Full med smarta lösningar

Sony skapade den staplade CMOS-bildsensorn för fullformat med inbyggt minne för α9 och dess höga prestanda. Resultatet är en mindre och lättare proffskamera som är mindre resurskrävande .

Ett helt nytt sätt att bygga kameror med utbytbara objektiv

Trots stadiga framsteg inom digital bildbehandlingsteknik finns mekaniska begränsningar, vilket innebär att fördelarna för användare av digitala SLR-kameror är relativt små förbättringar vad gäller storlek och funktioner.
Tack vare banbrytande innovation har Sony nu övervunnit de här begränsningarna och kan skriva om framtiden för kameror med utbytbara objektiv. Exmor RS, världens första 35 mm staplade fullformatssensor med inbyggt minne, har betydligt högre hastighet och prestanda än någon annan modell samtidigt som den är mindre resurskrävande.

Exmor RS. Utveckling som syns
Exmor RS. Utveckling som syns

Sensorn i α9 ger stora förbättringar vad gäller prestanda och bildkvalitet tack vare superstabil AF. Du får tyst och vibrationsfri kontinuerlig bildtagning upp till 20 bilder/s och en sökare som ger fotografering utan svarta områden.

35 mm staplad CMOS-fullformatssensor med inbyggt minne

En sensor som utformats för prestanda 

Den nya staplade CMOS-sensorn i α9 ger professionella prestanda utan de begränsningar som mekaniska system i vanliga digitala SLR-kameror innebär.
Är först i sitt slag i branschen, har hög hastighet, har en staplad sensor som ger fullformatsbilder med ca 24,2 effektiva megapixel och upp till 20x högre läsningshastighet tack vare stapelns inbyggda minne. 

[1] Snabb signalbehandlingskrets [2] Bildpunktsområde [3] Bildprocessormotor [4] Inbyggt minne

Göra mer, med mycket mindre.

I α9:s revolutionerande Exmor RS-bildsensorn finns alla funktioner som en vanlig digital SLR-spegelkamera har: mekanisk slutare, AF-sensor och optisk sökare. Det minskar kamerans fysiska storlek och vikt. 

Kraftfull och lätt att ta med
Kraftfull och lätt att ta med

Med Exmor RS-sensorn är α9 ca 20 % mindre i alla tre dimensioner än en vanlig fullformats-DSLR, som den första fullformatsmodellen α900 från Sony. Enklare än någonsin att ta med vart du än ska.

α9 är ett bevis på att vårt arbete med funktioner, bildkvalitet och bärbarhet ger resultat. Utvecklingen av 35 mm CMOS-bildsensorn för fullformat som finns i α9 ger branschledande bildprestanda och bidrar till att minska kamerans storlek betydligt.

Den nya och lätta tungviktaren

För nästan tio år sedan bländade vi branschen med α900, vår första digitala SLR-kamera för fullformat, som vägde 850 g. Nu har vi α9, som är bättre både vad gäller bärbarhet och stabilitet, och som bara väger 588 g, vilket är 30 % mindre.

Den nya och lätta tungviktaren
Höga prestanda för framtiden

Yasufumi Machitani
Projektledare för α9

Höga prestanda för framtiden

Innovation som gynnar alla 

Professionella fotografer vill kunna fånga dramatiska ögonblick och skapa berättelser som berör – oavsett om det handlar om nyheter, sportevenemang eller bröllop. Vi vill ge dem den möjligheten, och vi vill arbeta mot vårt mål på noll miljöpåverkan, så vi försöker hela tiden utveckla mindre, lättare kameror utan att kompromissa med bildkvalitet eller -hastighet.
Vår nya staplade CMOS-sensor för fullformat ger otroliga bildprestanda. Den har också flera funktioner, vilket hjälper till att minska antalet komponenter och därmed även α9-kamerans storlek och vikt. Allt det här är en del av vår strävan efter den mest effektiva användningen av naturresurser och utveckla avancerad teknik och produkter.

Ytterligare sida med teknik från Sony