melanie latooy ler och håller sin zv 1 på armlängds avstånd

Visa min värld med ZV-1

Melanie Latooy

”Jag vet aldrig hur min dag kommer att se ut. Plötsligt kan något helt oväntat hända och då tar jag min kamera och börjar spela in”

Eftersom Melanie måste lägga upp två videor i veckan på hennes YouTube-kanal är det viktigt att hennes kamera passar sömlöst in i hennes liv och hennes handväska. ”Jag dokumenterar min vardag och skapar videor om allt som intresserar mig. Jag pratar om mode, skönhet, resor och livsstil och min kamera följer med mig överallt”, förklarar hon.

Med tonvikt på att berätta historier och dokumentera livet skiljer sig en kamera för att vlogga mycket från konventionella videokameror som ofta är fulla med tillbehör. ”Den får inte väga för mycket”, säger Melanie om den perfekta kameran. ”Jag vill inte ha något som är så tungt att min arm dör när jag vloggar!”, skämtar hon. ”När du vloggar filmar du dig själv på ett naturligt sätt genom att hålla kameran på armlängds avstånd, så jag behöver en kamera med ett bra grepp så att jag kan hålla den stadigt och den inte glider ur mitt grepp”.

Att filma sig själv är inte så lätt som det kan se ut och ju mer en kamera kan göra för att Melanie ska kunna tänka mindre på kameran och inställningarna och mer på att berätta något, desto bättre. ”Att se till att mitt ansikte står i fokus är viktigt. Jag måste kunna filma mig själv på ett naturligt sätt och det kan jag inte göra om mitt ansikte är suddigt. Det är också viktigt att färgerna ser verklighetstrogna och naturliga och inte fejkade ut.”

De senaste veckorna har Melanie använt den nya Sony Vlog-kameran ZV-1, en kamera som har utformats med skapare som Melanie i åtanke. Från fokusering och bildkvalitet, till stabilisering och ljud har kameran skapats så att alla kan skapa videor och berätta sina egna historier.

Sony ZV 1-kamerans framsida med windjammer monterad
”Bland det första jag lade märkte till med Sony ZV-1 var fokushastigheten. Jag håller ofta upp produkter framför kameran och visar min publik och det kan ta lite tid innan fokus växlar till produkten”, förklarar Melanie och fortsätter ”med den nya kameran ändrar den fokus snabbt och exakt mellan mitt ansikte och det jag visar. Kameran har ögon-AF i realtid så den spårar automatiskt mitt ansikte och mina ögon och ser till att de alltid är skarpa. Exponeringen justerar också automatiskt ljusstyrkan så att mitt ansikte lätt kan ses. Dessa funktioner och bildkvaliteten har utformats så att ansikten ska se så bra ut som möjligt när man filmar”.

Eftersom Melanie alltid är på språng fotograferar hon handhållet och använder aldrig något stativ eller någon stabilisator. ”Det är viktigt att ha stabila inspelningar. Jag skulle inte vilja titta på en video som skakar hela tiden och jag vill inte att mina tittare ska ha den upplevelsen”, säger Melanie. Tack och lov har ZV-1 inbyggd stabilisering. ”Stabiliseringen är väldigt bra”, berättar Melanie. ”Jag kan gå runt och hålla i kameran och bilden är varken skakig eller hackig. Det är ett stort plus eftersom det är så viktigt när du vloggar”.

Melanie latooy håller i en sony ZV 1 på armlängds avstånd

Med kamerans funktioner som ser till att vloggarna aldrig missar en bild är det sedan upp till dem att snabbt kunna hantera och använda kameran.

”ZV-1 är väldigt lätt och kompakt – jag kan ta den med mig överallt”, fortsätter Melanie. ”Jag behöver inte oroa mig för kamerans inställningar eftersom de automatiska standardinställningarna nästan alltid är korrekt inställda. När jag vill ändra något är kameran väldigt lätt att använda. Jag behövde inte gräva djupt ner i menysystemen. Nästan allt, bland annat ett alternativ för att snabbt få bakgrundsoskärpa, kan aktiveras/inaktiveras mycket enkelt. Och så är inspelningsknappen en stor röd knapp, vilket gör livet mycket enklare eftersom jag alltid får frågan ’vilken knapp ska jag trycka på för att starta?’ när jag räcker någon kameran för att filma mig”.

I början förbiser många skapare ofta ljudet och använder den lilla inbyggda mikrofonen på kameran eller telefonen. Men ljudet är lika viktigt som den visuella kvaliteten på en video. ZV-1 har en mikrofon av hög kvalitet som betonar ljudet av en mänsklig röst.

”Jag blev mycket förvånad över kamerans ljudkvalitet”, säger Melanie. ”Den har ett mycket rent ljud som är trevligt att lyssna på. Det är även ett stort plus att det ingår en vindruta som standard som du enkelt kan ansluta till mikrofonen och som förhindrar prasslande vindbrus. Och du kan till och med lägga till en mer specialiserad mikrofon om du behöver”.

Med alla dessa funktioner som är utformade för att underlätta för vloggare att skapa är det inte konstigt att Melanie har ett bra första intryck av kameran: ”ZV-1 kombinerar vacker bild och ljudkvalitet så att jag enkelt kan fånga alla ögonblick i mitt liv. Jag ser fram emot att börja använda den här kameran varje dag!”

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant