ÖVERTRÄFFA VERKLIGHETEN

Ljusets mästare

Tv-apparater från Sony har ett bredare ljusstyrkeomfång, som återger verkligheten bättre än de flesta andra tv-apparater. Med bredare och bättre kontrast kan även mer detaljer och naturligare färger visas.

Hemligheten bakom Sony 4K HDR

4K HDR (High Dynamic Range)

HDR (High Dynamic Range) är den nya standarden för bildkvalitet och ger betydligt fler färger, mer kontrast och bättre skärpa. Med Sony 4K HDR-tv förbättras bilden ytterligare genom tekniker som 4K X-Reality PRO™, X-tended Dynamic Range™ PRO och TRILUMINOS Display™. De gör bilden mer verklighetstrogen än tidigare så att det känns som att du befinner dig i den.

Utan 4K HDR från Sony
Med 4K HDR från Sony
4K HDR från Sony
Vanligt dynamiskt omfång

Oöverträffad kontrast – djupare svärta och starkare ljus.

Backlight Master Drive™ 

Med Backlight Master Drive™ kan du visa ett helt nytt dynamiskt omfång med otroligt djup svärta och fantastiskt ljus, allt tack vare 4K HDR Processor X1™ Extreme. Systemet för bakbelysning har en supertät LED-struktur, en unik algoritm för lokal nedtoning samt optisk design.

Backlight Master Drive
STYRNING AV BAKBELYSNING
Styrning av bakbelysning
BACKLIGHT MASTER DRIVE

Diskret LED-styrning

Fullständig kontroll, konstnärlig frihet

För att du ska få ut mesta möjliga av Backlight Master Drive™ har vi en ny, innovativ algoritm som styr den supertäta LED-strukturen. Varje LED-lampa styrs på ett diskret sätt, vilket gör bilden otroligt exakt.

Ljus där det behövs

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Backlight Master Drive™ har en unik konstruktion som innebär att LED-lamporna är samlade i en punkt. Det minskar högdagrarna och reflektionerna som kan uppstå på andra tv-skärmar med Full Array LED. Varje LED-lampa avger en rak ljusstråle vilket ger en tydlig bild med starkare ljus och djupare svärta.

Traditionell design

Traditionell design

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Otroligt ljusstark, fantastiskt slimmad

Slim Backlight Drive+

Vår nyskapande Slim Backlight Drive+ leder ljuset dit det behövs mest på skärmen. Det ger en exceptionell ljusstyrka och djupare svärta än på vanliga LED-tv-modeller, och allt i en ultraslimmad design.

Så här fungerar Slim Backlight Drive+

Edge-bakbelysningsstrukturen med dubbla lager leder ljuset dit det behövs

Slim Backlight Drive+ har två lager med ljusriktningsplattor som ger lokal nedtoningskontroll och högre precision än en vanlig Edge LED-tv. Vår unika LED-struktur med fyra hörn och bakbelysningsalgoritmen X-tended Dynamic Range™ PRO ger en extremt slimmad modell med suverän ljusstyrka och kontrast.

Vanlig Edge LED

Vanlig Edge LED

Vanlig Full Array LED

Vanlig Full Array LED

Slim Backlight Drive

Slim Backlight Drive

Få med hela omfånget av mörker och ljus

X-tended Dynamic Range PRO

Genom att balansera ljusstyrkan över hela skärmen, tona ned vissa områden och förstärka andra tar X-tended Dynamic Range PRO™ fram ett större ljusstyrkeomfång än hos en vanlig bakbelyst LED-tv. Det förbättrar alla källor till nära HDR-kvalitet med ett större ljusstyrkeintervall.

X-tended Dynamic Range PRO
X-TENDED DYNAMIC RANGE PRO
Vanlig tv
VANLIG TV

Topprestanda

Så här fungerar X-tended Dynamic Range PRO™

Med suverän precision i bakbelysningskontrollen gör X-tended Dynamic Range PRO mörkare områden mörkare och ljusa områden ljusare – vilket blåser liv i vilket motiv som helst med största möjliga ljusstyrkeomfång.

Så här fungerar X-tended Dynamic Range PRO

Suverän teknik ger otrolig kontrast

Våra tv-apparaters bakbelysningsteknik och X-tended Dynamic Range™ PRO gör att alla scener får suverän kontrast för verklighetstrogen bild.

ZD9

ZD9

XDR-kontrast gånger 16

Backlight Master Drive™
X-tended Dynamic Range™ PRO

XE94/93

XE94/93

XDR-kontrast gånger 10

Slim Backlight Drive+
X-tended Dynamic Range™ PRO

X90E

XE90

XDR-kontrast gånger 5

X-tended Dynamic Range™ PRO

Optimerad ljusstyrka bild för bild

4K Processor X1™ med dynamisk kontrastförstärkning

4K-tv-apparater med 4K Processor X1 förbättrar ljusstyrkans omfång betydligt, även utan X-tended Dynamic Range PRO. Det är tack vare dynamisk kontrastförstärkning, som optimerar ljusstyrkans omfång bild för bild efter det som händer på skärmen.

  • Film
  • Sport

Få ett större ljusstyrkeomfång

Med kretsen i 4K Processor X1 får bilderna mer ljusstyrka och svärta

Med 4K Processor X1
MED 4K PROCESSOR X1
Utan 4K Processor X1
UTAN 4K PROCESSOR X1