bild bakifrån på en man som sitter på en bro i singapore under natten

Kvällsbelysningen i Singapore

Guillaume Ruchon

Medan det bästa sättet för många av oss att utforska en ny stad kan vara en buss med öppet tak och ett flerspråkigt headset var en kamera, ett stativ och hans två fötter allt som Guillaume Ruchon behövde.

Under sin senaste resa till Singapore förklarar han att det första han gjorde när han kom var att fly till stadens gator med kameran och stativet i handen, ”Jag bestämde mig för att ta min utrustning och mitt stativ och gå runt på gatorna på natten så att jag kunde upptäcka staden fullt ut”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII horisont i singapore på natten med tre höga skyskrapor

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24-105mm f/4 G OSS | 8s @ f/10, ISO 250

Det fanns ett område som Guillaume snabbt attraherades av – med sina moderna fasader och starka ljus – det var den perfekta platsen att ställa upp stativbenen och börja fotografera på.

”På andra resor skulle jag ha besökt bloggar eller använt Instagram för att hitta de bästa platserna att fotografera men för den här resan ville jag bara gå runt på gatorna och observera”, förklarar han.

”Snart upptäckte jag att arkitekturen i Singapore är fantastisk!” fortsatte han. ”Jag bodde framförallt i Marina-området eftersom jag ville fånga horisonten, Marina Bay Sands, Supertree Grove och naturligtvis leka med vattnets speglingar”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII en man går över en bro i singapore på natten med skyskrapor i horisonten

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Även om destinationen traditionellt har lyfts fram som det viktigaste för att få bra bilder, kräver de bästa bilderna att du fångar ljuset.

”Ljuset är jätteviktigt samt ett stativ för att hålla kameran stilla vid lång exponering”, förklarar han, ”det krävs även ett beslut om vitbalansen, eftersom olika ljuskällor ger ljus med olika färg.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII en man står under stora upplysta träd på natten i singapore

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/7.1, ISO 160

För Guillaume är färgerna i en scen ett annat sätt att uttrycka sig på, ”när vi berättar en berättelse i en enda bild kan vi ändra känslan i en bild beroende på de varma eller kalla färger vi använder när vi justerar vitbalansen”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII en man som badar i rött ljus sitter på en pooltrappa på natten i singapore

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/8.0, ISO 100

Med sig på resan till Singapore hade Guillaume de pålitliga objektiven Sony α7R III, FE 16–35mm f/2.8 och 24–105mm f/4 G OSS.

Guillaume säger ”FE 16–35 f/2.8 GM-objetivet är mitt främsta objektiv för arkitektur och landskap. Det är inte för stort och har mycket låg distortion. När du zoomar in till 35 mm kan du fortfarande ta bilder med f/2.8 och få utmärkta resultat i fråga om skärpa och definition”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII bild av en man bakifrån som sitter på en bro i singapore på natten tagen med lång exponeringstid

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Liksom för många andra fotografer är den främsta anledningen till att Guillaume använder Sony α7R III den otroliga upplösningen på 42,2 megapixlar. ”Jag kan inte leva utan den, detaljerna är fantastiska att redigera och beskära.” Med så mycket detaljer kan det vara frestande att ställa in högdagrarna och skuggorna på -100 och +100 för att visa så mycket som möjligt men Guillaume rekommenderar nybörjare att lära sig att använda tonkurvor i sina redigeringsprogram för att justera ljusstyrkan och kontrasten. ”Det är mycket mer kreativt än att bara justera högdagrarna och skuggorna men det är också svårare att lära sig”, säger han.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII horisont i singapore på natten med marinan

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 4s @ f/5.6, ISO 320

Den höga upplösningen och det dynamiska intervallet är inte de enda funktionerna i α7R III som underlättar när du fotograferar stadsbilder på natten. ”En sak som verkligen underlättade när jag fotograferade på natten i Singapore var förstoringen på 12,4x”. Den hjälper Guillaume att fokusera exakt i svagt ljus genom den elektroniska sökaren. ”Gnom att använda förstoringen i kombination med Focus Peaking kan jag vara helt säker på att mina bilder är helt skarpa och i fokus”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII horisont i singapore på natten med byggnader som speglar sig i marinan tagen med lång exponeringstid

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 15s @ f/10, ISO 200

Varje stad ger Guillaume en ny möjlighet att utforska och ta bilder på natten men finns det ingen risk för att bli uttråkad? ”Haha, aldrig!” säger han, ”vädret och årstiderna förändras alltid och ljuset ofta med. Naturligtvis förändras också mina bilder när jag utvecklas och ändrar min stil. Det finns alltid något nytt att upptäcka!”

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant