alla bildpunkter för hisnande skärpa. Med hjälp av avancerad brusreduceringsteknik och en speciell mönsterdatabas får du alltid en bild fylld med verklighetstrogna detaljer.

Ett helt nytt slags realism

4K X-Reality™ PRO och X-Reality™ PRO har olika typer av brusreduceringsteknik som gör bilderna skarpare. Se hur scener blir klarare, mjukare och naturligare.

Väck varje bildpunkt till liv

Med 4K X-Reality™ PRO och X-Reality™ PRO jämförs bildmönster med mönster som lagrats i en unik databas för att hitta rätt nyans, mättnad och ljusstyrka för varje bildpunkt. Vi använder de kunskaper vi fått av att utveckla och spela in storfilmer och tv-program för att ge överlägset verklighetstrogna detaljer i allt du tittar på.