Detalj från Alpha Universe-berättelsen
Detalj från Alpha Universe-berättelsen
Husdjursporträttävlingens vinnare:
Naturlig skönhet 

Med den enkla uppgiften att fotografera sitt husdjur blev den sista omgången av vår Instagram-tävling en av de mest populära. Ni var tusentals som deltog och vi såg en enorm mängd olika djur från Europas alla hörn. Att skapa en bild som stack ut var dock ingen lätt uppgift. Domarna letade efter bilder som var tekniskt perfekta, vackert upplysta men som framför allt fångade en del av djurets skönhet och personlighet. Bilden som vann har alla dessa egenskaper.

Den till synes enkla bilden av den enögda kattungen fångades av fotografen Denys Borysov och har en bra historia.

Denys Borysov enögd katt med grym blick står på bakbenen

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

”En dag promenerade min fru i parken och hittade en liten kattunge med ett skadat öga”, förklarar Deny. ”Kattungen var rädd, så hon tog hem honom och sedan till veterinären. Det var tur att vi hittade kattungen i tid eftersom ögat akut behövde opereras bort. Efter operationen kom kattungen hem och bodde hos oss.”

Kattungen Tikhon har nu inte bara varit med och skapat den vinnande bilden utan också återgäldat Denys och hans fru med kärlek för att de räddat hans liv. Men hur kom bilden till?

”Jag har alltid varit intresserad av att fotografera djur”, fortsätter han, ”och syftet med plåtningen av min kattunge var inte att förmedla vanliga vardagliga känslor, utan visa kattens natur som jägare. Jag satte upp två blixtar och min fru och jag turades om att leka med katten. Plåtningen varade i ungefär en timme, flera hundra bilder togs och i slutet var vi alla utmattade. Jag var orolig över att katten skulle vara trött på mig efter plåtningen men jag hade fel. Hon överöser oss fortfarande med kärlek.”

Denys gjorde sedan bilden svartvit, lade till en lätt sepia-ton och förklarar: ”Jag tycker att den monokroma bilden tillför charm och mysterium och betonar kattens karaktär utan att man blir distraherad av färg.”

Som vinnare i tävlingen har Denys fått en Sony α7 III.

”Jag blev jätteglad!” säger han, och fortsätter: ”Det är fortfarande svårt att tro att det är sant eftersom det fanns så många fantastiska bidrag.”

Denys hoppas att kameran kommer att hjälpa honom på nästa steg på hans fotografiska resa. ”Jag har alltid drömt om en fullformatskamera. Med Sony α7 III har jag obegränsade kreativa möjligheter. Just nu vill jag uppdatera några av mina objektiv men på lång sikt skulle jag vilja ta bilder för stora företag och varumärken. Jag hoppas verkligen att detta går i uppfyllelse!”

Se till att du följer @ alphauniversebysony.eu på Instagram om du vill hålla dig uppdaterad om de senaste tävlingarna och de bästa bilderna från varje tävling.

Andra plats

Alex Class kom på andra plats med detta underbart udda porträtt och vinner en Sony FE 85mm f/1.8-lins.

Alex Class klassiska porträtt av en hund mot en vitkalkad väggbakgrund

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA| 1/200s @ f/8.0, ISO 100

Och slutligen tog Céline Bissat tredje plats och vann en Sony RX100 V med denna härliga bild av en väldigt glad hund!

Celine Bissat, en leende hund porträttfotograferas omgiven av bubblor

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8| 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Produkter i fokus
ILCE-7RM4
α7R IV 35 mm fullformatskamera med 61,0 MP

ILCE-7RM4

ILCE-9
α9 med staplad CMOS-sensor i fullformat

ILCE-9

SEL55F18Z
Sonnar® T* E 55 mm f1,8 ZA

SEL55F18Z

SEL85F18

FE 85mm F1.8

SEL85F18

Liknande artiklar